2 dataspørsmål!

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.850
Antall liker
8.836
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
Hei!

Jeg har nå en dedikert lydPC hvor jeg kjører blant annet Console!

Husker ikke helt i farten, men det er vel en 2,8HHz 2 kjerne sak med 4 Gig RAm som står i den.

Spørsmål 1
Hvordan jobber disse kjernene opp i mot hverandre....Kan man kjøre all "houskeeping på en kjerne" og Console på den andre...?

Spørsmål 2
Jeg ser det blir anbefale å bruke SSD disker!
på disken jeg har operativsystemet så bruker jeg vel ikke mer enn ca 15Gbt.
Er det så enkelt at jeg kan kjøpe meg en 32/64 Gbt SSD disk. Kopiere hele skiten over på denne disken, og boote fra den nye disken ved neste korsvei...?
Hva kan jeg forvente meg på ytelsessiden...?

Mvh
OMF
 
N

nb

Gjest
I Task Manager til Windows finnes det en funksjon som heter "Set affinity", da kan du f.eks allokere Console til kjerne er 2 (den heter 1, første kjerne heter 0). Denne finnre du om du går på Task Manager - Processes og høyreklikker på aktuell prosess.

Det er IKKE å anbefale å tukle med affinity-instillingene til de generelle prossessene til OSet, men om du har en ting du vil isolere, som Conole, så burde det funke. Tror du må tukle ganske mye før instillingen overlever en Reboot, men om du søker på nettet finner du muligens noe, ellers er det sikkert bare å lage et batch-fil som kjøres ved oppstart uten at jeg på stående fot vet hvordan det gjøres. Kanskje "marsboer" vet om han titter innom....

Eneste du oppnår ytelsesmessig ved SSD er hurtigere boot skulle jeg tro, i daglig bruk som musikk-PC er kravene til diskytelse svært lave. Du vil få mindre støy selvsagt, og det er nok den største fordelen med SSD til en musikk-PC.

Om du skal kopiere disken, så må du i alle fall bruke et verktøy for diskkloning. Å bruke vanlig filkopiering funker neppe. Jeg bruker DriveImageXML til kloning av disker, det er gratis og funker fint. Det finnes helt sikkert mange alternativer til denne jobben. Jeg ville muligens installert fra scratch og så klonet disken når alt funker som det skal og alt er installert, da er du aldri langt unna en "fersk" reinstallasjon om du skulle ha behov for det en gang.
 

Othmas

Overivrig entusiast
Ble medlem
10.10.2005
Innlegg
551
Antall liker
169
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
1
Det tar max 20 min å legge inn Windows 7 på en standard harddisk,kanskje noe kjappere på SSD-disker.De aller,aller fleste drivere er innbakt i W7,så dette går som en lek.
Siden du har 15 Gb som OS inkl. programmer,så er det vel ikke så mye programmer man må legge inn etter formatering.

At jeg har en formening om at W7 låter vesentlig bedre enn XP,sågar Vista også,det kan vi ta en annen gang. :)

mvh
 

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.850
Antall liker
8.836
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
Hei!

Takker for svar så langt...!

Jeg har jo nå installert Vista...og installasjonen er vel ikke mer enn 1 mnd gammel!

Er jo ikke all verdens arbeiod å installere alt på nytt, men det tar jo litt tid da med Vista, Audiolense, Console, Convolver, Foobar, DB Poweramp, Acrobat, osv osv....
Derfor synes jeg vl en spiling av disken kan være lettvint!


Hva er Vista 7 - og hvordan får jeg tak i det...? Har som sagt Vista lisens..!

Mvh
OMF
 
N

nb

Gjest
OMF skrev:
Hva er Vista 7 - og hvordan får jeg tak i det...? Har som sagt Vista lisens..!

Mvh
OMF
Vista 7 finnes ikke. Det er snakk om Windows 7 som er neste versjon av Windows. Denne er på vei ganske snart og skal være en betydelig forbedring fra Vista. Relevansen for musikkbruk er neppe allverden, men skal du først reinstallere kan det være greit å legge inn Windows 7 først som sist.

Et generelt tips for å teste ut nyinstallasjoner, nye oppsett o.l :

Installer virtualiseringsprogramvare. Jeg bruker VirtualBox fra Sun som er gratis og funker fint. VMWare er et annet gratis alternativ, og det finnes sikkert andre. Det funker i praksis som en "separat PC på PCen din" og du kan gjøre en fullstendig installasjon av alt du måtte ønske, leke deg med ulike oppsett osv uten å tukle med hovedinstallasjonen.
 

Just4Fun

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.11.2005
Innlegg
1.469
Antall liker
29
Sted
Sauda
Torget vurderinger
1
Begge kjerner er enablet på alle prosesser som default.
Du må inn og velge vekk alle prosesser som ikke skal kjøre på "Console kjernen"
Et annet valg er å sette Priority til en høyer verdi, dette gjøres på samme måte som "Set Affinity"

Kan absolutt anbefale Windows 7, den er mye kjappere og mindre irriterende en Vista, har en Vista lisens, den var vel i bruk i ca 2 dager før jeg gikk tilbake til XP.
Kjører Win7 RC1 nå og det går smertefritt du kan kjøre RC1 gratis frem til neste sommer. (du kan ikke laste den ned fra Microsoft lenger, men hvis du får tak i en kopi, så gir Microsoft fremdeles ut ny key)
Denne skal vistnok være mer optimalisert for SSD også
PS: Adobe sluker resurser, prøv et alternativ som Foxit Reader e.l.
og vær kritisk til hva du legger inn, installering og avinstallering av programmer fyller og fragmenterer registeret ditt, noe som er med på å gjøre oppstarten tregere med tiden. Kan anbefale Revo Uninstaller for en bedre/sikkrere avinnstallering av programmer.
Hvis du vil gjøre oppstart MYE rasker kan du konfigurere Vista ved hjelp av V-lite, der kan du fjerne aller unødvendige programmer/tjenester
 

LydMekk

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.08.2003
Innlegg
2.307
Antall liker
2
Det er bare 8% hastighetsforskjell mellom Vista og Windows 7...så det er ikke store greiene bedre...

Muligens mindre bugs og litt mere strømlinjet ja, men ikke MYE raskere.

Veldig "Vista" i menyer og feelingen sålangt jeg kan se.
 
Topp Bunn