Problemer med ripping/dBpoweramp

Mbare

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.02.2003
Innlegg
2.436
Antall liker
11
Jeg har såvidt startet på den klassiske cd-samlingen med tanke på rippingen og på mange plan går det strålende - dBpoweramp tagger som en liten gud og jeg er veldig fornøyd med det. Dog, jeg oppdager etterhvert at på en del av disse cd'ene hvor de har trødd inn skikkelig mye musikk (gjerne over 1 time og 10 minutter med musikk) så får jeg veldig ofte "Error" på den siste, nest-siste og muligens tredje-siste låta - og også hørbare artifakter. Jeg har forsøkt å rippe en av de med Macbooken min og XLD, den klarer å rippe de uten "error" - men tagginga klarer det programmet overhodet ikke og jeg orker virkelig ikke å tagge store deler av cd-samlinga mi for hand/tastatur. Så, jeg antar at CD-ROM'en er skyldskandidat nr. 1? Og at svaret ikke er "verre" enn at jeg trenger en nyere og bedre cd-rom enn den slitne Asus'en jeg bruker nå? Eller det andre forslag til løsning? dBpoweramp sier den avbryter fordi den måtte lese noen-og-tusen-frames for å få alt rett og det er grensa satt til 100 - jeg kan vel alltids øke den grensa, men da vil det potensielt da ridikuløst lang tid?
 
N

nb

Gjest
Meningsfull automatisk tagging av klassisk musikk er nesten bare å glemme, det er ganske mye info som bør med (tenk deg at du ønsker å finne alle sport du har hvor f.eks Placido Domingo synger - det kan bli en del på mange ulike plater og samleplater og han er ikke nødvendigvis hovedartist, nevnt i tittelen på plata osv).

Ripping av lange CDer har jeg ikke hatt problemer med som jeg kan komme på, så der hat jeg ingen tips å komme med.
 

berxter

Hi-Fi freak
Ble medlem
17.01.2007
Innlegg
5.703
Antall liker
3.808
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
1
Jeg har rippet flere tusen klassiske cd-er med dbPoweramp, og bare fått problemer der discen har vært fysisk skadet, så ja, jeg ville legge skylda på cd-romen. De er så billige, så.

Bernt K
 

atonal

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.09.2006
Innlegg
3.256
Antall liker
424
Sted
Friedrichstadt
Du kan evt. sjekke om du kommer noen vei ved å oppgradere firmware`en på cdrom-spilleren.
 

Just4Fun

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.11.2005
Innlegg
1.469
Antall liker
29
Sted
Sauda
Torget vurderinger
1
EAC skal være bedre på fysisk skadde CD'er men det virker ikke som dette er problemet her Dessute er den litt tungvint å sette opp. En ny CD ROM koster ikke mange hundrelappene.
Plextor sine drev er gode. På dbpoweramp sitt forum kan du finne anbefalinger over disse. PX 7XXA skal være gode allround drev og PX 230A skal være bedre på problem disker,disse produseres ikke lengre, men kan sikkert skaffes brukt.
230A hylles opp i skyen av de som har hatt problemdisker, de skal ettersigende være temmelig dårlig før den ikke klarer å lese den, men den leser av og til feil på disker som er 100%...
 
G

Gjestemedlem

Gjest
Har nettopp tatt ut en Plextor PX-712A (ide) fra maskinen, grunnet behov for en DL-brenner. Den kan du overta om du plukker den opp i Bergen eller dekker porto. Har funket godt til ripping for meg.
 

Mbare

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.02.2003
Innlegg
2.436
Antall liker
11
Problemet er i og for seg ikke programmet, som det blir påpekt - men nå ser det ut som en løsning kanskje er i sikte - Deph: du har PM. :)
 

Mbare

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.02.2003
Innlegg
2.436
Antall liker
11
Takk til Deph for nytt drev som, etter litt knot med å få det montert, har funket helt utmerket. :)
 
Topp Bunn