Ryddesjau

breuer

Overivrig entusiast
Ble medlem
11.10.2006
Innlegg
814
Antall liker
581
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
7
Harddisken på min PC stanger i taket, og det var på tide å foreta en ryddesjau. Brukte programmet TreeSize til denne sjauen, da det gir en eksepsjonell god oversikt. Jeg fikk meg noen overraskelser og lært litt om data og caching og slikt. Sikkert ikke noe nytt for mange her, men for meg ble det en øyeåpner.

Jeg har tidligere brukt "Programmer og funksjoner" i Vista til å avinstallere og se størrelsen på ulike programmer. Og diskopprydding og CCleaner som en siste finrydding.

Jeg har all min musikk og mine bilder på to servere, ikke noe på PC'en. Jeg har rippet det meste av musikken via WMP (wma losless) og brukt Adobe lightrom til bildebehandling av raw format. TreeSize viste at Medaiplayer mappa og Lightrommappa var veldig store. Da jeg ikke bruker Lightrom lengere, avinstallerte jeg denne (90 MB), og fikk mine 90 MB. Jeg trodde at en avinstallering skulle ta alt knyttet til Lightroom, men etter avinstallering, var Adobe mappa fortsatt like stor. Det var en mappe som het rawcache som lå der, rett og slett en indeks over tidligere bilder. Denne måtte eg fjerne manuelt. Den var på over 2 gb.

Mediaplayer kan ikke fjernes fra Vista (ikke for oss dødlige i alle fall). Men ei mappe i mediaplayer som heter Albums inneholdt indeks og cover over alle mine rippete CD'er. Den var på over 5 gb.

Gravingen med TreeSize fortsetter, og det er mye grums å finne her :). Men det viser vel også et vi kanskje ikke har så god kontroll over det vi gjør, spesielt knyttet til ulike mediafiler? Og at avinstallering ikke er helt det det gir seg ut for?
 

noruego

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.06.2003
Innlegg
6.536
Antall liker
7.022
Takker for tipset om TreeSize; er nok på høy tid med en ryddesjau for undertegnede også...
 

Just4Fun

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.11.2005
Innlegg
1.469
Antall liker
29
Sted
Sauda
Torget vurderinger
1
Bruk Revo Uninstaller når du avinnstalerer programmer, denne fjerner alle mapper og register oppføringer som blir til overs etter avinstalasjon. Den er mye bedre en Windows sin innebyggde avinstallerings funksjon.
 
Topp Bunn