Resultater 1 til 7 av 7
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Dec 2006
  Sted
  Drøbak
  Innlegg
  60
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  Multiple biblioteker i iTunes?

  Hei,

  jeg har lett i flere fora, men ikke funnet noe godt svar på følgende spørsmål;
  hvordan ha et bibliotek med mine AIFF-filer samtidig som jeg vil ha et bibliotek med ALAC eller AAC for bruk på iPodene mine. Må jeg ordne dette ved hjelp av spillelister og sletting, eller er det en noe mer "profesjonell" måte å gjøre dette på?

  mvh

  Veleik

 2. #2
  vredensgnag
  Guest

  Multiple biblioteker i iTunes?

  Her kommer du opp mot en arkivordningsbegrensning i Apples OSX, når det gjelder hvordan man assosierer en bruker til programmene og filene vedkommende har tilgang til.
  Den proffe måten å løse dette på er å etablere flere brukere på samme datamaskin, f.eks. Vredensgnag og Gnagetsvrede.

  Vredensgnag logger inn og har tilgang til iTunes med alle filer i lossless.

  Gnagetsvrede logger inn og har tilgang til iTunes, men styrer dette til et annet arkiv, der filene ligger i lavere oppløsning. Denne brukerprofilen anvendes når han skal synke opp sin iPhone eller iPod til dette arkivet i lavere oppløsning, slik at han får plass til mer musikk.

  Vredensgnag eksporterte utvalgt musikk fra hovedarkivet, der alt ligger i lossless, men konverterte alt dette innholdet til f.eks. 320 eller 192. (Det er grenser for hva en liten earbud klarer å overføre av audiofili.)
  Han la hele mappen, med musikk som nå var komprimert men som beholdt hovedarkivets metatagging, slik at Gnagetsvrede-brukeren har tilgang til mappen, og kan peke sin iTunes til denne.

  Gnagetsvrede logget inn, åpnet iTunes, gikk til Valg>Avansert - og styrte iTunes til dette arkivet. Så importerte han all den komprimerte musikken til iTunes.
  Deretter koblet han til iPhone, og synkroniserte innholdet i iTunes opp mot iPhone. Når han har lyst på mer musikk, eller å bytte ut musikk, så logger han inn som Gnagetsvrede og gjør endringer som den brukeren. F.eks. er det kjempelett å gi Gnagetsvrede tilgang til NAS-serveren der all musikken ligger i full oppløsning, og så kan "han" konvertere filer derfra til lavere oppløsning, for bruk i iPhone og iPod.

  På denne måten unngår man dobbelfiler i hoved-iTunes, ved at man blir sittende med både lossless og komprimert versjon, med samme metatagging, og man sikrer seg mot at filer slettes uforvarende, når man synkroniserer opp mot iPhone, iPod.

  Faktisk kan man ha veldig mange slike brukere på en datamaskin, slik at ulike familiemedlemmer kan synkronisere sine enheter på denne måten, uten at hver må ha en egen maskin. (Men i våre dager er det gjerne slik at alle har en egen maskin.) Men dette er en grei måte å gi folk tilgang til f.eks. alt digitalt innhold som ligger på en hovedserver, uten at man risikerer at man sletter andres innhold.


 3. #3
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Dec 2006
  Sted
  Drøbak
  Innlegg
  60
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  Multiple biblioteker i iTunes?

  Mange takk vredensgnag, synd det ikke finnes en enklere, eller smidigere, måte å gjøre det på i ett iTunesvindu.

  Veleik

 4. #4
  vredensgnag
  Guest

  Multiple biblioteker i iTunes?

  Det er jeg enig i. Men problemet er organisering av filer i ulike bibliotek. Tror dette skyldes at man hos Apple aldri trodde det ville bli etterspørsel etter lossless og ukomprimert, eller at man har valgt å prioritere det større markedet som bare vil ha så mye musikk inn på iPod'en som mulig.

  Har lett etter alternative løsninger, men ikke funnet noe som er bra.

  Du kan gjøre det i ett vindu, ved å legge all musikken du skal synkronisere i en egen mappe, og så la denne musikken være i en lavere oppløsning, men det er vanskelig å unngå at du da får dobbeltvisning når du er lossless-arkivet.

 5. #5
  Medlem
  Ble medlem
  Jan 2008
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  17
  Tagget i
  0 Innlegg

  Multiple biblioteker i iTunes?

  Alternativt kan du jo bare holde inn Alt-tasten (shift på Windows) når du starter opp iTunes, så spør iTunes hvilket bibliotek du vil benytte... (ref: http://www.ghacks.net/2009/02/16/how...nes-libraries/ ). Det finnes også software-add ons som løser dette, men etter at Apple inkluderte det som et oppstartsalternativ ser jeg ingen grunn til å bruke add on's...

 6. #6
  vredensgnag
  Guest

  Multiple biblioteker i iTunes?

  Ha! Herlig. Har ikke jeg fått med meg - meget praktisk!

 7. #7
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Mar 2007
  Innlegg
  905
  Tagget i
  0 Innlegg

  Multiple biblioteker i iTunes?

  Halvveis apropos: alt-trikset fungerer også i iPhoto og Aperture.
  We'll build a row of identical boxes, and sell them all off at treble the profits – demolition!

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed