Side 1 av 2 12 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 24
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Overivrig entusiast Todd's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2009
    Innlegg
    1,148
    Tagget i
    0 Innlegg

    Foobar2000 litt hjelp trengs..

    har startet å benytte Foobar framfor Mediamonkey for PC basert avspilling. Dette av to grunner: 1) Foobar benytter mindre system ressurser og 2) Mulighet for å benytte WASAPI.

    Jeg opplever dog et problem med at lyden faller ut av og til, små glipper i avspillingen. J***** irrriterende. Innbiller meg at det kun skjer når jeg benytter WASAPI plugin. Noen tanker om justeringer som må gjøres?

  2. #2
    nb
    Guest

    Foobar2000 litt hjelp trengs..

    Sitat Sitat fra Todd
    har startet å benytte Foobar framfor Mediamonkey for PC basert avspilling. Dette av to grunner: 1) Foobar benytter mindre system ressurser og 2) Mulighet for å benytte WASAPI.

    Jeg opplever dog et problem med at lyden faller ut av og til, små glipper i avspillingen. J***** irrriterende. Innbiller meg at det kun skjer når jeg benytter WASAPI plugin. Noen tanker om justeringer som må gjøres?
    Prøvd med større buffer? Kan justeres fra 0.1 sek til 10 sek eller hva det nå er i Foobar. Altnerativt sett opp at applikasjoner har muliget til å få eksklusiv tilgang til lydkortet (har du muligens gjort allerede...) og slå av alt av systemlyder (har du sikkert også gjort).

    Bare tre enkle ting å prøve tatt litt fra løse luften siden jeg ikke har slikt problem selv.

  3. #3
    Overivrig entusiast Todd's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2009
    Innlegg
    1,148
    Tagget i
    0 Innlegg

    Foobar2000 litt hjelp trengs..

    Takker,

    Skal prøve med større buffer.

    Å gi applikasjonen ekslusiv tilgang til lydkortet har jeg ikke gjort. Er dette enkelt å få til? Slå av systemlyder, kan også prøves.

    Gode råd/tips nb

  4. #4
    nb
    Guest

    Foobar2000 litt hjelp trengs..

    Sitat Sitat fra Todd

    Å gi applikasjonen ekslusiv tilgang til lydkortet har jeg ikke gjort. Er dette enkelt å få til? Slå av systemlyder, kan også prøves.
    Du gjør det under lyd -> enheter eller hvor det nå er, er en boks du kan sjekke for å tillate applikasjoner å ta eksklusiv kontroll over lydenheten. Vet ikke om støtte for det avhenger av Windows-versjon eller lydkort.

  5. #5
    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    Jan 2003
    Innlegg
    1,004
    Tagget i
    0 Innlegg

    Foobar2000 litt hjelp trengs..

    tilsniker meg et spm om tilgrensende problem. Jeg har satt opp iste versjon av foobar og asio4all v2.10 beta1. Jeg har forstått at ASIO buffer bør reduseres så mye som mulig (satt den på 20, men ikke mer enn at musiken spiller sømløst. Men hva skal jeg med Latency Compensation (står på 0, begge to)?
    Og er det noe problem at man kun kan sende 16BIT-s iler videre som 24BIT (samplingsfrekvensen endrer seg jo automatisk til det korrekte)
    Stereoanlegg: Oppo BDP-93, Logitech Transporter, dCS Paganini, McIntosh 501, B&W 801D, Dillenhöfer NZ1600 & NZ4000, Kimber Select, DAAD

  6. #6
    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    Jan 2003
    Innlegg
    1,004
    Tagget i
    0 Innlegg

    Foobar2000 litt hjelp trengs..

    Hmm, denne siden sier noe helt annet:

    http://www.head-fi.org/forums/f46/as...nation-221237/

    Then make sure the following things are set to the right value.
    The latency should be on 2048.
    The latency compensation should be on 0.
    Leave “hardware buffering” unchecked.
    Set kernel buffers to 4.

    Noen som vet?
    Stereoanlegg: Oppo BDP-93, Logitech Transporter, dCS Paganini, McIntosh 501, B&W 801D, Dillenhöfer NZ1600 & NZ4000, Kimber Select, DAAD

  7. #7
    Overivrig entusiast Todd's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2009
    Innlegg
    1,148
    Tagget i
    0 Innlegg

    Foobar2000 litt hjelp trengs..

    Da har jeg prøvd ulike tiltak. Justert buffer size, slått av system lyder og gitt ekslusiv tilgang. Desverre er det fortsatt små glipper ved avspilling. Noen som har tips om hvordan jeg skal få wasapi og foobar til å fungere tilfredstillende? Bør jeg teste ASIO?

  8. #8
    Hifi Freak Ludo's Avatar
    Ble medlem
    Aug 2008
    Sted
    Sandefjord
    Innlegg
    2,648
    Tagget i
    0 Innlegg

    Foobar2000 litt hjelp trengs..

    Mener å huske at jeg satte buffer til 500 ms og da funka det fint...
    -----

    EC Living Tana SL-1 & Tana L-1 / Sira L-1 Sub

  9. #9
    Overivrig entusiast Todd's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2009
    Innlegg
    1,148
    Tagget i
    0 Innlegg

    Foobar2000 litt hjelp trengs..

    Sitat Sitat fra Ludo
    Mener å huske at jeg satte buffer til 500 ms og da funka det fint...
    Men nå benytter du ASIO?(ref. Signaturen din). Har forresten satt buffer til 500 ms. Men fortsatt problemer, får prøve enda litt lavere (har lest at flere må prøve seg litt frem med dette....)

  10. #10
    Hifi Freak marsboer's Avatar
    Ble medlem
    Apr 2010
    Sted
    Akershus
    Innlegg
    3,673
    Tagget i
    0 Innlegg

    Foobar2000 litt hjelp trengs..

    Du bruker ikke tilfeldigvis et USB-lydkort?
    I ren teknisk PC-sammenheng er dette for søppel å regne (ikke lydmessig!), og det er dermed ikke sikkert du kan gjøre noe som helst med disse klikkelydene uten å bytte PC. Det kan rett og slett være USB-kretsene på hovedkortet ditt som ikke spiller helt på lag med lydkortet.

    Selv har jeg et E-MU 0404 USB som fungerte feilfritt helt til jeg bytta til en langt kraftigere PC. Her fungerer det tilsynelatende fint, bortsett fra at jeg får klikkelyder jevnlig.
    Dette er dessverre baksiden av USB-medaljen man sjelden hører noe om, siden mange har få/ingen problemer.

    Det er gode grunner til at proffe folk bruker interne kort eller firewire-løsninger med egne kort for firewire utgangene fra bestemte produsenter, samt skikkelige drivere. Varsellampene bør begynne å ringe i det man f.eks må ty til ASIO4ALL i stedet for kortets egne ASIO drivere (dvs at kortet ikke har slike drivere i det hele tatt...)

    Benytter du digitalt ut (AES/EBU, S/PDIF o.l) fra et godt internt kort til en ekstern DAC kan du se bort fra dette innlegget. Jeg har imidlertid kun opplevd slik elendighet fra USB-løsninger.
    Bryston BDA-2 | Bryston BP-17³ | Bryston 4B SST² | PMC Twenty5.24

  11. #11
    Overivrig entusiast Todd's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2009
    Innlegg
    1,148
    Tagget i
    0 Innlegg

    Foobar2000 litt hjelp trengs..

    @marsboer: kjører USB til ekstern DAC. Har ingen problemer når jeg benytter Mediamonkey Direct Sound, kun Wasapi.

  12. #12
    Hifi Freak marsboer's Avatar
    Ble medlem
    Apr 2010
    Sted
    Akershus
    Innlegg
    3,673
    Tagget i
    0 Innlegg

    Foobar2000 litt hjelp trengs..

    Ikke overraskende at du benyttet USB.

    Har du prøvd å manuelt sette samplingsfrekvens på lydkortet/DACen til det formatet du avspiller? (Dersom mulig)
    Kan du eventuelt angi om DACen skal bruke sin interne klokke eller hente klokke eksternt?

