Har du prøvd Vox?

V

vredensgnag

Gjest
Mye snakk om Amarra, Play og Pure Music.

Jeg syns Vox fungerer meget godt:

http://www.voxapp.uni.cc/

Superenkel app - man kan dra hele album eller spillelister inn over Vox-symbolet, og så spilles de i rekkefølge. Kikk i menylinjen etter enkelt tilgjengelige kontroller. Meget god avspilling av FLAC og de fleste andre formater. Har enn å til gode å finne noe det ikke avspiller.

Og lyden er ypperlig. (I tillegg en rekke justeringsmuligheter, når man begynner å utforske hva programmet kan.)
 
V

vredensgnag

Gjest
Åpner man alle vinduene, får man et innblikk i programmets mange muligheter.
Legg merke til styrefunksjonene i menylinjen, så slipper man å gå innom programmet dersom man er i et annet;
klikker du på linjene helt til venstre så får du en oversikt over alle spor i albumet eller spillelisten.
 

Vedlegg

Roberten

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.10.2008
Innlegg
5.626
Antall liker
1.319
Kun drag and drop, ikke noe søkefelt ala itunes for kjapp navigering ?

Pluss, dersom du kjører standard bakgrunn på eplet, vel da er det en del illusjoner som brister ;)
 
V

vredensgnag

Gjest
Se på det som en cd-spiller. ;D
Praktisk for å prøve ut ting, og hendig for å spille av hva som helst, uten begrensninger.

(og til trøst: bakgrunnen ble byttet ut for anledningen).
 

Roberten

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.10.2008
Innlegg
5.626
Antall liker
1.319
I see. Jeg er ute etter et program som er like intuitivt og lettnavigert som iTunes, men med bedre taggingm samt at det takler alle de formatene man ønsker å slenge på det. Mye tyder på at VOX ikke er det jeg er søker.

+ takk og lov.
 

authentic

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.07.2007
Innlegg
9.242
Antall liker
2.388
Torget vurderinger
13
Er det noe galt med den da ?
 

otare

Æresmedlem
Ble medlem
04.04.2007
Innlegg
13.717
Antall liker
9.336
Sted
Trondheim
Roberten etterlyser et program som er like intuitivt og lettnavigert som iTunes, men med bedre tagging. Så jeg bare lurte på hva som er galt med taggingen i iTunes, siden Roberten tydeligvis synes den er for dårlig.
 

Roberten

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.10.2008
Innlegg
5.626
Antall liker
1.319
Kanskje jeg har snublet i terminologien her. Jeg sliter til tider kraftig med autotaggingen i iTunes, særlig på klassiske stykker. Den ene av Karajans Ringer har for eks forskjellige "oppbygging" på hver eneste cd. Så da må jeg bruke tid på å gå inn og endre manuelt. Denne prosessen er forsåvidt grei og lettvinn nok, så det er kanskje bedre å si at jeg ønsker meg et program som henter metainformasjon fra en annen database enn det iTunes gjør ?
Men som er like intuitivt og lettnavigert som iTunes.
 

otare

Æresmedlem
Ble medlem
04.04.2007
Innlegg
13.717
Antall liker
9.336
Sted
Trondheim
Da skjønner jeg bedre hva du mener. Det hadde sikkert vært fint om man i iTunes hadde muligheten til å hente info fra mange forskjellige databaser. Spesielt på klassisk musikk kan det bli litt forskjellige, fordi hvordan man liker å tagge musikken er veldig forskjellig. Jeg liker f.eks. å tagge hvert verk som en egen plate, slik at en CD med 3 strykekvartetter ender opp som 3 separate plater i mitt bibliotek.
Men jeg tror at dette er så personlig at det å få tilgang på mange forskjellige baser antagelig ikke ville hjelpe. Du ville bare finne 4 forskjellige tagginger som ikke ville passe med dine preferanser, så du ville bruke lenger tid på å finne ut at du uansett må redigere taggene selv.
 
V

vredensgnag

Gjest
Man kan spekulere.

Er det Gracenote man er misfornøyd med? Dessverre en god del brukere som gjør en slett jobb med tagging av innspillinger, men det er ikke Apples eller iTunes feil. Gracenote eies av SONY, men at Gracenote kan ha ufullstendig eller feil tagging er heller ikke SONYs feil - den kan fordeles på brukerne, og på plateselskapene som ikke gjør noe utrolig enkelt idet de sender ut en utgivelse til anmelderne: tagge den i Gracenote, slik de vil den skal være.
(Gracenote er stedet der iTunes henter informasjon om en innspilling som rippes. Gracenote brukes av mange ulike selskap og produkter, bl.a. Spotify.)

Mange er, av en grunn jeg aldri har forstått, misfornøyde med at "NAVN" står først i iTunes - alle de andre kolonnene kan flyttes på, i den rekkefølgen man vil ha dem, alle kan man justere bredde på, og det er etterhvert blitt mange fine funksjoner man kan anvende. Etter at Kolonnenavigering kom, kan man også legge flere av de andre kategoriene først i vinduet, og dermed er vel problemet løst?:
 

Vedlegg

V

vredensgnag

Gjest
Ta en kikk på Tune-Up:

http://techcrunch.com/2008/05/12/tuneup-brings-order-to-your-itunes-library-for-a-fee/

Merk ellers at man ofte får flere valg ved autotagging av klassiske musikkstykker, jeg pleier sjekke de forskjellige, før jeg velger en.

Og så kan man også selv gjøre mye for å fikse på ting ved å velge samtlige spor når de først er rippet, og så bruke Command+I for å lage justeringer. Da kommer dette vinduet opp - så er det bare å lime inn det man vil skal stå på ulike CDer i en serie så de blir enhetlige.
Jeg pleier velge alle spor i et verk og la informasjonen jeg skriver inn gjelde for samtlige CDer som inngår i det. Helt unødvendig å ha CD1, CD2, osv i iTunes.
 

Vedlegg

Roberten

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.10.2008
Innlegg
5.626
Antall liker
1.319
@otare, det kan godt være at dette er så individuelt for akkurat klassisk, at det ofte ikke vil være til så veldig stor hjelp. Men jeg hadde allikevel likt å ha muligheten til å velge mellom flere databaser.
Derfor bruker jeg XLD når jeg støter på "problemer," her kan man velge mellom flere databaser(selv om jeg bare kommer på to i farten,) og filene legges rett i iTunesbiblioteket. Noen ganger hjelper det å kunne bruke en annen database, andre ikke.
http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=XLD

@vreden, man får alltid flere valg dersom dette er tilgjengelig, ikke sant ? Jeg vil tro det. Noe annet skulle tatt seg ut.

Ja, å laste Apple for eventuelle feil eller mangler ved Gracenote er skivebom, men uten at jeg kjenner eventuelle lisensieringskostnader skulle jeg ønske at de kostet på seg en database til, slik at oddsen for å treffe rett øker noe.

Tune-Up skal sjekkes ut.
 
Topp Bunn