Mac Mini Server som mediasentral, arbeidsstasjon og server

P

Parelius

Gjest
Jeg har på sviktende grunnlag bestilt meg en Mac Mini Server som er rett rundt hjørnet. I den forbindelse trenger jeg råd som kanskje også andre kan ha glede av. Det aner meg at problemene står i kø, om det nå er resultat av egen uvitenhet – som er ubegrenset – eller rett og slett tekniske «uoverkommeligheter»/vanskeligheter.

Mac Mini Server er en liten sak som kjører OSX Server operativsystem. Så la oss holde alt annet ute – som f.eks. kjør Win eller Linux eller gi opp hele prosjektet og kjøp deg en ekstra maskin, eller kjøp servertjenester fra andre tilbydere, og det er overkill etc. Poenget er hva en kan gjøre innenfor dette operativsystemet og miniens gitte rammer. Hvis det ikke går, so be it.

I utgangspunktet er det tre hovedområder som er viktige, og som må bli prøvd sydd sammen:

1. Brukt som medisenter (i en eller annen løs betydning). Her kommer muligheten til å spille av filmer ved å koble den opp til plasmaskjermen (Panasonic 50" for min del) via HDMI, sentral i musikkavspillingen - alle de digitaliserte låtene som skal ut av høyttalerne med dertil hørende korrigering av signalet i forhold til rommet, og forskjellige formater. Også mulig samspill med Get sin PVR-boks

2. Brukt som server i mer tradisjonell forstand, hvor en kan legge ut nettsider, wiki, wordpress og alle de andre serverfunksjonene som er innebygd i OSX Server. Inkludert her er muligheten til å få tilgang til saker som ligger på serveren (musikkbibliotek, billedbibliotek, dokumenter etc) uansett hvor en befinner seg på verdensveven og hvilken maskin en sitter ved. Backup er også en selvfølgelighet.

3. Muligheten til å bruke den som en arbeidsstasjon (det som vi vanligvis anser som klientmaskiner, og som her best kan betraktes som et analogon til de maskinene vi til vanlig har på fanget, dvs. skriver hobbyinnlegg på HFS f.eks.)

Sannsynligvis er grensen mellom programmer tilhørende 1 og 3 ganske så flytende.

Om det overstående virker uklart, så er det korrekt. Vi får prøve å konkretisere det etter hvert.

Mitt første grunnleggende spørsmål er følgende:

Gitt at det fins et definitorisk og teknisk skille mellom server og klientmaskin/arbeidsstasjon, så har jeg følelsen av at et slikt opplegg krever at en bruker én og samme maskin (Minien) som begge dele.

Eks.: Jeg tar det for gitt at det er uproblematisk å kjøre iTunes på denne maskinen, slik at jeg kan få lyd over anlegget, og operere det hele med en iPhone/iTouch. Men hva med iPhoto? Og om en går over til spesielle mediasenterprogramvare som f.eks. PLEX; vil det gå greit. Og om en fikk lyst til å skrive en snutt i tekstbehandleren…

I dette ligger egentlig to spørsmål (som min uvitenhet får øye på):

a) Gies det gode argumenter for at en IKKE skal bruke én og samme maskin til serverbruk og arbeidsstasjonsbruk? En mulig innvending som jeg kan komme på i farten er at en øker muligheten for å få en krasj på maskinen, noe som ikke gjøre all verden på en arbeidsstasjon, men vel er mer uheldig for en server. Andre problemer?

b) Vil alle/de fleste programmer som kjører på OSX også kunne kjøres på OSX Server? Noen kjente begrensninger her.

At jeg i tillegg må lese meg opp på hvordan en drifter en server er en annen sak. Det kommer bøker i posten etter hvert.

NB! Dette er ikke tenkt som min tråd. Jeg bare tilfeldigvis startet den. Så her er alle som har tenkt på liknende prosjekt for en Mac Mini Server på lik fot. Fantasifulle forslag til bruk av boksen etterspørres.
 
S

Stereo_Mono

Gjest
A: Det er jo klart at jo mere 3. parts software jo større er muligheten for crash, men min erfaring med OSX baserte Servere i diverse miljøer er at den er meget robust. Eller den kneler ikke systemet og evt. de server tjenestene du måtte ha kjørende på den ved program crash utenom server tjenester.
Utefra den listen som du har ramset opp her vil det være nok CPU i denne for å bruke den til mere dagligdagse ting uten at det vil gå nevneverdig over ytelsen på de tjenestene den skal hoste for deg. Eneste jeg vil være litt omtenksom på er evt. HD video avspilling i PLEX f.eks mens du har mange tjenester gående på serveren. Men dette kan du uansett teste deg frem til. Last f.eks inn denne på iPhonen din og serveren og test i vei: http://bjango.com/apps/istat/

B: De fleste programmer vil kjøre helt fint i Server utgaven. Har tidligere brukt Final Cut Pro, Keynote, Word og mye annet 3 parts mens den har servet som en podcast producer på jobben. Jeg satt av 6 CPU i en 8 kjerners Mac Pro til kverning (encoding) for Podcasts i Xgrid, mens de 2 gjenværende CPUene nøyde seg fint til å håndtere daglige ting.
 
N

nb

Gjest
"Server" er mer en betegnelse på programvare enn maskinvare, i alle fall når man snakker hjemmebruk, det finnes dedikert hardware som har en del features de som trenger nesten 100% oppetid er villige til betale for, samt der det stilles svært store krav til ytelse. Ingen av disse tingene er til stede i et vanlig hjemmenettverk. Tar du en vanlig PC/Mac og deler ut filer til andre maskiner, så har du en filserver. Setter du den opp til å ta backup av andre maskiner har du en backupserver, setter du den opp til å vise nettsider har du en webserver osv, osv

En server du har hjemme krever lite maskinvareressurser, å dele ut filer, skrivere og lignende krever nesten ingen ting, ditto om du selv eller andre skulle finne på å aksessere en fil eller to et par ganger i døgnet fra verdensveven. Du vil neppe merke det på ytelsen om du driver med noe slikt i tillegg til å bruke Minien til det andre du har tenkt å bruke minien til. Avspilling av HD, videokonvertering og slikt krever en del datakraft, men utover det kan du nok ta det lungt.

MEN: Har du tenkt å ha personlige dokumenter og slikt på maskinen og samtidig la den være tilgjengelig fra nettet, så bør du vite hva du driver med. Det er nok av folk som har det som hobby å finne slike og bryte seg inn, ofte neppe for mer enn sportens skyld, men man vet jo aldri. Forhåpentligvis har Apple gjort det slik at det blir riktig uten at du trenger å tenke på det.
 
P

Parelius

Gjest
Da var Minien i hus og ute igjen neste dag. Dårlig feste for strømkontakten inn i maskinen. Skulle ikke mer til enn at den ene ledningen kom borti den andre (strømledningen) før strømmen ble kuttet. Slik kan en ikke ha det, så maskinen ble levert inn til reparasjon.

Leste likevel litt om hvordan det hele skulle sette opp.

Slik jeg har det nå (før Minitiden), så går det fra vegguttak til modem, og derfra til Airport Express (AE) (trådløs). Spørsmålet er nå hvor jeg skal plassere Minien i det bildet.

1) Ta kobling fra modemet og inn i Minien, og bruke Minen som en Gateway (som det så fint heter).

2) Fortsette som nå, og koble Minien til AE trådløst

3) Erstatte AE med en Airport Extreme, og kable derfra til Minien.

Er det noen grunner til å velge det ene fremfor det andre?

Måtte tenke i noen sekunder på hvordan jeg skulle få satt opp Miniens OS uten kobling til skjerm, og uten mulighet til å sett opp Macbook Pro som administratormaskin for serveren. Problemet er at jeg da måtte ha 1.6 også på Macbooken, noe som jeg ennå ikke har. Men så snart universitetet frigir den, så blir det uproblematisk. Så jeg koblet til et eldgammelt (men godt) Appletastatur (med ADB-kontakt) vha. iMate Universal ADB til USB Adapter, slik at jeg fikk startet Minien i Firewire Target Disk Mode (gudhjelpe for et språk), og kunne håndtere det hele fra Macbooken (som jo har FW). Det gikk som en drøm.

