USB jitterstøy og coax på Hegel HD10 koblet til PC

MariusSætra

Hi-Fi interessert
Ble medlem
04.08.2009
Innlegg
54
Antall liker
0
Hei.

Jeg har en Hegel HD10 på lån hjemme denne helgen og trenger noen tips til tweek.

Har spilt av fra PC via USB med godt resultat (GUD så mye bedre en min gamle DacMagic!) men leser på hegel sine nettsider at man først får 24 bit signal uten opp\nedsampling ved å bruke coax, ikke USB. (Med USB utgangen nedsamples signalet først til 16\44.1 for så å oppsamples til 24\96, noe som vel påvirker lyden negativt!?) Og hva med denne jitterstøy debatten i forrige fidelity? Burde jeg bruke ASIO eller ASAPI for å unngå jitterstøy eller bare sløyfe hele USB-koblingen å gå for coax?
Hvilke type kabel jeg skal bruke fra den gule coax-utgangen på PCen til coax på DACen. (Lite erfaring ute å går her!)Og om noen evt har noen forslag til konkret merke. Ser for meg noe i prisklassen 1000-2000kr for meteren.

Må si komboen Hegel DAC\Naim Nait XS og Naim Credo høyttalere er en god match!

Marius
 

ceroxol

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.10.2005
Innlegg
1.217
Antall liker
186
Sted
Asker
Torget vurderinger
9
Morro med dac på hjemlån! :)

USB løsningen til Hegel er ikke akkurat SOTA (du kan lese endel om asynkron vs. adaptiv usb her på forumet), så hvis jeg var deg ville jeg droppet den og gått for s/pdif - eller enda bedre; kjøpt en m2Tech hiFace som usb -> s/pdif.. Det finnes også andre spennende varianter fra Wavelenght og Halide Design, samt dCS som du helt sikkert har lest om i Fidelity. Felles for disse er at de er plug-and-play og asynkrone, men budsjettet vil sprekke.

En god digitalkabel kan fås hos Blue Jeans Cable for en utrolig rimelig pris - anbefales.

ASIO, ASAPI og innstillinger i windows kan jeg ikke gi noen tips om, da jeg er mac-bruker.

:)
 

MariusSætra

Hi-Fi interessert
Ble medlem
04.08.2009
Innlegg
54
Antall liker
0
Takk for tipset:)

Skal sjekke ut disse spennende mulighetene de kommende dagene.

En artikkel i fidelity #46 (siste) med tittel "min nye kjærlighet er blå" beskriver dette med ASIO og ASAPI og hvordan det gjorde HRT music streamer PRO til en dobbelt så god spiller. Denne er også USB, så i mitt hode vil dette kunne funke på alle USB-enheter. Det ASIO gjør er å overstyre PCens klokke ved hjelp av enkle drivere, dette skal fjerne jitterstøy totalt og gi bedre musikkalsk flyt, detaljer etc.

Men mest spennende av alt er den kabelen du tipset om. Coax-overføring i 24\96 eller 24\192 må jo låte enda bedre! ;D

Marius
 
Topp Bunn