Fra pc til forsterker med usb-lydkort i forsterkeren?

Sheriffen

Medlem
Ble medlem
12.12.2009
Innlegg
19
Antall liker
4
Sted
Fredrikstad
Jeg driver å leter etter et oppsett med trådløs overføring av lyd fra pc til stereo'n.
Jeg vurderer å kjøpe meg en Hegel H100-USB.
Jeg har B&W DM683 høyttalere.

Hegel har en forsterker med usb-inngang og lydkort. Er det mulig å overføre signalet fra laptopen min ut fra en vanlig usb utgang? Eller må det være usb-utgang på lydkortet i pc'n? Er det mulig å få en trådløs overføring her?

Jeg har også tittet på Nad sine produkter. De har digitalinngang og dac innebygd. Hvordan skal jeg få trådløs lyd hit, best mulig?

Jeg er åpen for mange forslag. Jeg har høyttalere, pc, x-box og tv. Dette skal spille sammen, men pc'n skal være trådløs. Jeg vil legge max 20 i forsterker (inkl evt dac og trådløs overføring).

Håper noen har noen seriøse innspill :)
 

Bjørn ("Orso")

Bransjeaktør
Ble medlem
03.11.2008
Innlegg
11.296
Antall liker
2.903
Sted
Bergen
Torget vurderinger
2
Den Hegelen har innebygget lydkort/DAC. Da bare kobler du rett i PCen sin USB utgang.

"Ved å koble en USB kabel fra H100 til din PC eller MAC vil den i løpet av sekunder, og helt automatisk, overta som lydkort. Da er det H100 som vil gjengi all lyd fra datamaskinen. "

Dette blir selvfølgelig ikke trådløst. Da må du velge en annen løsning. En mulighet da er XTZ sin forsterker (som har innebygget DAC) sammen med en Airport Express. Digital kabel mellom disse. Da kan du også bruke en Iphone/iPod som fjernkontroll hvis du bruker iTunes.
http://www.surround.no/product/527905/XTZ-Class-A100-D3,-Sort.html
 

bjos

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
24.08.2008
Innlegg
285
Antall liker
58
Sted
Grimstad
Det er vel mulig å få til trådløs løsning med en usb-dac. Bare å kjøpe airtunes eller skvisboks og koble i dacen? Et godt alternativ til hegel kan også være abrahamsen usbdac til halve prisen
 

Just4Fun

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.11.2005
Innlegg
1.469
Antall liker
29
Sted
Sauda
Torget vurderinger
1
Hvis trådløst er et krav ville jeg valgt Squeezebox.
Du trenger ikke USB dac da, en vanlig dac hjør samme nytten.
Squeezebox Transporter har en glimrende dac og gjør en god jobb som preamp. slik at du kun trenger en poweramp. Squeezebox touch/duet/classic har ikke fult så god dac, men gjør en god nok jobb hvis det er mp3 filer vi snakker om.
Et annet alternativ er en atom bassert pc ala Asus EEE box eller Mac mini, denne kan du koble rett inn i Hegel's USB port. Fordelen med dette oppsettet er at blandt annet Spotify er mye enklere å sette opp og bruke, selv om det er mulig via Squeezebox også. Denne kan da styres fra en laptop eller via ipod/iphone eller en HTC android telefon, mulighetene er mange.
Kjører du via en laptop så vil hdd din fort bli fylt opp, hvis du ikke bruker mp3 eller andre komprimerte format.
Skal du ha utbytte av en DAC som den i Hegel så må du kjøre ukomprimert og da er du oppe i 200 mb pr album
 
Topp Bunn