Sortering i iTunes

veleik

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
18.12.2006
Innlegg
368
Antall liker
387
Sted
Drøbak
Torget vurderinger
8
God kveld

Jeg bruker iTunes for PC og har rippet en masse cd'er i AIFF og siden konvertert dem til ALAC til bruk på iPod. Problemet er at nå ligger alle sangene dobbelt slik at når jeg skal spille et album så kommer hver sang to ganger (først AIFF-versjonen, så ALAC-versjonen). Det er mulig at dette er et fullstendig nybegynnerspørsmål, men jeg trenger hjelp!
 

Vegardaase

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.07.2005
Innlegg
1.963
Antall liker
2
Dette er et problem som oppstår fordi Apple har fjernet muligheten for å konvertere til mindre format ved synkronisering til iPod/iPhone. Helt utrolig, men årsaken er sikkert at 99,9% av iTunes/iPod uansett ikke har annet en mp3 og AAC...

Det enkleste ville være å slette alle AIFF da ALAC er 100% identisk lydkvalitet. Det er derfor ikke noe poeng i å beholde en AIFF-kopi.

For å slette alle AIFF velger du kolonnevisning->trykk på Type (dersom Type ikke er tilgjengelig, høyreklikker du på en vilkårlig kolonne og velger Type fra listen). Du får nå en liste som sorterer alle AIFF, så alle ALAC. Klikk på den første AIFF->Hold shift inne mens du trykker på siste AIFF->Slett og kast i søppelbøtta.
 

Vegardaase

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.07.2005
Innlegg
1.963
Antall liker
2
Jeg var visst litt uklar. Fullstendig klar over at man kan konvertere musikken i iTunes som man vil.

Jeg mener muligheten for å ha et ALAC-bibliotek i iTunes og synkronisere valgte sanger som AAC, altså konvertere de som legges over. På denne måten ville man fått god kvalitet på iTunes-biblioteket og plass til mange sanger på iPoden uten å måtte ha to oppføringer eller to bibliotek. Det merkelige er jo at denne muligheten finnes i iTunes, men kun om man kobler til en iPod Shuffle.

Det samme problemet oppstår når man har et stort høykvalitets videobibliotek i iTunes. Ved synkronisering dukker da meldingen "Kunne ikke synkronisere filmen xxx fordi oppløsningen ikke støttes av iPhone". Javel, men gi meg da en mulighet for å be iTunes tilpasse denne oppløsningen mens den synkroniserer (og gjerne en advarsel om at dette i så fall kan ta lang tid). Denne operasjonen er også tilgjengelig i iTunes, men manuelt med valget "Lag iPhone-versjon". Problemet er bare at biblioteket blir utrolig uoversiktelig om man skal drive å lage forskjellige versjoner til alle enhetene.

Årsaken til at en slik innstilling ikke er et valg er sannsynligvis fordi dette er et ikke-problem for de aller fleste iTunes/iPod-brukere og at Apple ikke ønsker å gi for mange valgmuligheter som kompliserer bruken for uerfarne brukere. Slik sett sikkert et fornuftig valg, men jeg skulle gjerne ønske at Apple kunne tilby et "iLife Pro"* med mer avanserte muligheter for viderekommende brukere.

*Jeg vet at iTunes ikke er en del av iLife, men det var et eksempel ;)
 
P

Parelius

Gjest
At en ikke kan foreta konvertering «on the fly» (fra f.eks. AIFF til AAC) når en overfører fra iTunes på maskinen til iPoden/iPhonen.

Tillegg: Greven var raskere.
 
S

Stereo_Mono

Gjest
En feature request er helt klart at iTunes kunne tilpasset media på vei over til f.eks iPod, iPhone osv.
Evt. en mulighet er å merke de sangene du ønsker å ha gjort om til MP3 f.eks og velge Lag MP3 versjon i avansert meny. Den følger det du setter til import innstillinger.
 

Vedlegg

V

vredensgnag

Gjest
Jeg har gjort som Digiman foreslår, og så lagt all musikken i en egen mappe, som iPod'en synkes opp mot.
Dermed kan jeg også redigere hva jeg vil ha med og fjerne fra iPod, uten at dette berører hovedarkivet.
Enig i at dette er noe man kunne hatt som en grei mulighet i iTunes - uten å behøve å ha problemet med dobbelfiler, osv.
 

Wright

Overivrig entusiast
Ble medlem
13.03.2007
Innlegg
905
Antall liker
2
iPod Shuffle har mulighet for konvertering til 128kbps AAC on-the-fly, fortærende at denne ikke kan brukes også på de andre iPodene.
 

veleik

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
18.12.2006
Innlegg
368
Antall liker
387
Sted
Drøbak
Torget vurderinger
8
Tusen takk til dere som har kommet med innspill så langt, men kan noen av dere være så snille å forklare i detalj hva vredensgnag mener. Jeg har rotet så mye rundt, laget duplikater, slettet og rippet på nytt osv. at jeg renger en hjelpende hånd.

Jeg bruker windows...

På forhånd takk

Veleik
 
Topp Bunn