Til alle som benytter pc og lydkort til musikkavspilling må jeg på det varmeste anbefale http://www.izotope.com/products/audio/ozone/

Dette er en VST-plugin som egentlig er ment for mastering, men ved hjelp av en VST-bridge kan man bruke det i realtime i for eksempel Winamp.

Equalizeren er meget bra, og er den første EQen jeg har prøvd som ikke introduserer noen hørbar forvrengning, selv ved bratt korrigering.

Programmet har også en Exciter-funksjon, som kan tillegge harmonisk forvrengning i ulike former. Det er mulig å legge til kun likeordens forvrengning eller rørforvrengning.

Den siste funksjonen jeg har funnet nyttig er Expander. Etter mye om og men har jeg fått stilt den inn til å fungere som en slags dekompressor. Effekten er slående og meget positiv på stort sett alle innspillinger. På de ihjelkomprimerte platene er effekten utvilsomt meget positiv!


Jeg har lenge vært skeptisk til alle former for tukling med signalet fram til høyttaleren, men denne pluginen har hevet lyden i anlegget til det ugjenkjennelige. Alle må prøve iZotope Ozone!