Audiolense romkorreksjon nettopp i hus

lurer

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
20.05.2007
Innlegg
205
Antall liker
0
Hei!
Har nettopp gjort min første test med Audiolense romkorreksjon. Fikk målesettet i Posten og var på Clas Ohlson og kjøpte kabler for måling.
Fulgte den veldig gode hjelpefilen i programmet, og i løpet av 20-30 minutter var første korreksjonsfilter laget og satt i test.
Har ikke erfaring her for å si om ting er målt optimalt, og jeg vet at jeg har langt fra beste lydkort, som heller ikke har ASIO drivere. Da er det sagt.
Legger ut litt skjermbilder av måling, Target, og resultat så kom gjerne med erfaringer og tips. Har ikke gjort noen innstillinger ellers i programmet. Alt er Default.

Først litt om forskjellen i lyden.
Testet først en del låter på Mark Knofler - Philadelphia. La med en gang merke til mer informasjon i lyden, men spesielt på gitar. Nesten som en har byttet strenger eller gått fra å være ustemt til å bli stemt. Hardheten i strengene forsvant litt, og det ble "rikere" lyd.

Neste ut var The Clash - London Calling. Det jeg har manglet litt, og som kan sees i målingene er dype daler i bassen og ganske høye topper i mellombassen. Dette har ført til et stort sprang fra laveste til høyeste punkt, og dermed føles bassen ikke slik den skal. Resultatet med og uten filter på London Calling er litt mer kick og kontant bass med filteret. Høyttalerne er ikke best på dette fra før heller..

Siste test foreløpig er Caspa & Rusko - Fabriclive 37. Dette er Dubstep, og musikken inneholder veldig mye bass og mellombass. Det er helt klart mer tyngde nederst i bassregisteret og nivåforskjellen i desibel er mye mindre fra 50-120 hz enn det var før.

Det er likevel en dip fra 50-70hz fortsatt jeg gjerne skulle hatt bort, Lar det seg gjøre med å definere Target bedre, og i tilfelle hvordan?

Bildene viser i utgangspunktet all informasjon, men har delt opp litt slik at det ikke blir for mye informasjon i grafene. Litt rotete da?

Uansett, en veldig lovende start, men tar som sagt mot tips for de som har litt erfaring :)
Feks så ligger 20hz under målingen høyere enn under simulering etter filteret er laget. Den ruller altså av for tidlig. Kompenserer man for dette på noen måte eller hvordan ungår man denne lange avrullingen?

Espen
 

Vedlegg

rolfozzy

Æresmedlem
Ble medlem
01.11.2005
Innlegg
16.361
Antall liker
6.540
Torget vurderinger
2
Jaggu godt du fikk stemt gitaren til Knopfler.
 
K

Kaare G. Opsahl

Gjest
rolfozzy skrev:
Jaggu godt du fikk stemt gitaren til Knopfler.
Den jobben burde knopler gjort sjøl ;D Artig å lese om erfaringene med Audiolense
 

Frode

Overivrig entusiast
Ble medlem
09.12.2002
Innlegg
1.089
Antall liker
173
Torget vurderinger
2
Du kan styre avrullingen bedre selv ved å lage flere punkter på kurven, samt eventuelt "tegne" avrullingen selv.

Frode
 

Vedlegg

lurer

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
20.05.2007
Innlegg
205
Antall liker
0
Hehe, jeg vet ikke om jeg kan si at de gikk fra ustemt til stemt, men hardheten forsvant og det ble som om det var en streng eller to mer på gitaren lydmessig. Litt mer informasjon i lyden altså.
 

lurer

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
20.05.2007
Innlegg
205
Antall liker
0
Etter å ha endret litt i Target ved å manuelt gå opp en del i området 50-70 hz og en liten forhøyning mellom 20-30hz så ble Simulated Result litt bedre. Det virker som om endringen jeg gjør i disse områdene har noe mer å si.
Altså øker man target i de gitte områdene enda litt mer, så viser ikke det simulerte resultatet like mye av den endringen.

Er fint å leke seg med nye ting gitt :)
Huseier kom opp og banket på døren og spurte hva disse lydene var for noe. Altså testsweep som gikk om og om igjen :)

For de som har utfordringer i frekvensrespons og rom generelt må dette være de best anvendte ca. 3000,- man bruker. Høyttalerne jeg mente var klar for utskiftning har fått et nytt liv :)

Tegnet forresten avrullingen som du nevnte Frode. Ble litt brattere og mer rett. Blir nok en del endringer etter hvert :)
 

Vedlegg

Topp Bunn