Skal ellers få tak i en Minidisplay Port til HDMI konverter for å koble til TV-en. Lyden er foreløpig tenkt å gå via USB til en USB/SPDIF konverter og inn i DAC (som på sikt vil skiftes ut med en AD/DA konverter). USB til SPDIF med hiFace USB er allerde bestilt for påkommende tilfelle (Kr. 925 totalt og over en måneds leveringstid grunnet stor etterspørrsel).

Forespurt både Get og Telenor om fast IP-adresse, men det var negativt begge plasser. (I Danmark ser det ut som om det er grei skuring, bare med et lite ekstra innbetalingsbidrag.) Så jeg har registrert meg hos No-IP.

Men altså i første omgang: Hvor bør jeg plassere Minien? Etter AE, etter en AE Extreme eller direkte til Modem som Gateway?
 

authentic

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.07.2007
Innlegg
9.242
Antall liker
2.387
Torget vurderinger
13
Vel skal du streame HD filmer anbefaler jeg å kable Serveren.
Jeg bruker min Mini som mediacenter og spiller av HD materiale (720P) igjennom programmet Plex.( som forøvrig er ett kjempeprogram) 1080P filer sliter Minien med men jeg har lest at de nye Miniene med 2,53 Ghz prosessor skal klare det.

Tror jeg hadde gått for nr 3

Ledninger er noe herk...(-ihvertfall de dyrere) ;D
 

Just4Fun

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.11.2005
Innlegg
1.469
Antall liker
29
Sted
Sauda
Torget vurderinger
1
Spørs hva du skal bruke den til.
Skal du ta backup til den med mange/store filer så er kabel veien å gå. Trådløst vil bli ulidelig tregt selv om du bruker extreme.
Skal du bare spille av musik så holder det med trådløst.
Når det gjelder plassering så kan den vel ikke plasseres mellom modem og AP da den kun har 1 ethernet port?
Generelt så er kablet å foretrekke, men det kommer selvsagt an på bruk
Angående administrering av serveren så kan du bruke noe ala VNC eller Logmein.
Logmein kan også brukes som erstattning for fast ip og er utrolig enkel i bruk, forutsatt da at det er kun du som skal inn på serveren din.
 
P

Parelius

Gjest
stejorge skrev:
Spørs hva du skal bruke den til.
Se over.

Når det gjelder plassering så kan den vel ikke plasseres mellom modem og AP da den kun har 1 ethernet port?
Tja, jeg har trådløs kommunikasjon med Minien fra min (og andres) maskiner. Om jeg skulle få bruk for flere ethernetkablinger så kan jo det taes via USB-porten og passelig konverter.

Slik jeg hadde tenkt, i det minste.
 

Fidelio

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.11.2008
Innlegg
2.745
Antall liker
668
Parelius skrev:
Skal ellers få tak i en Minidisplay Port til HDMI konverter for å koble til TV-en.
Tviler på at du får 1:1 pixel mappet bilde over HDMI. Bruk en Minidisplayport til D-sub/VGA adapter og koble til tv på denne måten. Ser ikke bra ut hvis du ikke får native oppløsning ;)
 

Just4Fun

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.11.2005
Innlegg
1.469
Antall liker
29
Sted
Sauda
Torget vurderinger
1
Parelius skrev:
stejorge skrev:
Spørs hva du skal bruke den til.
Se over.

Når det gjelder plassering så kan den vel ikke plasseres mellom modem og AP da den kun har 1 ethernet port?
Tja, jeg har trådløs kommunikasjon med Minien fra min (og andres) maskiner. Om jeg skulle få bruk for flere ethernetkablinger så kan jo det taes via USB-porten og passelig konverter.

