Lynx AES 16 og 2 stk stereo DAC

zevs

Medlem
Ble medlem
16.05.2010
Innlegg
5
Antall liker
0
Lurer på om jeg forstått dette riktig. Jeg driver å prøver å sette opp ett system med PC basert aktiv deling, EQ og DRC osv..
Jeg har to stk 2kanalers dac'er av typen BIG fra ebay(oppgradert med Lundahl trafo) som jeg er ganske fornøyd med.
Kan jeg bruke disse koblet som vist her:


Vil jeg få problemer med sync/klokking eller noe annet?
Hadde håpet på å slippe å kjøpe noen dyre flerkanalers dacer noe ala Lynx Aurora
 

Vedlegg

Bx

Bransjeaktør
Ble medlem
04.08.2005
Innlegg
8.866
Antall liker
4.294
Jeg er ikke sikker på om AES-en kan stilles inn til å sende SPDIF protokollen. Mange dac'er spiser AES/EBU greit selv om det står SPDIF på dem, men det burde du sjekke litt nærmere. AES/EBU protokollen og SPDIF protokollen avviker noe fra hverandre på enkelte styringsparametere. I tillegg så er AES/EBU signalet vesentlig kraftigere enn SPDIF. 1-erne har større spenning.

Men noe av styrken med Lynx AES er jo en avansert synkroniseringsteknologi og den får du neppe brukt med de dac'ene der. Med mindre de har clock sync da.
 

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.850
Antall liker
8.836
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
Hei!

Klokkesync er ikke noe problem så lenge DACene dine har "word clock in" - du sender signalet fra AES16 tin den ene via et T-ledd og så videre til den andre. Hvis du har mulighet for det skal kun en av DACene ha termineringsmotstand!

Er rimelig sikker på at AES16 ikke sender SPDIF.

Hvis du søker litt på nettet på AES-SPDIF converter så finner du vel beskrivelse på hvordan man kan lage en realtivt enkel converter som tar seg av spenningsforskjellen. AES EBU bruker vel 5V som "signalspenning" mens SPDIF brtuker 0,5V så vidt jeg husker!

Mvh
OMF
 

Barbaresco

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.03.2006
Innlegg
2.931
Antall liker
585
Vil ikke en helt alminnelig ohmsk spenningsdeler gjøre jobben? Og uten nevroser?
 

nma

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.12.2003
Innlegg
4.702
Antall liker
522
Torget vurderinger
1
SAP XF BF

http://www.proaudio.uk.com/dip/c4home.htm

Med forbehold om at DAC'ene er "fleksible". Det er de i de fleste tilfeller. (AES og SPDIF har forskjellige subkoder, så en slik passiv løsning som dette gir teknisk sett ikke ut et SPDIF-signal)

Sannsynligvis fungerer det med et helt normalt XLR til BNC/Phono adapter også, men da tar man en unødvendig risiko, og det er ikke å anbefale med mindre man er helt sikker på at det fungerer.

ps! Selv om det ikke står det, så blir signalet dempet betraktelig med adapterne fra Neutrik/Hosa etter det jeg har skjønt, og her i landet er vel disse lettere å få tak i.
 

zevs

Medlem
Ble medlem
16.05.2010
Innlegg
5
Antall liker
0
Jeg ser i databladet for CS8416 recieveren som sitter i dacen, hvor det står at den støtter både SPDIF og AES. Og at det er anbefalt å bruke en pulse trafo som på bildet.
På diyaudio.com er det visstnok noen som bruker Lundhal LL1572 til dette formålet. Ser ut for meg at dette er veien å gå.
 

Vedlegg

KJ

Æresmedlem
Ble medlem
10.10.2004
Innlegg
11.147
Antall liker
4.303
Torget vurderinger
1
Av LynxStudio sin FAQ ser det ikke ut som de legger noe vekt på å gjøre AES 16 SPDIF-kompatibel på utgangene, jf.:

«
Can I use the AES16 with S/PDIF devices?
...
It is possible to record S/PDIF sources into the AES16. However, you should not connect AES16 outputs into S/PDIF devices - equipment damage could result. The LynxTWO/L22 and LynxONE do support S/PDIF devices through their digital I/O ports with the appropriate adapter cables.
»


Som andre nevner er det mange DACer som ikke gjør noen særlig forskjell på AES/EBU og SPDIF, hverken mht protokollen eller mht signalnivåene. En slik kompatibilitet bør dog produsenten evt. oppgi eksplisitt. Alternativ bruk DACer som er specet til AES/EBU - «prosumer» markedet gir kanskje et større utvalg mht kvalitet vs pris vs funksjonalitet.

mvh
KJ
 

tkr

Æresmedlem
Ble medlem
27.03.2007
Innlegg
20.570
Antall liker
27.607
Sted
Nede i fjæresteinene
Torget vurderinger
2
Forstår egentlig ikke at det skal bli billigere å kjøpe 2 separate dacer med hvert sitt kabinett og hver sin strømforsyning enn å kjøpe en flerkanals dac i utgangspunktet.

mvh

Edit: Ser at trådstarter har to dacer alt....
 
Topp Bunn