macbook til dac

ryttern

Hi-Fi interessert
Ble medlem
19.05.2003
Innlegg
75
Antall liker
13
Har koblet maskinen til dac via optisk kabel. Benytter iTunes og oppdaget idag at jeg kan regulere volumet på selve anlegget ved å dra i volumkontrollen i Itunes. Jeg trodde at volumkontrollen i macen ble bypasset ved bruk av optisk digitalutgang. Stemmer ikke dette ?
 

niels

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.10.2002
Innlegg
3.951
Antall liker
1.286
Sted
Nadadouro, Portugal
Nei, den blir ikke bypassed ved digital lyd ut. Åpner du equalizer i ITunes kan du også regulere preamp gain der, nyttigt om du har lite gain i systemet ellers. Når jeg bruke Spotify via Mac til dac har jeg eq i ITunes på også, blir kjempegod lyd faktisk.
Kona sitter og ser film, jeg kan dobbeltsjekke det med vlome når hun er ferdig.

Edit, ja, ITunes volume virker, så den holder du bare på 100% hele tiden. Volumetasten på tastaturet fungerer ikke ved Digital lyd ut.
Så altså ja, volume på Mac`en blir bypassed ved digital ut, volume i programmet, iTunes, ikke.

Men, jeg fandt ut at med Spotify innstallert, og ITunes, bruker man "spill av" bryteren på tastaturet da spiller begge programmer selvom bare èt vindu, f.eks. ITunes er åpent. Da må man betjene alt via ITunes, eller Spotify, eller avslutte en av de...
 

ryttern

Hi-Fi interessert
Ble medlem
19.05.2003
Innlegg
75
Antall liker
13
Takk foe nyttig tilbakemelding. Andre som har erfaringer med valg av volum / gain i iTunes når maskinen benyttes som signalkilde med optisk digitalutgang og ekstern dac ?
 

-HP-

Overivrig entusiast
Ble medlem
07.11.2005
Innlegg
512
Antall liker
128
Ja, enkelt og greit fungerer volumknappen i iTunes kun på iTunes-avspilleren. Samme gjelder volumknappen i f.eks. VLC. Men volumspaken oppe til venstre i skjermbildet fungerer på selve lydkortet i maskinen, og DEN bypasses ved bruk av optisk lyd ut/eksternt lydkort.
 

ryttern

Hi-Fi interessert
Ble medlem
19.05.2003
Innlegg
75
Antall liker
13
Hvis det er som -HP- sier, hvorfor endres da volumet når jeg drar i spaken øverst til venstre i iTunes skjermebildet når jeg benytter optisk digitalutgang ?
 
Topp Bunn