reinnstallering av lyd-PC

totte

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.04.2007
Innlegg
7.296
Antall liker
2.499
Torget vurderinger
0
Pga av uløselige problemer med Norman (hvem trenger visrus når man kan legge inn sånn skjit selv) skal jeg installere windows på nytt på lyd-PCen. Planen er å kjøpe en usb-harddisk i dag, kopiere alt over på denne, formatere harddisken og så legge alt inn på nytt. Jeg har noen spørsmål:
-Hvordan formaterer man harddisken?
-Hva skjer med biblioteket i Windows media player når jeg bare kopierer "min musikk"?
-Alle installerte programmer må vel installeres på nytt og kan vel ikke bare kopieres over fra backupen?
Litt merkelig er det at selv om det gikk greit å bygge og sette opp denne PCen for noen måneder siden er jeg litt i villrede om hvordan ting virker nå.
 

Just4Fun

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.11.2005
Innlegg
1.469
Antall liker
29
Sted
Sauda
Torget vurderinger
1
Når du legger Windows CD i og booter fra denne kan du formatere HDD derfra, og eventuelt partisjonere hdd.
Alle programmer må installerers på nytt, det kan også være en fordel å ta backup av eventuelle adressebøker og epost hvis du bruker outlook.
Bare sørg for at du har alle drivere tilgjengelig, spesielt hvis du bruker trådløst kort, eventuelt last dette ned før du reinstallerer.
 

LydGeir

Overivrig entusiast
Ble medlem
22.10.2006
Innlegg
835
Antall liker
25
Sted
Tromsø
Hei.

Norman kan være noe dritt; jeg lastet ned fra banken min her i vinter, men valgte å avinstallere det, da det var vanskelig å konfirgurere brannmuren på en hensiktsmessig måte. Men det var jo ikke så enkelt siden avinstalleringen feilet fordi versjonen jeg hadde installert var tidsbegrenset og gått ut.
Noen telefoner rundt om kring ga meg denne linken, som fjernet alle spor, så vidt jeg kan se.
http://download.norman.no/public/nsec/Delnvc5.exe

Formatering skjer automatisk ved ny installasjon, som nevnt over, dvs. partisjonstabellen slettes, og det lages en ny. Backup er viktig, favoritter på nettleser, epost, filer/bilder osv. Om man ikke har et image av en nyinstallert versjon med programmer må disse legges inn på nytt. Last ned nye versjoner istedet for å installere fra cd, hvis mulig.

Mht. WMP aner jeg ikke, men det er slett ikke umulig at en ny spiller kan indeksere en mappe med eksisterende musikk.
 

totte

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.04.2007
Innlegg
7.296
Antall liker
2.499
Torget vurderinger
0
Takk for svar. Linken ga ikke all verden til resultat dessverre, så nå blir det nyinnstallering. Denne PCen brukes kun til musikkavspilling, så det finnes ikke e-postbokser, nettfavoritter eller noe slikt. Det eneste jeg trenger er musikkmappen og noen målings- og korreksjonsfiler. Bør gå greit.
 

totte

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.04.2007
Innlegg
7.296
Antall liker
2.499
Torget vurderinger
0
Når jeg forsøker å installere windows på nytt fra CD så får jeg valget mellom å bruke hovedpartisjonen eller en bitteliten ubrukt partisjon (8Mb) eller å slette en av partisjonene. PCen fraråder meg å installere et operativsystem på den eksisterende partisjonen, den lille er selvsagt for liten, og jeg får ikke slette den store fordi den angivelig inneholder nødvendige midlertidige start-up-filer. Vi koster på oss en smiley :mad:
 

totte

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.04.2007
Innlegg
7.296
Antall liker
2.499
Torget vurderinger
0
Jeg valgte å installere der det finnes noe fra før, og det virker som om advarselen var med tanke på om om man har f.eks Linux liggende fra før og ønsker å beholde denne. Nå ser det ut til å gå rette veien. Det takkes.
 
Topp Bunn