Optimal avspilling via Mac, Airport Express, ekstern Dac

Convert

Hi-Fi interessert
Ble medlem
22.01.2008
Innlegg
64
Antall liker
4
Hei!

Har lagt deler av cd-samlingen over på ekstern harddisk (eksternt iTunesbibliotek) og spiller musikk trådløst via AE, og til optisk inngang i ECD1.

Lyden ble slank(!) i forhold til å spille via cd-spiller og det låt litt tynt med lite bass. Ganske skuffende og overraskende.

Så prøvde jeg å spille med Spotify (og Airfoil) via AE og lyden var helt annerledes. Mer bass og flylde og ikke så "tynn" lyd.

Eneste forskjellen er at jeg først spilte via iTunes og deretter via Spotify. Regner med at musikken som streames via Spotify ikke har samme kvalitet som Apple Lossless-format spilt via iTunes, men slik høres det ikke ut.

Kan noen hjelpe med en forklaring?

Er det selve iTunes-spilleren som er for dårlig?

Takknemlig for svar som kan øke min kunnskap rundt temaet og forhåpentligvis ende med tilfredstillende harddiskavspilling ved hjelp av Mac. Det er vel ikke bare pc-folket som skal få skikkelig kvalitet på musikkavspilling fra harddisk? ;)

mvh
Convert
 
V

vredensgnag

Gjest
Du kan jo begynne med å sjekke om du har EQ på i iTunes (Equalizer under Advanced).
Og så kan du forsikre deg om at du har riktig sample rate osv stilt i Audio MIDI Setup panelet, i Verktøymappen.
Så skal du slå av alle sound enhancers, volume levelers, osv.
 
K

Kaare G. Opsahl

Gjest
streamingbufferstørrelse bør være satt til stor. Oppdaget det tilfeldig under en blindtest av Spotify 160 mot lossless
 

Convert

Hi-Fi interessert
Ble medlem
22.01.2008
Innlegg
64
Antall liker
4
Da har jeg gått igjennom de tips som er kommet og det viste seg at problemet var enkelt og nesten litt pinlig :-\

Equalizer stod på.!! Når jeg skrudde av så falt alt på plass og ble slik det burde: etter en kort lytteseanse er konklusjonene at det er vanskelig å høre forskjell av betydning på cd-spiller (Holfi Xandra VLE (topploading)) og harddiskavspilling.

ECD1 er selvfølgelig den vitale del i kjeden som gjør at avspilling fra harddisk er et reelt alternativ til cd-spiller. Skal etterhvert sammenlikne den med Benchmark DAC1 som også ligger her og venter på å få spilletid.
 
V

vredensgnag

Gjest
Ingen grunn til å bli pinlig berørt. En feil det er lett å begå, og som det burde advares mot ved oppstart! ;D

Min erfaring er at riktig oppsatt har man komplett transparens med QuickTime audio avspilling; legger man opp til bruk av CoreAudio output fra Mac, så er man på profft lydstudionivå i hjemmeoppsettet, og det kan det være liten grunn til å utsette på.

Kjører man Ethernet til avspillingsmac fra ev. ekstern server, så er man sikret maksimal overføringshastighet; iTunes korrekt oppsatt, med riktig bit/sample satt i Audio MIDI Setup er neste steg; deretter kjøre ut signalet vha en god løsning. Man kan kjøpe proffe lydkort, og så velge utgang etter disse, fra AES/EBU, FireWire, USB, Optisk Toslink, osv. Har du en ekstern DAC som tar FireWire er det nok å foretrekke, det beste er om DACen ses av Audio MIDI Setup og genererer egen klokke, da kan du slave datamaskinen til DACen.

Lykke til. Det er en optimal avspillingsløsning. Enkelte mener Amarra er bedre enn QuickTime/CoreAudio (nå er det ikke klarlagt om Amarra virkelig går utenom disse, men likevel.) Man kan alltids sette EQ, f.eks. vha et DAW program, eller ved å legge inn et filter i avspillingen.
Jeg forstår, for eksempel, ikke dem som sitter med AudioLense, og som likevel skal ha Amarra ...

;D
 
K

Kaare G. Opsahl

Gjest
CoreAudio bruk er det en innstilling i Macen Vredensgnag?
 

authentic

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.07.2007
Innlegg
9.238
Antall liker
2.373
Torget vurderinger
13
Hadde ikke Gamle ;D Soundproof en tråd hvordan få best mulig lyd ut av Macen, syntes jeg og huske.
 
V

vredensgnag

Gjest
65finger skrev:
CoreAudio bruk er det en innstilling i Macen Vredensgnag?
Enkelt sagt er CoreAudio den grunnleggende audiostrømmen, lagt opp slik at den skal kunne brukes av ulike typer hardware. QuickTime er Apples bruk av denne, men slik at transparens skal være sikret.
Men vil man være helt sikker, så kan man kjøre uten å bruke QuickTime, og la DACen behandle signalet.

De her inne som har kjøpt Apogee Duet gjør bruk av CoreAudio strømmen. Duet har kun FireWire inn, og kommuniserer slik med Audio MIDI Setup at den får CoreAudio strømmen.
Brasse skriver om sine erfaringer med dette her:
http://www.hifisentralen.no/forum/index.php?topic=34307.0
 
Topp Bunn