    Begge disse tingene var i allefall ting som kunne justeres på mitt 0404 USB. Men dette hadde egne drivere fra produsenten.
    Bryston BDA-2 | Bryston BP-17³ | Bryston 4B SST² | PMC Twenty5.24

  13. #13
    Overivrig entusiast Todd's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2009
    Innlegg
    1,148
    Tagget i
    0 Innlegg

    Foobar2000 litt hjelp trengs..

    Takker for info. Skal sjekke når jeg kommer hjem.

  14. #14
    Bransjeaktør Orso's Avatar
    Ble medlem
    Nov 2008
    Sted
    Bergen
    Innlegg
    10,473
    Tagget i
    6 Innlegg

    Foobar2000 litt hjelp trengs..

    Har aldri opplevd klikkelyder med E-MU 0404 USB koblet med USB her. Har prøvd på to ulike maskiner.

    Todd:
    Du kan prøve (14 dager prøvetid) J.River Media Center som har støtte for både Wasapi og Asio:
    http://www.jrmediacenter.com/

    Gratis versjon her med en del begrensninger:
    http://www.mediajukebox.com/

    Å bruke Asio4All burde være helt uproblematisk, men fungerer det med Wasapi i J.River er det egentlig ingen grunn til å bruke Asio.
    Representerer lydogakustikk.no

  15. #15
    Overivrig entusiast Todd's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2009
    Innlegg
    1,148
    Tagget i
    0 Innlegg

    Foobar2000 litt hjelp trengs..

    Fikk tips om å teste Kernel Streaming. Fungerer fint så langt!

  16. #16
    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    Jan 2003
    Innlegg
    1,004
    Tagget i
    0 Innlegg

    Foobar2000 litt hjelp trengs..

    Sitat Sitat fra Todd
    Fikk tips om å teste Kernel Streaming. Fungerer fint så langt!
    hva betyr det, og hviken verdi har du satt den på?
    Stereoanlegg: Oppo BDP-93, Logitech Transporter, dCS Paganini, McIntosh 501, B&W 801D, Dillenhöfer NZ1600 & NZ4000, Kimber Select, DAAD

  17. #17
    Overivrig entusiast Todd's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2009
    Innlegg
    1,148
    Tagget i
    0 Innlegg

    Foobar2000 litt hjelp trengs..

    Sitat Sitat fra Solo
    Sitat Sitat fra Todd
    Fikk tips om å teste Kernel Streaming. Fungerer fint så langt!
    hva betyr det, og hviken verdi har du satt den på?
    Kernel Streaming er vel et alternativ til ASIO og Wasapi, som gir bit perfect avspilling. Vedr. verdier; gjore ingen justeringer. Står på default verdiene.


  18. #18
    Hifi Freak 2m's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2002
    Sted
    Skien...
    Innlegg
    1,596
    Tagget i
    0 Innlegg

    Foobar2000 litt hjelp trengs..

    Hei, når jeg spiller musikk fra pc via usb inngangen på min cd spiller får jeg får jeg dessverre knepplyder i ht. Svært irriterende. Er det noen som har peiling på eventuelle settinger som kan settes?

    Pc: Acer 5820TG, win 7
    Cd spiller er : Eximus 10 med usb inngang.


  19. #19
    Hifi Freak
    Ble medlem
    Aug 2008
    Innlegg
    9,988
    Tagget i
    0 Innlegg

    Foobar2000 litt hjelp trengs..

    Sitat Sitat fra 2m
    Hei, når jeg spiller musikk fra pc via usb inngangen på min cd spiller får jeg får jeg dessverre knepplyder i ht. Svært irriterende. Er det noen som har peiling på eventuelle settinger som kan settes?

    Pc: Acer 5820TG, win 7
    Cd spiller er : Eximus 10 med usb inngang.
    Du kan jo forsøke å se på strømstyringsalternativene på pc'en hvis det er en laptop. Når jeg har brukt laptop og USB lydkort har jeg måttet sette strømalternativet til "høy ytelse" for å unngå kneppelyder.

  20. #20
    Hifi Freak 2m's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2002
    Sted
    Skien...
    Innlegg
    1,596
    Tagget i
    0 Innlegg

    Foobar2000 litt hjelp trengs..

    Jada, det er laptop. Takker for tips. Skal prøve dette.

Side 1 av 2 12 SisteSiste

Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed