Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  nb
  Guest

  Cat 5e, kabeltrekk og ingeniørkunst

  I residensen har jeg et Cat 5e-strekk på ca 25-30 meter mellom stuen med HTPC, Xbox og PS3 og kontoret hvor filserveren min står. Kabelen kostet meg 3 kroner meteren på rull, jeg har koblet den selv i begge ender med standardkontakter kjøpt på ELFA, den er trukket gjennom fire vegger, blitt dratt ut et par ganger i forbindelse med maling, omlegging osv. Har vært festet med TCer og trekt med trekkfjær. En gang under omlegging dyttet jeg den ned i hulrommet mellom rupanel og teglsten ved en feiltagelse, måtte dra den ut med knipetang, den var krølllet ørten ganger og jeg rev av deler av isolasjonen. Ligger på det meste paralellt med 5 stk 230V-kurser. Signalet er innom to switcher på veien mellom HTPC og filserver.

  Resultat: 950 Megabit overføringshastighet målt med iperf.

 2. #2
  Æresmedlem Valentino's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2008
  Sted
  Ottestad
  Innlegg
  16,980
  Tagget i
  1 Innlegg

  Cat 5e, kabeltrekk og ingeniørkunst

  But does it have enough slam and PRAT?


  Vik fra meg, O kjetterske Vranglærere! Jeg hører forskjell på alt! Halleluja!
  Anleggstråd: Bipolare Valentinos drodleDipol
  And you can't find your waitress with a Geiger counter and she hates you and your friends and you just can't get served without her

 3. #3
  nb
  Guest

  Cat 5e, kabeltrekk og ingeniørkunst

  Sitat Sitat fra Valentino
  But does it have enough slam and PRAT?
  Åjada. Jeg hadde faktisk forventet meg litt lavere overføringshastighet, en av telematikkfyrene på jobben mente at man ikke fikk reell gigabitytelse i praksis pga at det ikke skulle så mye fysisk påvirkning til på kabelen før den mistet ytelse, men det ser ikke ut til å stemme, i alle fall ikke for strekk av denne lengden. Den har som beskrevet fått en del juling.

  De 50 Mbit som mangler i forhold til teoretisk maks regner jeg med kommer som følge av overhead i protokollen, nettverkskort og switchene som brukes. Switchene er av billigtypen fra Netgear, men de skal i teorien ha 1GB pr. port samtidig, så total throughput er ganske voksen på de.

 4. #4
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Nov 2007
  Innlegg
  67
  Tagget i
  0 Innlegg

  Cat 5e, kabeltrekk og ingeniørkunst

  Stemmer veldig fint med mine erfaringer av cat5e/cat6. Hadde en kabel som ble filleklemt i en dør, helt til enkeltlederne lå åpent. 947mbit/s med iperf. Strekket var nok rundt 15 meter.
  Diverse kilder » DIY pre » sølv » Denon POA-S10 » Soundstring » Audiovector Mi3 Signature<br />PC /m archlinux » toslink » DIY DAC » sølv » møkkaforsterker » Tannoy 603 MKII

 5. #5
  Moderator bambadoo's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2002
  Sted
  Lørenskog
  Innlegg
  17,757
  Tagget i
  2 Innlegg

  Cat 5e, kabeltrekk og ingeniørkunst

  Målt jitter?
  I don't believe in system matching. If something is good, it's good. If it only sounds good under certain conditions, it is not good - it is incorrect. - Charles Hansen

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed