Resultater 1 til 3 av 3

Tråd: Ryddesjau

Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast breuer's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2006
  Sted
  Kristiansund
  Innlegg
  736
  Tagget i
  0 Innlegg

  Ryddesjau

  Harddisken på min PC stanger i taket, og det var på tide å foreta en ryddesjau. Brukte programmet TreeSize til denne sjauen, da det gir en eksepsjonell god oversikt. Jeg fikk meg noen overraskelser og lært litt om data og caching og slikt. Sikkert ikke noe nytt for mange her, men for meg ble det en øyeåpner.

  Jeg har tidligere brukt "Programmer og funksjoner" i Vista til å avinstallere og se størrelsen på ulike programmer. Og diskopprydding og CCleaner som en siste finrydding.

  Jeg har all min musikk og mine bilder på to servere, ikke noe på PC'en. Jeg har rippet det meste av musikken via WMP (wma losless) og brukt Adobe lightrom til bildebehandling av raw format. TreeSize viste at Medaiplayer mappa og Lightrommappa var veldig store. Da jeg ikke bruker Lightrom lengere, avinstallerte jeg denne (90 MB), og fikk mine 90 MB. Jeg trodde at en avinstallering skulle ta alt knyttet til Lightroom, men etter avinstallering, var Adobe mappa fortsatt like stor. Det var en mappe som het rawcache som lå der, rett og slett en indeks over tidligere bilder. Denne måtte eg fjerne manuelt. Den var på over 2 gb.

  Mediaplayer kan ikke fjernes fra Vista (ikke for oss dødlige i alle fall). Men ei mappe i mediaplayer som heter Albums inneholdt indeks og cover over alle mine rippete CD'er. Den var på over 5 gb.

  Gravingen med TreeSize fortsetter, og det er mye grums å finne her . Men det viser vel også et vi kanskje ikke har så god kontroll over det vi gjør, spesielt knyttet til ulike mediafiler? Og at avinstallering ikke er helt det det gir seg ut for?
  Audio Note AN E Spe HE - Line Magnetic 518ia - Technics SL-1200GAE - Ortofon Cadenza Blue - Musical Fidelity MX-VYNL - Bluesound Node 2 -Little Dot CDP_II - PS Audio NuWave DAC

 2. #2
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jun 2003
  Innlegg
  3,978
  Tagget i
  0 Innlegg

  Ryddesjau

  Takker for tipset om TreeSize; er nok på høy tid med en ryddesjau for undertegnede også...
  If you take Placebo from an average audiophile, you take away his happiness as well.

 3. #3
  Hifi Freak Just4Fun's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2005
  Sted
  Sauda
  Innlegg
  1,469
  Tagget i
  0 Innlegg

  Ryddesjau

  Bruk Revo Uninstaller når du avinnstalerer programmer, denne fjerner alle mapper og register oppføringer som blir til overs etter avinstalasjon. Den er mye bedre en Windows sin innebyggde avinstallerings funksjon.
  Lyd:
  Tidal HiFi => Devialet Phantom Gold
  Bilde:
  1: Cubox i4 pro ( LibreElec XBMC)=>Yamaha YSP 5100=>Sony 65 UHD
  2: ATV4K/Nintendo Switch/PS4=>Pioneer VSX-910=>Samsung UE-55=>KEF KHT 3005 SE-W

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed