Side 1 av 2 12 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 23
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Bransjeaktør
  Ble medlem
  Aug 2005
  Innlegg
  4,641
  Tagget i
  5 Innlegg

  Tråden for PC og Blu-ray og HD DVD og denslags

  Jeg leker med tanken på å bygge om min egen PC til high density film. Så får jeg testet ut alle fallgrubene. Hva om vi oppretter en egen tråden for PC og Blueray og HD DVD og denslags? Tenkte jeg.

  Jeg vet bl.a. at Orso har en del erfaringer og oversikt over hva som finnes og ikke finnes av løsninger. Det hadde vært greit å få dem inn i denne tråden.

  Hva slags drev er det å ta av?

  Hva slags hovedkort / chipset må til for å få tilfredsstillende ytelse?

  Hva slags software spillere takler dette?

  Og så videre
  Jeg står bak Juice Hifi og Audiolense

 2. #2
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Dec 2003
  Innlegg
  4,430
  Tagget i
  1 Innlegg

  Tråden for PC og Blueray og HD DVD og denslags

  Det er ganske trivielt, alle moderne CPU'er kan dekode BD i sanntid, eller du kan delegere jobben til GPU. Alle nyere Nvidia-skjermkort fra 9400m og oppover er kraftigere nok til å dekode BD direkte. Så egentlig holder det med en av disse ION-pcene.. f.eks http://www.multicom.no/PartDetail.aspx?q=p:10572812

  Koble til Firewire-lydkort etter ønske.

  Skal kjøre romkorreksjon i tilleg, er vel dette lettest via OSX. Jeg vet ikke om noen avspillere til OSX enda, men Snow Leopard gjenkjenner ihvertfall Blu-ray drev. Det kommer vel offisielle løsninger på dette så snart Blu-ray drev er standard i Mac'ene. Da holder det med en '09 Mac Mini som du bytter ut drevet med et Blu-ray drev, om dette ikke allerede er standard.

  Koble til Firewire-lydkort etter ønske. Eller 3-4stk High-End Stereo USB-DAC'er

 3. #3
  Hifi Freak Roald's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2005
  Innlegg
  3,804
  Tagget i
  0 Innlegg

  Tråden for PC og Blueray og HD DVD og denslags

  Har ikke full oversikt over dagens marked på utstyr men jeg har kjørt kombidrevet til LG det spiser alt.

  Os er vista og spilleren er powerDVD, et lite ? ved nyeste utgaven da jeg tror de har kuttet støtten til HD-dvd.

  Det trenger ikke være en værsting pc min ligger på 15-30% cpu last ved avspilling av HD-materiale og det er bare en 2,33 duo.


  Mvh Roald
  Dette virker Når mørket senker seg Kom og hør eller aller helst inviter på en lytt til anlegget ditt


  Ja til musikk på blå resept………….

 4. #4
  marsboer
  Guest

  Tråden for PC og Blueray og HD DVD og denslags

  Off topic:

  Kan du endre trådtittel til blu-ray. Det er ingenting som heter blueray.

 5. #5
  Bransjeaktør Orso's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  10,473
  Tagget i
  6 Innlegg

  Tråden for PC og Blueray og HD DVD og denslags

  HD DVD er et dødt format. De eldre versjonene av WinDVD, PowerDVD og TMT støttet det, men har fjernet det i sine nye. Så HD DVD tror jeg vi kan stryke. Det kommer heller ikke flere filmer i det formatet.

  Avspillere som støtter Blu-ray:

  1. TotalMedia Theatre 3 Platinum
  http://www.arcsoft.com/estore/softwa...ductCode=TMT3P
  Har prøvd det såvidt. Det er mulig å få HD Audio dersom man bruker Asus sine HD lydkort. Jeg har dårlige erfaringer med programmet. Mye bugs og hos meg fungerer det ikke når jeg har Lynx driveren installert. Andre har derimot gode erfaringer med TMT.

  2. WinDVD Pro 2010
  http://www.corel.com/servlet/Satelli...1&tabview=tab0
  Jeg har forrige versjon som heter WinDVD 9. Den har veldig bra bildekvalitet og fungerte stort sett veldig bra når jeg brukte digtialt ut fra hovedkortet. Derimot så har WindDVD 9 ikke fungert når jeg har prøvd andre lydkort. Da bare nekter programmet å operere, men jeg vet ikke hvorfor. Har også prøvd demo av 2010 med samme resultat. Dersom man ikke bruker Hardware acceleration (skjermkortet tar seg av prossesering), så har WinDVD en del funksjoner som likner litt på ffdshow. Det er ikke mulig å få HD audio med WinDVD pr. dags dato.

  3. PowerDVD 9 Ultra
  http://www.cyberlink.com/products/po...iew_en_US.html
  Har denne også. Helt klart den mest stabile hos meg. Og i motsetning til de andre to, så har den et skikkelig audio panel. Her kan man velge en annen utgang enn det man har som default i operativsystemet. Det er glimrende for min del. Jeg bruker Lynx analoge utganger i audio panelet i Vista som default, men i PowerDVD bruker jeg S/PDIF ut fra hovedkortet. Det fungerer strålende og jeg slipper å bytte på noe.
  Man kan også få HD audio med PowerDVD dersom man bruker Auzen X-Fi HomeTheater HD:
  http://www.auzentech.com/site/produc...theater_hd.php
  PowerDVD legger seg også automatisk inn i Windows Media Center. Det kan man riktig nok få til med WinDVD også, men da må man laste ned og installere noe greier.
  Jeg hører noen sier at de mener WinDVD gir bedre bildkvalitet på SD enn PowerDVD, men usikker på om det stemmer. Dersom man bruker Hardware acceleration, så skulle man ikke tro det er noe forskjell. Noen som vet?

  Jeg har bare et ankepunkt mot PowerDVD og det er at den bruker litt lang tid når man skifter audio mens man ser på film. F.eks hvis man skifter fra DD til DTS. I WinDVD skjer det på et blunk og man kan også se i WinDVD hva man skifter til. Ellers er PowerDVD et veldig bra og stabilt program.

  Nero har tildligere støttet Blu-ray og HD DVD, men tror de har kuttet det ut. De hadde uansett elendig rykte på seg.

  Gratis avspillings program til Blu-ray:
  Dette har jeg dårlig oversikt over. Jeg mener det er mulig å få både Media player classic og Zoomplayer til å spille av Blu-ray. Ikke sikker på om man da er avhengig av å rippe først til flac. Ripper man til flac kan man får det til med J.River Media Center også, men det er ikke helt rett frem. Man må installere diverse kodeker og sett alt opp selv. Ripper man til flac er det også mulig å få HD audio. Andre kan sikkert fylle inn mer her.

  En del kjenner sikkert til AnyDVD. Et program som nesten er et must til HTPC. Den fjerner HDCP problematikk og fjerner regionskoding på filmer. Slysoft som selskapet heter, er i ferd med å utvikle en avspiller som skal takle Blu-ray (og HD DVD, men da uten støtte for menyer) og gi HD audio. Det er mulig det kan bli en løsning for å få HD audio med f.eks lydkort som Lynx osv. De kommer sansynligvis til å omgå krav til PAPS og AASC sertifisering ved å bruke LPCM (kodet), men dette er litt usikkert. Den blir gratis, men man må ha AnyDVD som ikke er gratis.

  Mange entusiaster bruker ffdshow til SD. Det krever en kraftig CPU og en avspiller alá Media Player Classic. Jeg vet ikke om det gir noe særlig bedre bildekvalitet enn om man bruker hardware acc. og f.eks powerDVD, men man har sikkert større muligheter til bilde tweaking. Bruker man hardware accelaration (HA), så er det GPUen i skjermkortet som står for prosessering og man trenger ingen kraftig CPU. Man bruker da kontrollpanelet til skjermkortet til diverse innstillinger, men alt fungerer som regel bra uten at man stiller på noe. Kunne vært greit om noen fortalte litt om hvilke fordeler ffshow gir framfor HA og hvor kraftig CPU man bør ha.

  Det kreves ikke et heftig skjermkort for å avspille Blu-ray. Jeg bruker selv et hovedkort med integrert grafikk og det holder. Har prøvd dedikert skjermkort til rundt 1000 lappen og jeg så ingen forskjell på min 42" plasma. AMD sine hovedkort er i så fall det beste valget da de samarbeider med ATI. Da er det 785G brikkesettet som er det nyeste og som har ATI Radeon HD 4200 innebygget.
  http://prisguide.hardware.no/product...2859&cat_id=10
  Kjører man to skjermer og bruker HA, så kreves det derimot et litt kraftigere skjermkort. Jeg må slå av den ene skjermen når jeg skal se film, eller så får jeg en stripe i bildet. Usikker på hvordan det er med det nye 785G brikkesettet, men til mitt hovedkort (780GX og ATI Radeon 3200) så må jeg ha en Phenom CPU for å få full postprosessering. Det kan man lese på hovedkortene sine spesifikasjoner.

  Angåend HD audio så man altså i dag bruke dedikerte lydkort som er låst til et avspillingsprogram, men det kommer snart skjermkort fra ATI hvor man slipper dette. Da kan alt sendes utifra HDMI kabel fra et skjermkort. Både PowerDVD og TMT har sagt de skal støtte dette. Da snakker vi om disse skjermkortene:
  http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1179134

  Jeg tror ikke selve drevet betyr noe særlig bortsett fra hastighet til brenning. Eventuelt kan audiofile sjekke inne på dBpoweramp og se hva de anbefaler til ripping. Noen er mer stillegående enn andre. Pioneer bruker å være bra. Ligger litt tester her:
  http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...x?CategoryId=1
  http://www.cdfreaks.com/reviews/

  Representerer lydogakustikk.no

 6. #6
  Bransjeaktør
  Ble medlem
  Aug 2005
  Innlegg
  4,641
  Tagget i
  5 Innlegg

  Tråden for PC og Blue-ray og HD DVD og denslags

  Er det slik å forstå at Blue-Ray filmene og spillerne slipper ut 16 bit 48kHz PCM lyd til ubeskyttede omgivelser som ikke er kvalifisert for protected content?
  Jeg står bak Juice Hifi og Audiolense

 7. #7
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Dec 2003
  Innlegg
  4,430
  Tagget i
  1 Innlegg

  Tråden for PC og Blue-ray og HD DVD og denslags

  Ikke "Blue-Ray", ikke "Blu-Ray".
  "Blu-ray"
  (Bare måtte )

 8. #8
  Bransjeaktør
  Ble medlem
  Aug 2005
  Innlegg
  4,641
  Tagget i
  5 Innlegg

  Tråden for PC og Blu-ray og HD DVD og denslags

  Man får jo bare håpe at jeg ikke er for gammel til å luke ut noen skrivefeil...
  Jeg står bak Juice Hifi og Audiolense

 9. #9
  Bransjeaktør Orso's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  10,473
  Tagget i
  6 Innlegg

  Tråden for PC og Blue-ray og HD DVD og denslags

  Sitat Sitat fra Bx
  Er det slik å forstå at Blue-Ray filmene og spillerne slipper ut 16 bit 48kHz PCM lyd til ubeskyttede omgivelser som ikke er kvalifisert for protected content?
  Noe sånt ja. Dolby Digital og DTS sporene på Blu-ray er som de var på DVD. De nye formatene, Dolby Digital TrueHD, DTS-HD Master Audio og ukomprimert LPCM kan være i 24 bit 96Khz og de støtter i dag opp til 7.1 kanaler. Dette er tapsfrie formater og man får bit for bit identisk med masteringen, noe de gamle ikke ga.
  De nye audio formatene krever PAP (Protected Audio Path) og det har manglet i starten. Det som skjer når det ikke er PAP involvert er at formatene blir nedsamplet av avspillingsprogrammene til 16/48.

  AnandTech har en ganske grei artikkel om dette:
  http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3411&p=1
  Representerer lydogakustikk.no

 10. #10
  Bransjeaktør
  Ble medlem
  Aug 2005
  Innlegg
  4,641
  Tagget i
  5 Innlegg

  Tråden for PC og Blu-ray og HD DVD og denslags

  Har du forsøkt å kjøre PowerDVD som plugin i WMP med Audiolense korreksjon Orso?
  Jeg står bak Juice Hifi og Audiolense

 11. #11
  Bransjeaktør Orso's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  10,473
  Tagget i
  6 Innlegg

  Tråden for PC og Blu-ray og HD DVD og denslags

  Sitat Sitat fra Bx
  Har du forsøkt å kjøre PowerDVD som plugin i WMP med Audiolense korreksjon Orso?
  Nei. Kjente ikke til at man kunne bruke PowerDVD som plugin i WMP. Men det ser ikke ut som det fungerer med Blu-ray filmer. Da må man kjøpe fullversjonen hvis jeg forstår det riktig.
  http://www.cyberlink.com/stat/vista_.../enu/index.jsp

  Da faller vel mye av poenget bort.
  Representerer lydogakustikk.no

 12. #12
  Bransjeaktør
  Ble medlem
  Aug 2005
  Innlegg
  4,641
  Tagget i
  5 Innlegg

  Tråden for PC og Blu-ray og HD DVD og denslags

  Jeg hadde inntrykk av at dette skulle gå fra en annen tråd. Men dessverre finner jeg ikke igjen tråden.
  Jeg står bak Juice Hifi og Audiolense

 13. #13
  Hifi Freak Just4Fun's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2005
  Sted
  Sauda
  Innlegg
  1,469
  Tagget i
  0 Innlegg

  Tråden for PC og Blu-ray og HD DVD og denslags

  Når du først skal sette sammen en HTPC så ville jeg valgt et HK med HDCP støtte, slik at du slipper å rippe BR filmen før du skal se den.
  Jeg bruker Zoomplayer og ffdshow for SD filmer, dette krever en del prosessorkraft å oppskalere DVD.
  For å rippe filmer trengs også en del prosessorkrefter, en Atom prosessor vil nok bruke uforholdsmessig lang tid for å rippe en Blu-ray film, men den klarer å spille den av hvis du har ION brikkesettet.
  Mastiff har en guide på Hardware.no http://www.hardware.no/artikler/mast..._-_del_1/48646
  som er et greit utgangspunkt. Brukte selv en av hans guider for å sette opp Zoomplayer/ffdshow når jeg bygget min
  Når tiden tillater det så skal jeg prøve LinuxMCE, det ser ut til å være en suveren løsning for HTPC http://linuxmce.org/
  Lyd:
  Tidal HiFi => Devialet Phantom Gold
  Bilde:
  1: Cubox i4 pro ( LibreElec XBMC)=>Yamaha YSP 5100=>Sony 65 UHD
  2: ATV4K/Nintendo Switch/PS4=>Pioneer VSX-910=>Samsung UE-55=>KEF KHT 3005 SE-W

 14. #14
  Hifi Freak LydMekk's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2003
  Innlegg
  2,307
  Tagget i
  0 Innlegg

  Tråden for PC og Blu-ray og HD DVD og denslags

  For alle detaljer rundt HTPC og BD etc., største website f.t. er:

  http://www.avsforum.com/avs-vb/forum...sprune=-1&f=26
  Shit Happenz...

 15. #15
  Hifi Freak Baard's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2002
  Innlegg
  1,721
  Tagget i
  0 Innlegg

  Tråden for PC og Blu-ray og HD DVD og denslags

  Etter å ha surret i flere år med HTPC - har jeg kommet til følgene konklusjon.

  Kjøp dedikerte spillere til High Defintion f.eks PS3 - det eneste jeg bruker PC til er oppskalering av DVD til 1080p vha River, ffdshow og Avisynth. En god HTPC oppskalerer SD bedre enn de fleste dedikerte spillere, men til HD ser jeg ikke poenget.
  Something new, something old and something very old:
  |SB Touch - Chromecast Audio as Roon endpoint | Meridian 568.2MM | Copland CTA 501 | Klipsch Heresey 1 w/Crites upgrade A-55G driver - CT120 tweeter|

 16. #16
  Hifi Freak Baard's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2002
  Innlegg
  1,721
  Tagget i
  0 Innlegg

  Tråden for PC og Blueray og HD DVD og denslags

  Fin oppsummering orso - bare noen kommentarer mht SD:

  Sitat Sitat fra orso
  Jeg hører noen sier at de mener WinDVD gir bedre bildkvalitet på SD enn PowerDVD, men usikker på om det stemmer. Dersom man bruker Hardware acceleration, så skulle man ikke tro det er noe forskjell. Noen som vet?
  Verken WinDVD eller PowerDVD er i entusiastklassen når man snakker om oppskalering av SD. PowerDVD fungerer veldig bra til Blu-ray men liker ikke bruke det til SD. Mangler skarphet.

  Entusiastprogrammene for SD er: River, MP, Theatertek (ingen vesentlig oppgradering de siste åra men støtter EVR) og Zoomplayer. Av alle disse likte jeg Theatertek best men manglende oppdatering og støtte til de siste ffdshow versjonene har gjort at jeg bruker River.

  Mange entusiaster bruker ffdshow til SD. Det krever en kraftig CPU og en avspiller alá Media Player Classic. Jeg vet ikke om det gir noe særlig bedre bildekvalitet enn om man bruker hardware acc. og f.eks powerDVD, men man har sikkert større muligheter til bilde tweaking. Bruker man hardware accelaration (HA), så er det GPUen i skjermkortet som står for prosessering og man trenger ingen kraftig CPU.
  Mht til HA så er det ikke enten eller - det er både og. Man kjører da både med HA og ffdshow++ (Nå er vel ikke ffdshow og HA akkurat det samme eller?) Tweaking av ffdshow med Avsiynth er et must ved SD og er nok derfor HTPC entusiastene forkaster program som Win og Power for oppskalering av SD.

  Fra HTPC blir SD film over prosjektor mye skarpere ved ffdshow++
  Something new, something old and something very old:
  |SB Touch - Chromecast Audio as Roon endpoint | Meridian 568.2MM | Copland CTA 501 | Klipsch Heresey 1 w/Crites upgrade A-55G driver - CT120 tweeter|

 17. #17
  Bransjeaktør Orso's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  10,473
  Tagget i
  6 Innlegg

  Tråden for PC og Blu-ray og HD DVD og denslags

  Takk for oppklaringen Baard. Jeg trenger å se litt mer på dette med interlacing og deintrelacing av SD. Fortår at CoreAVC sammen med ffdshow skal være gromt. Jeg savner gode guider til å sette slikt opp. Sist jeg sjekket tråden om ffdshow på avsforum var den ikke oppdatert på førstesiden og tråden var på mange hundre sider og da gir man fort litt opp.

  Jeg kunne f.eks ha brukt J.River til SD og PowerDVD til Blu-ray. Ser dessuten at det en spiller som heter Splash player som skal være meget god til SD. Jeg fristes av ferdige løsninger...
  Representerer lydogakustikk.no

 18. #18
  Hifi Freak Just4Fun's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2005
  Sted
  Sauda
  Innlegg
  1,469
  Tagget i
  0 Innlegg

  Tråden for PC og Blu-ray og HD DVD og denslags

  J-River klarer ikke å spille av DVD "Out of box" du må ha MPEG 2/AC3 decoder
  http://wiki.jrmediacenter.com/index.php/DVD_Playback
  Lyd:
  Tidal HiFi => Devialet Phantom Gold
  Bilde:
  1: Cubox i4 pro ( LibreElec XBMC)=>Yamaha YSP 5100=>Sony 65 UHD
  2: ATV4K/Nintendo Switch/PS4=>Pioneer VSX-910=>Samsung UE-55=>KEF KHT 3005 SE-W

 19. #19
  Hifi Freak LydMekk's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2003
  Innlegg
  2,307
  Tagget i
  0 Innlegg

  Tråden for PC og Blu-ray og HD DVD og denslags

  Bruker for min del siste versjon av ffdshow med TheaterTek. Fungerer glimrende med oppskalering av både DVD-kilder samt andre lavoppløselige fra nettet. Gjør at selv torrents ser bra ut på 4m lerret.

  Bruker Vista som basis.

  Orso, det er laget ny tråd om ffdshow, se forumet. Første side dekker behovet. Hopp over innstalleringen av Avisynth, kjør uten.

  http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1172653
  Shit Happenz...

 20. #20
  Hifi Freak Baard's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2002
  Innlegg
  1,721
  Tagget i
  0 Innlegg

  Tråden for PC og Blu-ray og HD DVD og denslags

  TheaterTek har helt klart vært min favoritt programsnutt ved SD - var kanskje litt unyansert regnet ikke med det det var så mange HTPC entusiaster på HFS.

  Grunnen til at jeg har sluttet med TT er at kombinasjonen med: EVR - ffdshow og Avisynth er vanskelig få til. Får bedre resultat med River. TT har heller ikke kommet med oppdateringer på snart 2 år....og det er lenge i denne bransjen.

  Something new, something old and something very old:
  |SB Touch - Chromecast Audio as Roon endpoint | Meridian 568.2MM | Copland CTA 501 | Klipsch Heresey 1 w/Crites upgrade A-55G driver - CT120 tweeter|

Side 1 av 2 12 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed