Cat 5e, kabeltrekk og ingeniørkunst

N

nb

Gjest
I residensen har jeg et Cat 5e-strekk på ca 25-30 meter mellom stuen med HTPC, Xbox og PS3 og kontoret hvor filserveren min står. Kabelen kostet meg 3 kroner meteren på rull, jeg har koblet den selv i begge ender med standardkontakter kjøpt på ELFA, den er trukket gjennom fire vegger, blitt dratt ut et par ganger i forbindelse med maling, omlegging osv. Har vært festet med TCer og trekt med trekkfjær. En gang under omlegging dyttet jeg den ned i hulrommet mellom rupanel og teglsten ved en feiltagelse, måtte dra den ut med knipetang, den var krølllet ørten ganger og jeg rev av deler av isolasjonen. Ligger på det meste paralellt med 5 stk 230V-kurser. Signalet er innom to switcher på veien mellom HTPC og filserver.

Resultat: 950 Megabit overføringshastighet målt med iperf.
 
N

nb

Gjest
Valentino skrev:
But does it have enough slam and PRAT?
;D
Åjada. Jeg hadde faktisk forventet meg litt lavere overføringshastighet, en av telematikkfyrene på jobben mente at man ikke fikk reell gigabitytelse i praksis pga at det ikke skulle så mye fysisk påvirkning til på kabelen før den mistet ytelse, men det ser ikke ut til å stemme, i alle fall ikke for strekk av denne lengden. Den har som beskrevet fått en del juling.

De 50 Mbit som mangler i forhold til teoretisk maks regner jeg med kommer som følge av overhead i protokollen, nettverkskort og switchene som brukes. Switchene er av billigtypen fra Netgear, men de skal i teorien ha 1GB pr. port samtidig, så total throughput er ganske voksen på de.
 

clvn

Hi-Fi interessert
Ble medlem
21.11.2007
Innlegg
67
Antall liker
2
Torget vurderinger
1
Stemmer veldig fint med mine erfaringer av cat5e/cat6. Hadde en kabel som ble filleklemt i en dør, helt til enkeltlederne lå åpent. 947mbit/s med iperf. Strekket var nok rundt 15 meter.
 
Topp Bunn