Slik jeg hadde tenkt, i det minste.
Jeg tenkte mer på om du skulle føre over store mengder filer eller streame HD matriale, da er trådløst fort en flaskehals.
Har du mulighet til å kable så er det å foretrekke via Basestation
 

authentic

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.07.2007
Innlegg
9.242
Antall liker
2.387
Torget vurderinger
13
Fidelio skrev:
Parelius skrev:
Skal ellers få tak i en Minidisplay Port til HDMI konverter for å koble til TV-en.
Tviler på at du får 1:1 pixel mappet bilde over HDMI. Bruk en Minidisplayport til D-sub/VGA adapter og koble til tv på denne måten. Ser ikke bra ut hvis du ikke får native oppløsning ;)
Nå er ikke jeg noen Pixel expert men jeg har koplet det slik >minidisplayport>HDMI>=1080P på min Samsung Tv.
Lyden taes ut Digitalt til Surroundforsterkeren.....
for the Dummies,- hvordan vet en at en har 1:1 pixel mappet bilde?
 
P

Parelius

Gjest
johnnygrandis skrev:
Fidelio skrev:
Parelius skrev:
Skal ellers få tak i en Minidisplay Port til HDMI konverter for å koble til TV-en.
Tviler på at du får 1:1 pixel mappet bilde over HDMI. Bruk en Minidisplayport til D-sub/VGA adapter og koble til tv på denne måten. Ser ikke bra ut hvis du ikke får native oppløsning ;)
Nå er ikke jeg noen Pixel expert men jeg har koplet det slik >minidisplayport>HDMI>=1080P på min Samsung Tv.
Lyden taes ut Digitalt til Surroundforsterkeren.....
for the Dummies,- hvordan vet en at en har 1:1 pixel mappet bilde?
VGA; hvordan er billedkvaliteten da?

johnnygrandis & stejorge: Ser poenget med kabling når en skal streame HD-materiale. Det etterlater 1) og 3) som de beste mulighetene.
 

Tuxflux

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
09.08.2008
Innlegg
261
Antall liker
0
Kommer nok litt ann på skjermen din. Vi har en eldre Samsung 32" med 1360x768 oppløsning. Denne TV'en har VGA inngang og vi bruker VGA kabel fra PC'en til TV i korrekt oppløsning. 1:1 pixelmapping og meget godt bilde i motsetning til den gangen vi tok HDMI inngangen fra lappisen til kona. Det så ut som uskarp grøt i forhold. Ikke like synlig på bevegende bilder, men når man så desktop eller media center menyen var det forferdelig i forhold. Dette kan dog være annerledes hos andre, men tenkte jeg skulle nevne min erfaring.
 

authentic

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.07.2007
Innlegg
9.242
Antall liker
2.387
Torget vurderinger
13
Forstår jeg det riktig at du har Pixel mapping 1:1 at det betyr at du for maks oppløsning for hva Tv`en støtter igjennom f.eks i dette tilfellet en Mac Mini?

- VGA støtter 1080P oppløsning.
 

Tuxflux

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
09.08.2008
Innlegg
261
Antall liker
0
LCD og Plasma panel har alltid en "nativ" oppløsning. Dette er som regel det som er oppført som max oppløsning ja.

Feks:

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=444117

Denne har 1920x1080 oppløsning. For å få 1:1 pixelmapping på denne skjermen, må signalet ut være i nøyaktig denne oppløsningen. Samme gjelder andre paneler med lavere oppløsning. De mest vanlige er 1920x1080 (1080p), 1360x769, 1280x720 (720p), 1024x758 (har sett noen Plasma panel med dette blant annet Panasonic PX80).
 
P

Parelius

Gjest
Tuxflux skrev:
LCD og Plasma panel har alltid en "nativ" oppløsning. Dette er som regel det som er oppført som max oppløsning ja.

Feks:

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=444117

Denne har 1920x1080 oppløsning. For å få 1:1 pixelmapping på denne skjermen, må signalet ut være i nøyaktig denne oppløsningen. Samme gjelder andre paneler med lavere oppløsning. De mest vanlige er 1920x1080 (1080p), 1360x769, 1280x720 (720p), 1024x758 (har sett noen Plasma panel med dette blant annet Panasonic PX80).
Lett skal det ikke være.

Noen som har erfaring med SwitchResX for å løse slike problemer?
 

Brasse

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.05.2008
Innlegg
5.095
Antall liker
9
Hva er problemet? Får du ikke bilde på TV'en? På hvilken oppløsning?
 
P

Parelius

Gjest
Jeg tar problemene på forskudd, Brasse.

Jeg har ikke fått tilbake Minien ennå, så jeg har ikke prøvd dette ut. Det var mer ut fra visse «teoretiske» størrelser og dette med 1:1 pixel mapping. Greit å vite når en skal kjøpe overganger – hvilke? – og hvilke som fungerer «best» ut fra folks erfaringer.

Mulighetene er jo mange:

Mini displayport => HDMI
Mini displayport => VGA
Mini-DVI port => HDMI
Mini-DVI port => VGA

Og så mulig software for å få det hele best mulig om problemer skulle oppstå.

(Lyd er ikke viktig; den går til ekstern DAC)
 

Brasse

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.05.2008
Innlegg
5.095
Antall liker
9
Alright! Min erfaring med Macbook Pro og Macbook (begge på MiniDisplayPort) mot en 720p Samsung er at det er plug&play. Som det oftest er med Mac ;D

Min gamle Macbook Pro mot en 1080p Samsung på HDMI -> DVI var plug&play. Min kompis sin Mini mot en 720p prosjektor var plug&play. Det går nok bra på første forsøk. Du skal nok slippe å 'jekke' det til.
 
N

nb

Gjest
Om TVen er Plasma med HD-ready-oppløsning og 42" (dvs 1024x768) så blir desktopen og progammer fort litt uskarpe, dette kommer av at pixlene på slike TVer er rektangulære, mens PC-skjermer har kvadratiske pixler. Det er ikke noe problem på film og slikt, men tekst i programmer og slikt blir litt utydelige. Men ikke verre enn at det ikke er noe problem så lenge skjermen ikke brukes til vanlig PC-bruk. Slik er det i alle fall på PC, antar at samme er tilfelle for Mac.

På min TV (42" HD-ready plasma) får jeg 1:1 pixelmapping over VGA, men ikke over HDMI. Siden jeg uansett er 1 HDMI-inngang short på recieveren har jeg ikke forsket særlig på det, kvaliteten over VGA er upåklagelig og som nevnt av andre støtter VGA høy oppløsning.
 

authentic

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.07.2007
Innlegg
9.242
Antall liker
2.387
Torget vurderinger
13
Vel her er mine dyrkjøpte erfaringer.

Kjøpte Mac Minien for bruk i hovedsak for mediacenter mot min 42" Pioneer Tv, Pioneer Tv`en var ca 2 år gammel da Minien kom i hus og jeg tok for gitt at den ville fungere uproblematisk mot Tv´en,- Det gjorde den ikke.Uansett hvordan jeg stilte og justerte inn bildet ville den ikke skalere bildet riktig.
Enden på visa var at Pioneer Tven havnet i kjellern og en Samsung LCD Tv ble handlet inn.(Etter at jeg sjekket at den støttet pc signaler)
Pioneer Tv`en kostet altså 22K men altså uten støtte for pc signaler,- Dyrkjøpt lekse.. :p

Samsungen kom i hus og ble koplet opp.

Det viste seg at oppkoplingen mot Minien ikke ble helt uproblematisk, jeg brukte DVI>HDMI og koplet inn HDMI pluggen i inngang 2 som var kompatibel med Pc signaler så satt jeg inputen under HDMI 2 til pc modus men bildet skalerte seg ikke riktig, enten ble Docken halveis borte ellers ble menylinjen øverst borte.Det viste seg at jeg måtte gå inn på Autojusteringer under HDMI inngang 2 og `Enable`den og først da justerte bilde seg riktig.Overscan er også i bruk.

På Minien ser det slik ut når jeg kjører full oppløsning..
 

Vedlegg

authentic

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.07.2007
Innlegg
9.242
Antall liker
2.387
Torget vurderinger
13
Når jeg bruker full oppløsning 1080P blir Dock ikonene og alt i bildet veldig smått og vanskelig å se på når vi sitter litt på avstand og ønsker å bruke Macen når vi surfer på nett, så da bruker jeg kjøre oppløsningen på 1360 X 768 da skaleres bildet opp slik at det er lettere å bruke den som monitoraktige ting.
 

Vedlegg

Fidelio

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.11.2008
Innlegg
2.745
Antall liker
668
johnnygrandis skrev:
Når jeg bruker full oppløsning 1080P blir Dock ikonene og alt i bildet veldig smått og vanskelig å se på når vi sitter litt på avstand og ønsker å bruke Macen når vi surfer på nett, så da bruker jeg kjøre oppløsningen på 1360 X 768 da skaleres bildet opp slik at det er lettere å bruke den som monitoraktige ting.
Du kan jo øke størrelsen på tekst, ikoner og dock i OS X da, uten å ødelegge 1:1 oppløsning med å kjøre 1360/768. Kanskje en mer elegant løsning på problemet?

Jeg ville generelt absolutt satset på å kjøre VGA inn på TVn uansett, kvaliteten upåklagelig som det er sagt, og når man ikke får 1:1 digitalt uansett blir valget mellom analoge og digitale signaler en ikke-problemstilling.

dette forumet finnes stor ekspertise i denne sammenhengen, lett å finne svar på om TVn klarer det ene eller det andre der.
 
M

marsboer

Gjest
VGA er ikke sammenlignbart med HDMI/DVI i kvalitet. Mener du virkelig det er du enten veldig lite kresen eller så trenger du briller. VGA er en absolutt nødløsning.
Det gjelder ikke bare skarphet, men spesielt også kvaliteten på gjengivelsen av farger.
 
V

vredensgnag

Gjest
Her må jeg berømme Marsboer for hans meget tilbakeholdne beskrivelse når det gjaldt anbefalingen om bruk av VGA. det er forskjell som i temperatur Mars til Solen på VGA og et godt oppsatt digitalt billedsignal.
 

Fidelio

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.11.2008
Innlegg
2.745
Antall liker
668
marsboer skrev:
VGA er ikke sammenlignbart med HDMI/DVI i kvalitet. Mener du virkelig det er du enten veldig lite kresen eller så trenger du briller. VGA er en absolutt nødløsning.
Det gjelder ikke bare skarphet, men spesielt også kvaliteten på gjengivelsen av farger.
Det er jo innlysende, men hvis ikke TVn klarer native oppløsning digitalt er dette jo ikke noe alternativ mht bruk som PC-monitor.

For øvrig er det litt merkelig at det er slik, skjønner ikke hva som står i veien for at TVer skal klare rett oppløsning med digitale signaler når alle PC-monitorer klarer det.
 
N

nb

Gjest
Fidelio skrev:
Det er jo innlysende, men hvis ikke TVn klarer native oppløsning digitalt er dette jo ikke noe alternativ mht bruk som PC-monitor.

For øvrig er det litt merkelig at det er slik, skjønner ikke hva som står i veien for at TVer skal klare rett oppløsning med digitale signaler når alle PC-monitorer klarer det.
Under/overscan på noen pixler er ikke nødvendigvis et stort problem til medie-PC-bruk, men for meg var det irriterende nok til at jeg kjører VGA selv om HDMI/DVI selvsagt er det optimale. Jeg trenger også de 4 HDMI-inngangene på recieveren min til andre ting, så da ble det slik.
 

Fush

Hi-Fi freak
Ble medlem
20.01.2006
Innlegg
1.868
Antall liker
1
Parelius skrev:
Noen som har erfaring med SwitchResX for å løse slike problemer?
Jepp, jeg bruker SwitchResX på min Mac Mini som jeg har koblet opp mot en 42' Panasonic Plasma via MiniDisplayport->HDMI. Det tok litt tid å finne riktig oppløsning, men nå gir det meg et bilde som fyller skjermen mer eller mindre perfekt. Så det gjør absolutt nytten, og han som har laget applikasjonen gir som oftest rask support på mail.
 
V

vredensgnag

Gjest
Må ha vært heldig ... min Mac mini gjenkjente min Pioneers HDReady oppløsning og stilte seg presis inn for denne - noe jeg også kunne teste.

