Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Dec 2008
  Innlegg
  679
  Tagget i
  1 Innlegg
  Album
  1

  CD-Bredbåndspakke

  Huff!

  Hadde selger på døra, med CanalDigital bred.b. pakke!

  Har vurdert dette litt tidligere, men i vårt område har ikke "den nye" tid dukket opp, ja, før akkurat i dag!

  Pakken består av b.b 20/1800, ip-telefoni og tv kanaler....!

  Sparer en 50 lapp kontra dagens løsning med NGT b.b ip og C.D parabol, men....

  PC`ene mine, to stasjonære pluss en bærbar, de to stasj. står i en helt annen avdeling i bopel enn der som TV kontakten, og modemet kommer, så da må det trekkes kabel i fra modem til PC noe som koster ekstra penger......

  Vil en god router som sender trådløst være en uting, eller vil denne kunne behandle signalet til PC`ene på en nesten like god måte som en kabel, slik at det blir minimalt med signaltap!?

  Hvilke routere og trådløse kort til PCer finnes til denne oppgaven?

  Er forøvrig helt fornøyd med dagens løsning, men ser "komforten" av kun en giro og leverandør!

  Vh

  S


 2. #2
  nb
  Guest

  CD-Bredbåndspakke

  Trådløst nett pleier å ha bra rekkevidde, og det skal ganske mye til før det blir flaskehalsen, begrensningen vil som regel alltid være hastigheten på selve bredbåndet ditt. Er det mye tykke vegger og store avstander kan det blir problemer, men det pleier å gå bra. Hatigheten på trådløst er mye lavere enn på kablet, men det er som sagt ikke sikkert at det har noen praktisk konsekvens.

  Kablet er bankers, særlig om man driver med ting som krever høy, stabil båndbredde som streaming av HD-video. Om du strekker selv er det blillig, Cat-5e kabel på rull koster ca 3 kroner meteren om du kjøper 100 meter, og plugger fås billig på Clas Ohlson eller ligende. Trenger en spesialtang for å montere pluggene, den har Biltema til 150 kroner eller noe slikt om jeg ikke husker helt feil.

  Et annet alternativ, om du får dårlige tråløse signaler, er å bruke en repeater. Dvs at du har to trådløse aksesspunkter, og så en kabel mellom disse.

  MEN: Moralen med bredbånd o.l. er at man ikke kødder med noe som funker. 50 kroner spart i måneden blir fort en dårlig investering om man er uten nett over tid, sliter med å få ting til å virke etc, etc. Jeg hadde NGT der jeg bodde før, og det funket fint, men var et sant he..te å få sagt opp. Husker ikke hvor mange måneder etterpå de fortsatt sendte meg faktura til tross for at jeg ringte de ørten ganger og stod en halv evighet i kø hver gang. De gav seg dog når jeg sa at fakturaene fra de ville bli brukt til toalettpapir og returnert om jeg fikk en til. Muligens det har blitt bedre nå, men jeg skal i alle fall aldri ha noe med det firmaet å gjøre igjen, sånn sett har du min fulle moralske støtte om du vil bytte til CD

 3. #3
  Hifi Freak Just4Fun's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2005
  Sted
  Sauda
  Innlegg
  1,469
  Tagget i
  0 Innlegg

  CD-Bredbåndspakke

  Linksys 54WRT med dd-wrt firmware, der kan du enkelt øke sendestyrken, du skal ha et stort hus med tykke vegger før du mister signal. Problemet med trådløs er at det går treigt å overføre filer fra en PC til en annen. Hvis det kun er for å komme på nettet så er ikke dette noe problem.
  Et raskere alternativ er "Home Plug" det er nettverk over husets el.anlegg
  Lyd:
  Tidal HiFi => Devialet Phantom Gold
  Bilde:
  1: Cubox i4 pro ( LibreElec XBMC)=>Yamaha YSP 5100=>Sony 65 UHD
  2: ATV4K/Nintendo Switch/PS4=>Pioneer VSX-910=>Samsung UE-55=>KEF KHT 3005 SE-W

 4. #4
  nb
  Guest

  CD-Bredbåndspakke

  Sitat Sitat fra stejorge
  Et raskere alternativ er "Home Plug" det er nettverk over husets el.anlegg
  Det funker visstnok bare så lenge kursene er koblet på samme fase i sikringsskapet, men ellers er det en enkel løsning, ja.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed