Man undrar!!!!!!!

Humlan

Medlem
Ble medlem
03.12.2009
Innlegg
29
Antall liker
0
Hur det ligger till i "stugorna" när det gäller ljudet från datorn. Går det till lilla datorhögtalaren eller stora Altec Lansing-högtalern på 580kg? Och däremellan den där 2400W förstärkaren med max IM på 0,002%?
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.084
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Lyden fra dataen går trådløst til tre musikkanlegg - se signaturen min - pluss til en nylig innkjøpt Squeezebox Radio. Det hender en veldig sjelden gang at jeg plugger hodetelefonene rett inn i utgangen på PCen - men det er veldig sjelden.
 

anywhere

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
05.02.2004
Innlegg
349
Antall liker
23
Sted
Oslo
Torget vurderinger
3
Datamaskinen bruker jeg til å utføre jobben min på. Når jeg skal høre på musikk får datamaskina stå i fred. (og Spotify passer best som bakgrunnstøy)
 

DSP

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
10.02.2005
Innlegg
369
Antall liker
0
Jeg har all musikken min på en Mac mini (musikken spilles fra Itunes) koblet digitalt inn til powerdac som driver ett sett med Tannoy høyttalere.
 

Humlan

Medlem
Ble medlem
03.12.2009
Innlegg
29
Antall liker
0
Outlawbamse skrev:
Datamaskinen bruker jeg til å utføre jobben min på. Når jeg skal høre på musikk får datamaskina stå i fred. (og Spotify passer best som bakgrunnstøy)
Jag undrar, har du guldöron och har ej kommit upp i åldern, det är tydligen ett faktum att har man det så kan folket inte skilja på ljud från datorn och från riktig dyrgrips anläggning vid blindtest, allt enl. uppgift från annat forum.
Jag har noterat tidigare att vissa tycker Spoty.. är kass ljudmässigt men jag tycker det är skitbra, så här är undersökning på gång vari mitt positiva "ljud" kan bestå i.
Sen är det vissa som har cd-spelare som kostar 200000:- och jag hör inte skillnad på sådana som kostar 100.- beg. har 5st. Undersökning, undersökning!!!!!!

Mitt ljud går från datorn till min Onkyo 809 (alla Onkyo vid den tidpunkten 1990 tycker jag är bra nog eller rättare sagt förbannat bra, sen finns det folk som inte står ut men rent ljud verkar det som enl. mig, för rent ljud är dom flesta inte vana vid!?) till lurar och extra drömlåda för bas 12" som sedan går till mellanlägg mellan lurar och öron. Kan inte hjälpa det... tycker ljudet är för jäkla skönt, har inte upplevt så skönt ljud någon annan stans.
Jag vet inte men försöker reda ut hur det kan ligga till, någon som har samma erfarenheter som jag?? Som det är nu så föredrar jag med tvekan mina Koss ESP 9, kan vara att förspänningen får tagas enbart från förstärkaren eftersom jag får vrida upp extra.

Jag undrar när får guldöronen patina? För det måste dom väl få med ålderns rätt?
 

anywhere

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
05.02.2004
Innlegg
349
Antall liker
23
Sted
Oslo
Torget vurderinger
3
Jeg er bare glad for at du har funnet veien til nirvana via Spotify. Enjoy.
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.154
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Forstår jeg det rett så mener du om folk hører forskjell på lyden fra Spotify og lyden fra cdp over et dyrt anlegg. Du formulerer deg så kronglete at det noen ganger er vanskelig å forstå hva det er du spør om, men jeg tror jeg har forstått deg riktig her. For du kan ikke mene å spørre om vi hører forskjell på pc-høyttalerne og hifi-høyttalerne.

Så for de fleste så blir det vel en eller annen overføring til hifi-en. Endel her inne bruker Squeezebox, men det går vel egentlig for det samme om man bruker SB eller kobler direkte til hifi eller til DAC i utgangspunktet (før lydkvalitet vurderes).

Selv hører jeg fortsatt lyden fra Spotify over hodetelefoner eller innebygde høyttalere fordi jeg fortsatt venter på det utstyret jeg trenger for å overfør lyden til min DAC. Men når den dagen kommer (har fått beskjed om levering i mars) så tror jeg ikke jeg kommer til å høre så stor forskjell på 320 Ogg Vorbis og cd. Det blir nok så liten forskjell at musikk jeg ikke kommer til å kjøpe plater der jeg kun liker et fåtall låter eller som jeg liker sånn måtelig når de finnes på Spotify.

Til nå har jeg kun hatt gleden av å bruke de utvidede funksjonene i Spotify mtp offline-spillelister og reklamefrihet. Det var egentlig det siste som fikk meg til å oppgradere i julen da både Bachs juleoratorium og Händels Messias ble avbrutt av reklame i utide, noe jeg fikk nok av etter en spilling av begge verk. Muligheten for offline-spillelister har jeg fått god bruk for da jeg bruker mobilt bredbånd og derfor går tom for båndbredde på slutten av hver mnd, noe som fordrer offline spillelister for de platene jeg hører mest på for tiden. Det er også veldig praktisk når jeg er ute og reiser, noe jeg gjør minimum en gang i mnd.

Men tilbake til lyden. Hører man ikke forskjell på 160kbps og cd audio/FLAC så har man enten litt redusert hørsel eller for unyansert anlegg. Den innebygde headamp-en i min laptop er nok neppe god nok til å avsløre slike forskjeller, men jeg har tidligere hørt god forskjell på original cd og en cd som er brent fra mp3 på 164kbps. Derfor kan jeg uten tvil hevde at jeg hører forskjell på Spotify Free og cd audio. Om jeg kan høre forskjell på Ogg Vorbis 320 og cd audio kan jeg ikke uttale meg om før jeg har testet det skikkelig, og jeg tviler på at det kommer til å være så stor forskjell at jeg bryr meg med det anlegget jeg per i dag spiller på.

Men nå bør du slutte å komme med kommentarer som kan oppfattes som hetsing av de andre brukerne av HFS før du pådrar deg en permanent utestenging. Måten du formulerer deg på er svært sarkastisk, og det du hele tiden har som tema er at de andre deltakerne innbiller seg ting når de kjøper dyre cdp istedenfor en 20 år gammel Sony på Fretex/UFF/brukthandel. Det temaet med varianter går igjen i hver tråd du blander deg inn i, og er noe som alle her inne ser på som uønsket. Du må gjerne opprette egne tråder som dette, men gjør du det til stadighet pådrar du deg irritasjon. Og enda verre blir det hvis du også gjør det i andres tråder. Dette er ment som et vennskapelig råd fra bruker til bruker, og jeg håper du forstår meldingen og tar den til følge. :)
 

Valentino

JB rünnhilde
Ble medlem
23.04.2008
Innlegg
28.378
Antall liker
20.784
Sted
Ottestad
Torget vurderinger
1
Her i huset bruker man en datamaskin til å kjøre musikkserveren, en til å passe musikkfilene, og en til å kjøre delefiltere. Det låter bra.
 
Topp Bunn