Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  May 2007
  Innlegg
  205
  Tagget i
  0 Innlegg

  Open Baffel konstruksjon og aktivt delefiler

  I en Open Baffle konstruksjon er bredde av baffel og eventuelt om baffel skal rundes av og i hvilken vinkel viktig. Et delefilter konstrueres i henhold til elementer en bruker, konstruksjonstype, spredningsmønster og hva nå en enn har i beregningene. Har ikke peiling på det, og har sikkert missforstått noe

  Det jeg lurer på er at om man bruker et aktivt delefilter basert på et proft lydkort og pc-basert delefilter (type Audiolense), hvor mye frihet har man da i forhold til konstruksjon av en OB-løsning? De tenderer til å bli veldig brede og massive, men dog er det unntak.

  Kan man kompensere for bredde på baffel og/eller andre aspekter ved en slik konstruksjon med et aktivt delefilter, og eventuelt hvilke ting er det?

  En skal vel gjerne ikke gjøre for mye kompromisser om en ønsker best mulig resultat, men skal jeg noen gang få en OB-løsning i stuen må det kanskje noe kompromisser til.

  Espen

 2. #2
  Æresmedlem Valentino's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2008
  Sted
  Ottestad
  Innlegg
  16,982
  Tagget i
  1 Innlegg

  Open Baffel konstruksjon og aktivt delefiler

  Hei der.
  Du kunne kanskje tatt en titt på mine saker:
  Bipolare Valentinos DrodleDipol
  Ikke store greiene, egentlig.
  Om du ikke ønsker å finne opp kruttet selv, og kan tåle aktive analoge delefiltere, finnes alltids Linkwitz Orion+
  Vik fra meg, O kjetterske Vranglærere! Jeg hører forskjell på alt! Halleluja!
  Anleggstråd: Bipolare Valentinos drodleDipol
  And you can't find your waitress with a Geiger counter and she hates you and your friends and you just can't get served without her

 3. #3
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  May 2007
  Innlegg
  205
  Tagget i
  0 Innlegg

  Open Baffel konstruksjon og aktivt delefiler

  Takk for svar Valentino.
  Leste gjennom hele tråden din, samt den fra gjengen du hadde på besøk i vinter. Ble skikkelig fint resultat og de spiller nok veldig interessant vil jeg tro. Har enda ikke hørt en Open Baffle/Dipol løsning med datastyrt delefilter men er sikker på at det er en retning som kan gi skikkelig bra resultater.
  Det jeg lurer en del på er hvordan man matcher elementene som skal være med. Da med tanke på at et datastyrt delefilter og separate forsterkerkanaler til hvert element jo gir veldig god fleksibilitet ref impedans og andre parametre man gjerne tenker på.

  Synes disse til Troels Gravesen http://www.troelsgravesen.dk/OB9.htm er geniale i sin enkle oppbyggning (minus størrelsen), men de er jo med passive filtre som gjør det vanskeligere å trikse og teste med baffelstørrelse osv. Lurer på hvordan en baffel kunne sett ut med samme elementer og et datastyrt delefilter?

  Kan godt være jeg missforstår litt fordelene med å bytte ut passivt delefilter med et datastyrt, men mulighet til å tilpasse og teste delefilter ved noen museklikk må jo gi mange muligheter..

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed