Får ikke slått av digitalutgangene på Squeezebox

kablang

Overivrig entusiast
Ble medlem
26.06.2007
Innlegg
526
Antall liker
258
Torget vurderinger
1
Har endelig fått meg en DAC med nok innganger, men så dukker det opp et nytt problem. Det finnes et valg under innstillinger og lyd i Squeezecenter, hvor man kan sette at digitalutgangene skal slukkes når Squeezebox slåes av. Men det lyser like friskt i den optiske ut uansett innstilling, hva i huleste kan det skyldes? Har prøvd med coax også, den er på uansett. Gjør at jeg ikke får utnytta alle inngangene på Dacmagic'en, og det er jo ikke holdbart.
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.086
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
DacMagic har bare TO digitale innganger - pluss USB. Hver av de to digitale ingangene er ENTEN optisk eller koaks - ikke begge deler. Du kan altså ikke koble mer enn TO kilder til DacMagic. Brukermanualen sier klart at du ikke må koble til begge kontaktene - optisk OG koaks - til samme inngang. I tillegg kan du koble til én kilde til USB. Det er det hele. Ikke "mange nok innganger" på DacMagic, etter min mening.
 

kablang

Overivrig entusiast
Ble medlem
26.06.2007
Innlegg
526
Antall liker
258
Torget vurderinger
1
Ser ikke problemet, om man slukker en optisk kilde så er jo det det samme som å fysisk koble fra. Hvis boksen ikke tåler det, så får klubben den i retur.

Enig i at den har for få innganger, og digital ut fra DACen, har jeg jo slett ikke bruk for.

Hva gjelder det opprinnelige temaet, så har jeg funnet svaret sjøl.

http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=51909
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.086
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Jeg brukte kvelden i går til å teste dette litt - er jo nysgjerrig sånn - med fire Squeezeboxer (Classic) rundt omkring i huset.

Når jeg kjører med audio-innstillingen "Disable outputs when off", lyser det fortsatt i enden av den optiske kabelen, men DACene mine registrerer at signalet faller bort og begynner å blinke illevarslende for å fortelle meg at de ikke får noe signal inn. Tilsvarende for koaksutgangen - DACene reagerer på samme måte når Squeezeboxen slås av her også.
 

kablang

Overivrig entusiast
Ble medlem
26.06.2007
Innlegg
526
Antall liker
258
Torget vurderinger
1
Valentino skrev:
Du innstallerte 7.5.1 et voilá, kablang?
Jeg var nok litt for rask med konklusjonen der, det viser seg at det ikke hjelper det spor. Prøvde først 7.5.1, og så 7.0 (som han på SB-forumet) Like gæli som før. Skuffende greier, idiotisk at ikke Logitech lar deg slå utgangene helt av, og idiotisk at ikke Cambridge har flere/smartere innganger slik som endel andre DAC'er har.

Fra Cambridge brukermanual (http://www.cambridgeaudio.com/assets/documents/AP239051DacMagicUserManual07Danish.pdf):

"Enheden har to digitale indgange (begge med S/P DIF og TOSLINK), som gør det muligt at tilslutte en lang række forskellige digitale kilder."

Dette er litt misvisende, du kan kun bruke flere enn to kilder hvis kildene slår sine digitale utganger helt av, eller hvis du napper ut kabelen til den kilden som ikke skal brukes. Svak løsning.

"DacMagic er udstyret med to sæt digitale indgange, som gør det muligt at tilslutte kildekomponenter Hver indgang har både S/P DIF- og TOSLINK-typer monteret. Kun en af de to typer for hver indgang bør være tilsluttet ad gangen. Hvis der er foretaget tilslutninger både til den optiske og den koaksiale udgang, vil ingen af dem fungere (heller ikke selvom kun af dem forsøger at fungere)."
 
Topp Bunn