Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem Lydhør's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2009
  Innlegg
  22
  Tagget i
  0 Innlegg

  Apple Macbook pro koblet til Mcintosh MCD500 el tilsvarende.

  Hei
  Jeg vurderer nå å gå til ansakffelse av en Macbook som kan kjøres rett i digitalinngangen på min MCD500. Jeg har masse musikk som er kjøpt via Itunes og lurer følgelig på om noen har erfaringer å dele rundt dette.

  Låter det i det hele tatt som HIFI? Evt hvor mye dårligere er det enn å sette en cd i spilleren..
  Tips om programvare jeg bør benytte? Er Itunes godt nok?
  Andre nedlastingssteder enn Itunes?
  -- og allt annet som kan kaste lys på dette.

  På forhånd takk

  Lydhør
  MCD500, C2300, MC275 x 4, Nautilus 801, Rega Planar 3, MacBook Pro, Weiss DAC202, Dillenhöfer x 2.

 2. #2
  Overivrig entusiast Tand's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2002
  Innlegg
  1,113
  Tagget i
  0 Innlegg

  Apple Macbook pro koblet til Mcintosh MCD500 el tilsvarende.

  Jeg har kun prøvd digital utgangen på min Mac Mini, men jeg foretrekker lyden fra en Apple Express. AE anbefales på det høyeste! Mange tråder om det her på forumet.

  Tommy
  Roon
  Solid Tech ROS F1 Cyrus Hark
  dCS Vivaldi dac & Vivaldi Clock
  Magico M Project+Qsub15 & MPods Krell Evolution Two & MRA
  Roon Bridge: Mac mini RedNet 16R/SOtM sCLK-EX Mutec MC3+USB + Ref10 Roon Core: TLS DS-7
  Synergistic Research Galileo SR25/SX Powercell 12SE Habst 75 ohm BNC VOVOX Textura Fortis Zensati Seraphim Supra Cat8

 3. #3
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,117
  Tagget i
  2 Innlegg

  Apple Macbook pro koblet til Mcintosh MCD500 el tilsvarende.

  Vel musikk du har kjøpt i iTunes er ett komprimert format, skal du ha cd kvalitet på avspilling fra HD bør du ha musikken i Loosless format.D.V.S ikke komprimert.
  Selv Har jeg noen spor i AAC formatet og det låter slett ikke værst til å være komprimert.

  Noen populære Loosless format som støttes av iTunes er Apple Loosless og Aiff ellers er det ett format som heter Flac som er veldig populært open source som er mye brukt overalt men dette formatet støttes ikke av iTunes.
  Når en avspiller Loosless format fra HD er det som å spille av en cd fra cd hyllen jeg merker ingen forskjell avspillt fra mitt cd drivverk kontra HD.
  Det skal sies at det er delte meninger om emnet (HD kontra Cd avspilling) hva som er best, noen mener lyden er bedre avspilt fra HD mens andre mener det motsatte, selv er min personlige erfaring (og mange andre) at det ikke er forskjell i det hele tatt.
  I forhold til avspillere er iTunes i mine ører mer enn bra nok for å spille av filene, skal du over på Mac platformen anbefaler jeg Tunes.
  Du kan merke av for at iTunes skal organisere i musikkmappen din og du for en veldig bra organisering og oversikt over all musikk du har lagret.
  Jeg bruker i tillegg Tunes til å importere cd`ene mine til HD og det fungerer utmerket, husk og gå inn på innstillinger og importer som Apple Loosless eller Aiff.

  Skal du kjøpe Loosless musikk på nett finnes det noen som tilbyr dette men utvalget er som oftest svært begrenset.Jeg har funnet noen plasser som er virker svært bra men gleden har ofte vært svært kort p.g.a at de bare tilbyr tjenesten sin innenfor sitt eget land.
  Jeg brukte Mp3Sparks (tror jeg de het) men det ble plutselig problemer med å betale med kredittkort der så jeg droppet det.Det finnes forøvrig en tråd her i datahjørnet om plasser som tilbyr Loosless nedlastninger, hvis du søker finner du den sikkert.
  Ellers er jo piratnedlastinger i Loosless en helt annen sak med enormt utvalg og tjenester som bare de store plateselskapene kan se langt etter, forøvrig er jo lovligheten av slike filer alltids diskuterbar.
  Det er jo noen artister som begynner å skjønne utviklingen og tilbyr sine fans å laste ned direkte Loossy og Loosless filer uten å gå igjennom innviklede forretningsmodeller, en positiv utvikling spør du meg.
  Referanse kunde for Arendal Sound

 4. #4
  Hifi Freak Kalle Klovn's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2009
  Sted
  Sandnes
  Innlegg
  2,213
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  Apple Macbook pro koblet til Mcintosh MCD500 el tilsvarende.

  Jeg spiller wav filer fra macbook gjennom USB inn i Benchmark Dac 1 pre. Benchmarken bypasser de normale driverne som begrenser kapasiteten over usb slik at den oppnår 24bit/96khz. de testene jeg har gjort har (subjektivt) så langt gitt bedre lyd med wav filer enn flac. jeg klarer ikke høre forskjell på min Cyrus CD XT SE og macbook, så dette kan anbefales!
  Auralic Aries, Denon DP-59L/DL304, ASR Mini Basis ii, Cambridge Audio 751BD, Anthem STR Pre + Power, Adyton Imagic 2.0TC, Kalle Klovns DIY Tower of Power:
  http://www.hifisentralen.no/forumet/...gic-2-0-t.html

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed