Open Baffel konstruksjon og aktivt delefiler

lurer

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
20.05.2007
Innlegg
205
Antall liker
0
I en Open Baffle konstruksjon er bredde av baffel og eventuelt om baffel skal rundes av og i hvilken vinkel viktig. Et delefilter konstrueres i henhold til elementer en bruker, konstruksjonstype, spredningsmønster og hva nå en enn har i beregningene. Har ikke peiling på det, og har sikkert missforstått noe :)

Det jeg lurer på er at om man bruker et aktivt delefilter basert på et proft lydkort og pc-basert delefilter (type Audiolense), hvor mye frihet har man da i forhold til konstruksjon av en OB-løsning? De tenderer til å bli veldig brede og massive, men dog er det unntak.

Kan man kompensere for bredde på baffel og/eller andre aspekter ved en slik konstruksjon med et aktivt delefilter, og eventuelt hvilke ting er det?

En skal vel gjerne ikke gjøre for mye kompromisser om en ønsker best mulig resultat, men skal jeg noen gang få en OB-løsning i stuen må det kanskje noe kompromisser til.

Espen
 

lurer

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
20.05.2007
Innlegg
205
Antall liker
0
Takk for svar Valentino.
Leste gjennom hele tråden din, samt den fra gjengen du hadde på besøk i vinter. Ble skikkelig fint resultat og de spiller nok veldig interessant vil jeg tro. Har enda ikke hørt en Open Baffle/Dipol løsning med datastyrt delefilter men er sikker på at det er en retning som kan gi skikkelig bra resultater.
Det jeg lurer en del på er hvordan man matcher elementene som skal være med. Da med tanke på at et datastyrt delefilter og separate forsterkerkanaler til hvert element jo gir veldig god fleksibilitet ref impedans og andre parametre man gjerne tenker på.

Synes disse til Troels Gravesen http://www.troelsgravesen.dk/OB9.htm er geniale i sin enkle oppbyggning (minus størrelsen), men de er jo med passive filtre som gjør det vanskeligere å trikse og teste med baffelstørrelse osv. Lurer på hvordan en baffel kunne sett ut med samme elementer og et datastyrt delefilter?

Kan godt være jeg missforstår litt fordelene med å bytte ut passivt delefilter med et datastyrt, men mulighet til å tilpasse og teste delefilter ved noen museklikk må jo gi mange muligheter..
 
Topp Bunn