Vil sterkt anbefale bruk av VNC i en iPod Touch eller iPhone for å kunne gå inn i Mac mini og gjøre enkle innstillinger (den lille skjermen gjør det plundrete med mer vanlig bruk, men jeg syns det er greit å styre Mac mini fra hvor som helst i huset uten å behøve å slå på tv'en eller være i samme rom når jeg skal gjøre innstillinger, oppdateringer, osv.

Har man en laptop er det best å bruke skjermdeling - lett å sette opp. På min MacBook Pro går jeg inn i min oversikt under finder, der ligger Mac minien på nettet, velger denne, aktiverer skjermdeling og så får jeg opp skjermen til Mac mini på min MacBook Pro.

Ellers bruker jeg Remote og andre programmer (kikk på RedEye) for å styre avspilling.
 

Bjørn ("Orso")

Bransjeaktør
Ble medlem
03.11.2008
Innlegg
11.296
Antall liker
2.903
Sted
Bergen
Torget vurderinger
2
marsboer skrev:
VGA er ikke sammenlignbart med HDMI/DVI i kvalitet. Mener du virkelig det er du enten veldig lite kresen eller så trenger du briller. VGA er en absolutt nødløsning.
Det gjelder ikke bare skarphet, men spesielt også kvaliteten på gjengivelsen av farger.
Det er min erfaring også når det kommer til film. Til surfing får jeg derimot skarpere bilde ved å bruke VGA på min litt eldre Panasonic PV600. Til film er HDMI overlegent. Jeg bruker riktig nok ikke Mac. Med PC og ATI skjermkort er det veldig enkelt å få bilde til å fylle skjermen med HDMI. Ser mange har slitt å få dette til med Mac og skjermer som ikke har full HD oppløsning, men bra det finnes løsninger der også.
 

authentic

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.07.2007
Innlegg
9.242
Antall liker
2.387
Torget vurderinger
13
Jeg bruker Apple Remote Desktop som er mer responsive og oppkoplingen skjer mye raskere enn ved den innebygde skjermdelings funksjonen som maskinene er levert med.

Og for å mounte `sharene`har jeg løst ut lisenser ved ett program som kalles for Bonjour mounter, dette programmet mounter de delte volumene i bakgrunnen.(uten at de åpner ett Finder vindu) Programmet detekterer også f.eks om ett av volumene blir koplet ifra og du for en liten melding om dette, fint er det også at den kopler opp volumene på nytt igjen hvis den registrer at de er tilgjengelige på nettverket igjen,-såfremt du har satt den opp til å automounte.

http://bonjourmounter.gestosoft.com/en/
 

Vedlegg

Wergeland

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.05.2009
Innlegg
1.073
Antall liker
63
Torget vurderinger
1
vredensgnag skrev:
Må ha vært heldig ... min Mac mini gjenkjente min Pioneers HDReady oppløsning og stilte seg presis inn for denne - noe jeg også kunne teste.

Vil sterkt anbefale bruk av VNC i en iPod Touch eller iPhone for å kunne gå inn i Mac mini og gjøre enkle innstillinger (den lille skjermen gjør det plundrete med mer vanlig bruk, men jeg syns det er greit å styre Mac mini fra hvor som helst i huset uten å behøve å slå på tv'en eller være i samme rom når jeg skal gjøre innstillinger, oppdateringer, osv.

Har man en laptop er det best å bruke skjermdeling - lett å sette opp. På min MacBook Pro går jeg inn i min oversikt under finder, der ligger Mac minien på nettet, velger denne, aktiverer skjermdeling og så får jeg opp skjermen til Mac mini på min MacBook Pro.

Ellers bruker jeg Remote og andre programmer (kikk på RedEye) for å styre avspilling.
Dette høres bra ut. Vurderer en mac mini med ekstern harddisk tilkoblet dac via usb eller firewire i anlegget, men ønsker ikke å tilkoble noen skjerm. I det daglige vil jeg bruke iPod Touch til å styre mac minien (som ikke skal brukes til noe annet enn musikkavspilling) og bruke macbooken når jeg skal gjøre større endringer og rippe musikk.

vredensgnag: hvordan kobler du macbooken til minien? trådløst? Og så bruker du macbookens skjerm og tastatur til å styre minien?
 
