Spotify Wimp

svale

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.08.2002
Innlegg
296
Antall liker
114
Noe som har erfaring med Spotify Wimp.
Hva skal man velge Spotify eller Wimp?

Mvh
saeman
 
K

Kaare G. Opsahl

Gjest
Foretrekker Spotify. Liker muligheten av å laste ned spillelistene til ipod. liker grensesniyttet bedre også
 

Brasse

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.05.2008
Innlegg
5.095
Antall liker
9
Siterar meg sjølv frå rett etter Wimp kom ut

Grensesnittet lar seg skalere svært dårlig. I tillegg er programmet mykje tyngre / treigere enn det trenger å være som følge av at det er ein AIR-applikasjon. Programmet sluker både CPU og minne.

Enkelte funksjoner bryter også med "normalen" (tastatursnarveier etc) i OS X, igjen, som følge av at det er ein AIR-applikasjon.

Den sosiale delen av programmet er svært begrensa - kun delig av spillelister, ikkje artister, album og enkeltlåter.

Kvaliteten pr. idag er kun 64 kbps. Noko som fort gjer meg svært lyttelei.

Utvalget pr. idag er bra, særlig på norsk musikk. Og det er også ein bonus at dei har fleire av 'dei store' med. Dette er fordi dei betaler til Tono. Om dei skal åpne i andre land er det lite sansyneleg at det samme utvalget følger med.

Det er ikkje planlagt noko reklamefinansiert utgave av programmet. Og det bruker heller ikkje P2P teknologi, noko som medfører svært høge kostnader i drift. Visstnok, om ein bruker Wimp 6 timer om dagen koster det Aspiro / de andre involverte over 110 kr pr. mnd.
Lydkvaliteten har dei forbedra, men alle problema med at dette er eit Air (Adobe Flash-basert) program er der enda. Eg likar Spotify best og innbiller meg også at det har betre lyd (sjølv om eg nok ikkje hadde klart å skille dei i ein blindtest). Spotify er og det programmet som har størst framgang med sitt program sidan lansering.

Ellers har vel dei fleste store nettstadane her til lands sammenlikna og konkludert litt forskjellig. Sjekk db.no, hw.no, dinside.no.
 
S

Skjervesbu

Gjest
For WIMP: Synes Wimp har bedre løsninger for å browse rundt etter musikk: Mere intuitiv inndeling i sjangre etc.

For Spotify: Fordelen med Spotify er at du kan legge til Itunes-biblioteket (lokalt lagrede filer), tror ikke man kan dette i WIMP. I tillegg finnes det feks en Remoteless-app (kun for PC foreløpig) som lar deg fjernstyre Spotify via iPhone/iTouch på samme måte som Apples Remote-app (søke, Album Art på plass etc).
 
Topp Bunn