USB 3.0 og lydkvalitet

Gbatokai

Overivrig entusiast
Ble medlem
16.03.2002
Innlegg
698
Antall liker
45
Sted
Oslo
Torget vurderinger
3
Hei, folkens!

Jeg oppgraderte i går hovedkort, CPU og minne i datamaskinen i går, og på det nye hovedkortet støttes USB 3.0, hvilket gir en overføring på optimalt 4.8 Gbit/s, som er ganske rått.

Windows er selvfølgelig helt BSOD etter dette, men Linux 2.6-kjernen syntes ikke den nye maskinvaren var noe problem, og ved avspilling av musikk slo det meg at systemet låter bedre. Jeg bruker en Apogee MiniDac m/USB som lydkilde, og tenkte ikke en gang i baner av at oppgraderingen skulle ha noen som helst effekt på lydkvaliteteten. Men det slo meg med en gang at ting låt annerldes; klarere og mer dynamisk. Apogee'en kjører fortsatt på USB 1.0, så jeg spekulerer litt vilt i om de helt utenomjordiske kravene til USB 3.0 (sammenliknet med 1.0) kan ha ført til noe positivt på lydsiden?

Dette er bare et første inntrykk, men jeg synes det var såpass påfallende at jeg i alle fall deler det med resten av gjengen. Noen med samme erfaring?
 

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
22.130
Antall liker
10.593
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
16
Vil tro at hovedkort,cpu eller minne er utslagsgivende her for lyden. Men man kan aldri vite :)
 

nma

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.12.2003
Innlegg
4.702
Antall liker
522
Torget vurderinger
1
Jeg tror ikke det har noe med USB 3.0 sånn sett. Men USB3 stiller jo kanskje litt høyere krav til stabilitet og komponenter, som bare kan være positivt. Men mest av alt så er lyden avhengig alle slags variabler av maskinvaren, og iogmed du har byttet hovedkort, CPU og minne, så har du også egentlig en helt "ny" maskin. Hovedkortet har kanskje bedre strømforsyning (da snakker jeg ikke om selve PSU'en) som gir ringvirkninger langt utenfor det man skulle tro. Etc etc.
 
Topp Bunn