M

marsboer

Gjest
orso skrev:
marsboer skrev:
VGA er ikke sammenlignbart med HDMI/DVI i kvalitet. Mener du virkelig det er du enten veldig lite kresen eller så trenger du briller. VGA er en absolutt nødløsning.
Det gjelder ikke bare skarphet, men spesielt også kvaliteten på gjengivelsen av farger.
Det er min erfaring også når det kommer til film. Til surfing får jeg derimot skarpere bilde ved å bruke VGA på min litt eldre Panasonic PV600. Til film er HDMI overlegent. Jeg bruker riktig nok ikke Mac. Med PC og ATI skjermkort er det veldig enkelt å få bilde til å fylle skjermen med HDMI. Ser mange har slitt å få dette til med Mac og skjermer som ikke har full HD oppløsning, men bra det finnes løsninger der også.
Dersom bildet er skarpere med VGA er det noe galt med det digitale oppsettet, f.eks manglende 1:1 pixelmapping.
 

Fidelio

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.11.2008
Innlegg
2.745
Antall liker
668
marsboer skrev:
Dersom bildet er skarpere med VGA er det noe galt med det digitale oppsettet, f.eks manglende 1:1 pixelmapping.
Hvilket jo er premisset for hele diskusjonen...

Mange TVer støtter dessverre ikke 1:1 gjennom digitale innganger.
 

authentic

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.07.2007
Innlegg
9.242
Antall liker
2.387
Torget vurderinger
13
Hvis det i hovedsak er skjermdelingsfunksjonen du er ute etter er vel kanskje ikke dette du er ute etter da dette koster noen kroner... Programmet er i hovedsak for å kunne hjelpe andre som er koplet opp i større nettverk.

Endel av funksjonene programmet tilbyr finnes innebygd i Macen din fra før,- Fildeling, skjermdeling etc..


http://www.apple.com/remotedesktop/
 

Bjørn ("Orso")

Bransjeaktør
Ble medlem
03.11.2008
Innlegg
11.296
Antall liker
2.903
Sted
Bergen
Torget vurderinger
2
marsboer skrev:
Dersom bildet er skarpere med VGA er det noe galt med det digitale oppsettet, f.eks manglende 1:1 pixelmapping.
Ja det stemmer i mitt tilfellet. Skjermen støtter ikke 1:1 over HDMI. Det er tross alt en litt eldre plasma skjerm. Til film er alikevel HDMI klart bedre enn VGA.
 
P

Parelius

Gjest
Noen som har erfaringer på forskjellen (eller hva som er best…) når det gjelder ip-adresser (DNS-leverandører) for oss som må forholde seg til dynamiske sådane (fra bredbåndsleverandører som Get)?

No-IP (http://www.no-ip.com/)

DNS Made Easy (http://www.dnsmadeeasy.com/)

Eventuelt andre…
 

Barbaresco

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.03.2006
Innlegg
2.934
Antall liker
587
Har brukt dyndns.org med stort hell, både yrkesmessig og privat
 
M

marsboer

Gjest
Parelius skrev:
Noen som har erfaringer på forskjellen (eller hva som er best…) når det gjelder ip-adresser (DNS-leverandører) for oss som må forholde seg til dynamiske sådane (fra bredbåndsleverandører som Get)?

No-IP (http://www.no-ip.com/)

DNS Made Easy (http://www.dnsmadeeasy.com/)

Eventuelt andre…
For å kunne beholde et "ekte" domenenavn (jeg synes dyn-dns domenenavn ser så hobby ut), så er ikke dyn-dns aktuelt i mitt tilfelle.
Jeg kjører et script som sjekker IP-adressen min hver time. Har den blitt endret sender den en mail til gmail kontoen min med den nye IP-adressen min, slik at jeg kan oppdatere DNS for domenet mitt.
Siden IP-adressen endres kanskje hver 3. måned går dette fint. Denne måten å gjøre det på hadde selvfølgelig ikke vært holdbar med ny ip-adresse f.eks hver dag.
 
Topp Bunn