Digital crossfeed for pc/mac?

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.155
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Noen har kanskje fått med seg at jeg har tatt alle rådene til følge og handlet inn AKG K530. Med det store avslaget i pris som jeg fikk fra Scandinavianphoto.no (samme pris som cdon) må de klokkene være et av de beste kjøpene for tiden. Jeg er i alle fall takknemlig overfor dere som gjorde meg oppmerksom på det beste kjøpet som kan gjøres for 500 kroner. For jeg er kjempefornøyd. De utgjør et perfekt alternativ til mine Stax-er i praksis, for der Stax er nådeløse er K530 ganske tilgivende og litt impernato. De brukes nå nesten hver dag/natt, og jeg er blitt glad i hodetelefoner igjen.

Men det er alltid et men. Med AKG er det hodetelefonenes natur som er problemet. Siden jeg tidligere ikke har brukt annet enn Stax og ht til kritisk lytting reagerer jeg litt på den unaturlige måten å skape scene på. I tillegg så er det irriterende å lytte til enkelte gamle plater med ekstrem panorering. Lyden oppstår som kjent tilsynelatende inni hodet, så man føler seg mer som en schizofren musikkelsker enn publikum på en konsert.

Løsningen på dette er crossfeed ser det ut for. Og det er jo en glimrende ide. Men jeg har bestemt meg for at dyrere hodetelefoner enn disse kommer jeg neppe til å kjøpe i overskuelig fremtid. Med en bra headamp som den innebygde i Beresford (som er nr 1 på shortlist) tror jeg at resultatet blir så bra som jeg kan ønske meg, og har da planer om å avslutte mitt søk etter god headfi med den kombinasjonen i tillegg til Stax. Eneste aber med Beresford er at de DAC-ene ikke har crossfeed. Det virker på meg som om headamp med crossfeed er ganske dyrt. Det er jo tross alt noe som må løses med elektronikk, og vil derfor nødvendigvis koste endel for å unngå degradering av lyd.

Derfor hadde jeg slått fra meg muligheten for crossfeed i min rigg. Helt til jeg leste at iPod-mjukvaren Rockbox faktisk har digital crossfeed. At jeg ikke tenkte på det før er rart, men det er jo klart at for oss som bruker HDD som kilde burde mulighetene for rimelig/gratis headfi-avspiller eller plugin til den spilleren vi allerede bruker være gode. På tross av at jeg har Stax og har jobbet mye med AKG K701 i studio så er jeg en noob når det gjelder hodetelefoner. Jeg vet nesten ingenting om hva som finnes av gode headamps, ei heller produkter med crossfeed.

Spørsmålet er sikkert klart for dere nå, hvis dere har orket å lese gjennom denne lange innledningen: Finnes det et program eller en plugin som gir meg crossfeed gjennom et vanlig lydkort/DAC med ordinær hodetelefonutgang? Det aller beste ville vært en plugin som fungerer med de vanlige programmene, men et eget avspillerprogram er helt ok sålenge det er kompatibelt med flac og lossless wav.

Hvis noe slik finnes så bør en av dere erfarne headfi-heads har testet ut dette, og hvilke alternativer finnes. Jeg er villig til å betale noen hundrelapper for et slik program/en slik plugin.

Nok engang må jeg få takke for det gode rådet som førte til kjøp av AKG. Hadde jeg nektet poden å reise på sommerleir hadde jeg bestilt enda et par hodetelefoner i natt, for CDON har tilbud på K701 til utrolige 1900 kroner! Men please la denne tråden handle om crossfeed, ikke hvor god pris det er på K701 nå. De er forresten midlertidig utsolgt ifølge status på siden.
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.155
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Ok, det finnes altså for mac. Men gamle lampefot brukes kun til nett og som visuelt innslag i stuen i disse dager. Derfor må det være pc-programmer. Beklager at jeg ikke gjorde det klart på forhånd. Tipset er likevel verdifullt, for det er mulig at jeg satser på en løsning med en brukt iMac/Mini, eventuelt en ny Commodore med OS X. Eller kanskje jeg kobler en ekstern disk til den gamle iMac-en med tiden. Men for nå; pc please.

Takk til en våken Vredens uansett. Disse programmene må jeg lese om. Siden det finnes til mac er jeg nå overbevist om at det finnes til pc også.
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
272
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
baluba skrev:
.. Med en bra headamp som den innebygde i Beresford (som er nr 1 på shortlist) tror jeg at resultatet blir så bra som jeg kan ønske meg, og har da planer om å avslutte mitt søk etter god headfi med den kombinasjonen i tillegg til Stax. Eneste aber med Beresford er at de DAC-ene ikke har crossfeed.
Ikke en kommentar om crossfeed dette, men om Beresford. Jeg skal være enig i at det er headamp i de, men min er iallefall ikke en god en (7510). Nå sier Stanley at 7520 er oppgradert og i stand til å drive AKG skikkelig (som 7510 ikke var), men jeg tror jeg ville ha holdt forventningene til headamp-kvaliteten realistisk nede. Nå er jeg veldig begeistret for dac'en, men headampen i 7510 iallefall er under enhver kritikk hos meg; jeg har mange apparater som er bedre, også portable.

Jeg har heller ikke gode resultater med K530 på 7510, og K701 bare skurret på alt over lavt volum. Jeg foreslo for Stanley å sende meg en 7520 for å sjekke kompatibilitet med ymse hodetelefoner etter de elendige resultatene med 7510, men han avslo. Så jeg kan ikke uttale meg om 7520, men kjenner at skepsisen ulmer.

Så dersom det kan være til hjelp så er mitt forslag at det hadde vært til ubetinget trygghet å "try before buy" i dette tilfellet.
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.155
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Takk, Per. Foobar har jeg, og vurderer konstant å migrere til det. Jeg gidder bare ikke å starte med å sette det opp og velge shell. Men det kan være løsningen, så det er godt å vite at Foobar har den muligheten. Det styrker min motivasjon for å teste ut Foobar.

Vidar: Jeg vet fra tidligere tråder at ampen i 7510 ikke er bra, og brukere av 7520 har rapportert en forbedring i et par poster jeg har lest i utenlandske fora. Jeg kommer nok til å satse på Caiman, og den har fått glimrende kritikker som headamp.
 
Topp Bunn