Ekstern harddisk til musikk eller harddisk i pc'en?

Mman

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
04.10.2005
Innlegg
148
Antall liker
39
Torget vurderinger
11
Hei folkens! Ifbm et mulig kjøp av nettverksspiller har jeg et spørsmål: Jeg har en ekstern harddisk koblet til pc'en med USB-kabel, denne tenkte jeg å benytte til å lagre musikken på /avspille musikken fra, men vil det være bedre å bruke harddisken i pc'en? Jeg tenker da på om jeg vil få problemer med hastighet i praktisk bruk - eller er det uproblematisk? Har USB "2.0" såvidt jeg vet (raskeste USB versjon). Takknemlig for svar :)
 

Valentino

JB rünnhilde
Ble medlem
23.04.2008
Innlegg
28.625
Antall liker
21.402
Sted
Ottestad
Torget vurderinger
1
Uproblematisk i daglig bruk.

Det kunne være at du av datasikkerhets/levetidsmessige årsaker vil ønske å ha musikken på en mediaserver eller en NAS etterhvert. Jeg synes iallefall at det er greit at usikken min befinner seg et annet sted enn maskinen unger og kone klår på.
 
M

marsboer

Gjest
Intern!

Mindre sjangs for feil grunnet ordentlig diskkontroller, bedre kjøling, ordentlig og stasjonær montering samt felles PSU med resten av systemet. I tillegg får du jo høyere ytelse (selv om dette ikke vil ha noen særlig betydning til den bruk du forespeiler).
Kort sagt er en ekstern disk kun for de tilfeller der du har et reellt behov for å ta med deg store mengder data rundt omkring, hvis ikke ligger musikken din vesentlig tryggere på en intern disk (selv om du også her trenger backup)
 
N

nb

Gjest
Intern!

I tillegg til grunnene marsboer nevner, så er det rimeligere (forutsatt at du har ledig plass på diskkontrolleren på hovedkortet og det ikke er fra tidlig barokkalder (les: uten SATA)). Du slipper også en ledning som slenger og slipper risken for at du ved en feiltagelse river med deg disken når du rydder/flytter rundt på ting/hekter fast noe i kabelen eller lignende.
 

Mman

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
04.10.2005
Innlegg
148
Antall liker
39
Torget vurderinger
11
Takk for svarene, da blir det nok på pc'en, men må kjøpe en ny/ekstra hd på komplett eller no' først - og fruen og ungen får holde seg unna...:D
 
Topp Bunn