Stasjonær pc for SqueezeCenter / streaming

Terka

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.06.2007
Innlegg
1.374
Antall liker
3
Begynner å erkjenne at min gamle stasjonære pc fortsatt er raskere en min ReadyNAS som server for Squeezecenter. Utfordringen er dog at den gamle pc'en innimellom "låser seg" og må rebootes. (i tillegg til at skjermkortet innimellom svikter osv..) Den er ca 6 år gammel og sikkert klar for å pensjoneres etterhvert.

Vurderer derfor å kjøpe en ny stasjonær pc til å kjøre squeezeCenter på. Denne skal eventuellt også brukes til å streame filmer til hjemmkino osv. Per i dag så server SqueezeCenter 3 anlegg/squeezebokser, og det kan bli flere. (Vil dette øke kravene til en pc?)

En ny pc bør være raskt (som server for squeezecenter og eventuell streaming av film.). Jeg har ikke behov for et bra skjermkort eller lydkort i denne da den skal stå i egen bod og kun brukes til dette formålet. Den bør være stabil og kunne stå på over lengre tidsrom. Ved eventuell streaming av film krever hjemmekinireceiveren Windows Media Player 11/UnP.

Hva bør jeg se etter? Det enkleste er vel å kjøpe en ferdigpakket pc? (Lav pris er et argument..)
Dersom jeg bygger den selv, hvor enkelt er dette? (hardware og os/software)
Musikken kommer fortsatt til å ligge på min ReadyNAS dersom det ikke vil gi raskere responstid å flytte en av diskene inn i selve pc'en for den musikken som spilles oftest.

EDIT: Dersom det lar seg gjøre å tidsstyre en pc på når den slår seg av/på så vil det være bra. (Har dette på min ReadyNAS.)

Håper noen har tips å gi til en stakkar som er utdatert på pc fronten. ::)

//Terka
 
M

marsboer

Gjest
Siden han ønsker å bruke WMP så tror jeg neppe at min guide er tingen for å si det slik, selv om det finnes flere alternativer til Linux.

Min filserver/squeezecenter hardware finner du her:


Bare fjern x-antall disker, hotswap kabinetter og evt. RAM for å "normalisere" serveren litt så har du en meget rimelig og samtidig veldig solid maskin ytelsesmessig.
 

Terka

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.06.2007
Innlegg
1.374
Antall liker
3
Takker! Skal sjekke det ut.

Det som taler mest i mot å bruke tid på å bygge selv er tilgjengelig tid (14+ mnd gammel gutt og lillesøsteren har ankomstid om 1,5 mnd, samtidig som man er konsulent/prosjektleder => høye krav til tilstedeværelse når man først er hjemme!)

Er også litt usikker mtp å bygge selv da jeg ikke har bygget HW selv tidligere og det er år siden jeg var såpass nede i detaljene på installering og konfigurering av OS. Dog har jeg en kamerat som synest dette er noe av det store så jeg har nok mulighet til å få hjelp av en stødig hånd.

Det ble nevnt et viktigere punkt også: EAC eller annen SQ for å rippe musikk. Bruker i dag EAC.

Igjen! Takker!
//Terka
 

Mbare

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.02.2003
Innlegg
2.436
Antall liker
11
Jeg laga en tråd for litt hvor jeg skrev om mitt prosjekt som er å bygge en slik datamaskin. Ser du i tråden "Min" under mine anlegg, finner du en beskrivelse av hva jeg endte opp med å kjøpe. Uansett, det å bygge en PC er ikke så fryktelig vanskelig, det som er verre er å finne ting som passer sammen. :)
 
Topp Bunn