Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast Gbatokai's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2002
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  697
  Tagget i
  0 Innlegg

  USB 3.0 og lydkvalitet

  Hei, folkens!

  Jeg oppgraderte i går hovedkort, CPU og minne i datamaskinen i går, og på det nye hovedkortet støttes USB 3.0, hvilket gir en overføring på optimalt 4.8 Gbit/s, som er ganske rått.

  Windows er selvfølgelig helt BSOD etter dette, men Linux 2.6-kjernen syntes ikke den nye maskinvaren var noe problem, og ved avspilling av musikk slo det meg at systemet låter bedre. Jeg bruker en Apogee MiniDac m/USB som lydkilde, og tenkte ikke en gang i baner av at oppgraderingen skulle ha noen som helst effekt på lydkvaliteteten. Men det slo meg med en gang at ting låt annerldes; klarere og mer dynamisk. Apogee'en kjører fortsatt på USB 1.0, så jeg spekulerer litt vilt i om de helt utenomjordiske kravene til USB 3.0 (sammenliknet med 1.0) kan ha ført til noe positivt på lydsiden?

  Dette er bare et første inntrykk, men jeg synes det var såpass påfallende at jeg i alle fall deler det med resten av gjengen. Noen med samme erfaring?
  DIY Buffalo III/Exa U2I -> DIY JC-2 pre -> Pass DIY ZenV9 -> GPA 604-8H-III, 2x Rythmik Audio F15HP. Power Plant P3.

 2. #2
  Moderator bambadoo's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2002
  Sted
  Lørenskog
  Innlegg
  17,762
  Tagget i
  2 Innlegg

  USB 3.0 og lydkvalitet

  Vil tro at hovedkort,cpu eller minne er utslagsgivende her for lyden. Men man kan aldri vite
  I don't believe in system matching. If something is good, it's good. If it only sounds good under certain conditions, it is not good - it is incorrect. - Charles Hansen

 3. #3
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Dec 2003
  Innlegg
  4,430
  Tagget i
  1 Innlegg

  USB 3.0 og lydkvalitet

  Jeg tror ikke det har noe med USB 3.0 sånn sett. Men USB3 stiller jo kanskje litt høyere krav til stabilitet og komponenter, som bare kan være positivt. Men mest av alt så er lyden avhengig alle slags variabler av maskinvaren, og iogmed du har byttet hovedkort, CPU og minne, så har du også egentlig en helt "ny" maskin. Hovedkortet har kanskje bedre strømforsyning (da snakker jeg ikke om selve PSU'en) som gir ringvirkninger langt utenfor det man skulle tro. Etc etc.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed