Apple Macbook pro koblet til Mcintosh MCD500 el tilsvarende.

Lydhør

Medlem
Ble medlem
11.11.2009
Innlegg
22
Antall liker
2
Hei
Jeg vurderer nå å gå til ansakffelse av en Macbook som kan kjøres rett i digitalinngangen på min MCD500. Jeg har masse musikk som er kjøpt via Itunes og lurer følgelig på om noen har erfaringer å dele rundt dette.

Låter det i det hele tatt som HIFI? Evt hvor mye dårligere er det enn å sette en cd i spilleren..
Tips om programvare jeg bør benytte? Er Itunes godt nok?
Andre nedlastingssteder enn Itunes?
-- og allt annet som kan kaste lys på dette.

På forhånd takk

Lydhør
 

Tand

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.12.2002
Innlegg
1.229
Antall liker
1.370
Jeg har kun prøvd digital utgangen på min Mac Mini, men jeg foretrekker lyden fra en Apple Express. AE anbefales på det høyeste! Mange tråder om det her på forumet.

Tommy
 

authentic

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.07.2007
Innlegg
9.242
Antall liker
2.387
Torget vurderinger
13
Vel musikk du har kjøpt i iTunes er ett komprimert format, skal du ha cd kvalitet på avspilling fra HD bør du ha musikken i Loosless format.D.V.S ikke komprimert.
Selv Har jeg noen spor i AAC formatet og det låter slett ikke værst til å være komprimert.

Noen populære Loosless format som støttes av iTunes er Apple Loosless og Aiff ellers er det ett format som heter Flac som er veldig populært open source som er mye brukt overalt men dette formatet støttes ikke av iTunes.
Når en avspiller Loosless format fra HD er det som å spille av en cd fra cd hyllen jeg merker ingen forskjell avspillt fra mitt cd drivverk kontra HD.
Det skal sies at det er delte meninger om emnet (HD kontra Cd avspilling) hva som er best, noen mener lyden er bedre avspilt fra HD mens andre mener det motsatte, selv er min personlige erfaring (og mange andre) at det ikke er forskjell i det hele tatt.
I forhold til avspillere er iTunes i mine ører mer enn bra nok for å spille av filene, skal du over på Mac platformen anbefaler jeg Tunes.
Du kan merke av for at iTunes skal organisere i musikkmappen din og du for en veldig bra organisering og oversikt over all musikk du har lagret.
Jeg bruker i tillegg Tunes til å importere cd`ene mine til HD og det fungerer utmerket, husk og gå inn på innstillinger og importer som Apple Loosless eller Aiff.

Skal du kjøpe Loosless musikk på nett finnes det noen som tilbyr dette men utvalget er som oftest svært begrenset.Jeg har funnet noen plasser som er virker svært bra men gleden har ofte vært svært kort p.g.a at de bare tilbyr tjenesten sin innenfor sitt eget land.
Jeg brukte Mp3Sparks (tror jeg de het) men det ble plutselig problemer med å betale med kredittkort der så jeg droppet det.Det finnes forøvrig en tråd her i datahjørnet om plasser som tilbyr Loosless nedlastninger, hvis du søker finner du den sikkert.
Ellers er jo piratnedlastinger i Loosless en helt annen sak med enormt utvalg og tjenester som bare de store plateselskapene kan se langt etter, forøvrig er jo lovligheten av slike filer alltids diskuterbar.
Det er jo noen artister som begynner å skjønne utviklingen og tilbyr sine fans å laste ned direkte Loossy og Loosless filer uten å gå igjennom innviklede forretningsmodeller, en positiv utvikling spør du meg.
 

Kalle Klovn

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.09.2009
Innlegg
3.635
Antall liker
3.245
Sted
Sandnes
Torget vurderinger
7
Jeg spiller wav filer fra macbook gjennom USB inn i Benchmark Dac 1 pre. Benchmarken bypasser de normale driverne som begrenser kapasiteten over usb slik at den oppnår 24bit/96khz. de testene jeg har gjort har (subjektivt) så langt gitt bedre lyd med wav filer enn flac. jeg klarer ikke høre forskjell på min Cyrus CD XT SE og macbook, så dette kan anbefales!
 
Topp Bunn