Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak Ketil's Avatar
  Ble medlem
  May 2004
  Innlegg
  1,933
  Tagget i
  0 Innlegg

  Mitt første lille steg mot nettverksavspilling

  Utgangspunktet er dette ;

  En Playstation 3 som jeg bruker opp mot en 40" tv plassert mellom høyttalerne i hifi anlegget. Komponentene er plassert på siden. Denne har jeg brukt til å se film og spille ett og annet dataspill innimellom lytteøktene.  PS3'en har en multiav utgang som gjør det mulig å koble den til EC4.7 pre'en min via rca kabel ;  Jeg har forsåvidt vært klar over PS3'ens muligheter som nettverksstreamer, men aldri giddet å ta det i bruk. Imidlertid har jeg etterhvert begynt å vurdere om jeg skal gå over til nettverksavspilling. Opprinnelig har jeg vært skeptisk til dette da jeg har hatt inntrykk av at det ikke kommer opp til kvaliteten til en high-end CD spiller. Jeg har imidlertid registrert at det etterhvert begynner å komme nettverksavspillere av audiofil kvalitet. De to som synes å være mest interessante er Linn sin Akurate ( evt Majik) og PS Audio sin PerfectWave DAC som etterhvert kan bygges ut til mediesenter.

  For å teste ut hvordan nettverksavspilling fungerer bestemte jeg meg for å teste ut PS3'en som mediesenter. Jeg bruker både Mac/PC og lastet ned PS3 Media Server for å opprette en medieserver som PS3'en kunne gjenkjenne på nettverket. Deretter lar man PS3'en søke etter mediesentre på nettverket. Når handshakingen er unnagjort kan man søke gjennom innholdet på PC/Mac via PS3 og spille av det som er av lyd/bilde filer. I dette tilfellet er det lydfilene som er interessante og hvis man har lagret et album på harddisken kan man navigere seg frem til dette og spille av som en vanlig cd. Navigeringen skjer altså visuelt og i utgangspunktet må man bruke tv apparatet som PS3'en er koblet opp mot for å gjøre dette. Sony har imidlertid laget en liten fiks detalj ved at man kan bruke en PSP (bærbar spillkonsoll) til styre PS3'en og altså bruke denne som en fjernkontroll til PS3 ;  Dette fungerer ganske elegant, og kan minne om måten Linn gjør det mulig å bruke en iPhone som fjernkontroll til sine nettverksspillere.

  Hvordan fungerer så dette i praksis? For det første må man alltid starte opp en PC/Mac med et serverprogram. Denne ubekvemmeligheten kan løses ved å ha en NAS server koblet på nettverket som PS3'en kan koble seg opp mot. CD'ene rippes da altså til NAS og ikke til PC/Mac, og det er denne løsningen f.eks. Linn og PS Audio bruker/anbefaler for sine nettverksspillere. For det andre hadde jeg noen handshake problemer, men dette vil óg løses ved en NAS server vil jeg anta. Dernest må man alltid først starte opp PS3'en via tv'en og deretter instruere den om å la PSP'en overta kontrollen over den. Altså rent praktisk er ikke dette helt Plug & Play, men ting som kan ordnes med en mer dedikert medieavspiller.

  Hvordan fungerer så det lydmessige? Tja, her har PS3 i utgangspunktet noen handicap i forhold til min Hegel CDP4A mkII som jeg bruker til vanlig. For det første er rca kabelen fra PS3 til pre av skolisse typen og ikke uskiftbar da den er en spesialkabel. For det andre bruker den rca og ikke XLR som gir best resultat med EC4.7. Lyden er likevel godt akseptabel og jeg hører bra forskjell på 320 kbps mp3 og wav filer. Avspilling over nettverk gir kanskje en litt mer avslappet lydkarakter, men må nok som helhet se seg slått med god margin av CDP4A. Noe som også er forventet utfra de handicap PS3 stiller med. Jeg har imidlertid god tro på at en mer high-end nettverkssavspiller fra Linn/PS audio ville kunne dradd ifra Hegel'en min.

  Avslutningsvis lurer jeg på om det til en viss grad er en liten grad av teknologifrykt som sniker seg inn når ikke flere audiofile har gått/går over til nettverksavspilling, men fremdeles investerer i CD spillere til priser som kan komme opp i seks-sifrede beløp? Er det litt ubehaget med å bevege seg inn i nye teknologisk landskap, og bekvemmeligheten ved å holde fast ved det kjente kjære?  Bryston BDP-2, PS Audio DirectStream DAC, PS Audio BHK pre, PS Audio BHK 250 effekt, Monitor Audio Platinum 200 II, REL S5 subwoofer, PS Audio P15 Power plant, Perfectwave AC12 strømkabler, Chord Sarum Tuned Aray IC, Chord Sarum Super Aray USB, Shunyata Anaconda HT kabler.

 2. #2
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,117
  Tagget i
  2 Innlegg

  Mitt første lille steg mot nettverksavspilling

  Nå kjenner jeg ikke til PS3 eller cd spillern fra Hegel men kan du hente lydsignalet Digitalt ut fra PS3 og kjøre det inn i Cd spilleren ?
  Vil tro den innebygde Dacen i PS3 ødelegger lyden når du tar signalet ut analogt fra PS3 ern.

  At lyden er dårligere når du henter filene ut fra HD har jeg ingen tro på, utifra egne erfaringer og brukererfaringer generelt så er det ingen degradering av lyden så lenge filene er i Loosless.
  Referanse kunde for Arendal Sound

 3. #3
  Hifi Freak Ketil's Avatar
  Ble medlem
  May 2004
  Innlegg
  1,933
  Tagget i
  0 Innlegg

  Mitt første lille steg mot nettverksavspilling

  Sitat Sitat fra johnnygrandis
  Nå kjenner jeg ikke til PS3 eller cd spillern fra Hegel men kan du hente lydsignalet Digitalt ut fra PS3 og kjøre det inn i Cd spilleren ?
  Vil tro den innebygde Dacen i PS3 ødelegger lyden når du tar signalet ut analogt fra PS3 ern.

  At lyden er dårligere når du henter filene ut fra HD har jeg ingen tro på, utifra egne erfaringer og brukererfaringer generelt så er det ingen degradering av lyden så lenge filene er i Loosless.
  Ja, PS3 har digital ut. Hegel spilleren har imidlertid ikke noen digital inn. Det jeg har vurdert er å kjøpe en Abrahamsen DAC og koble denne til PS3'en. Dette har jeg tro på ville kunne gitt et meget bra resultat. Det som er litt irriterende er at EC4.7 kun har et par XLR innganger, som for øyeblikket er opptatt av Hegel CDP4A. Imidlertid kunne jeg kjørt både Hegel og PS3 inn i Abrahamsen DAC'en. Men her tror jeg Hegel sin analogseksjon er vel så bra som Abrahamsen sin, så er litt i tvil om dette.
  Bryston BDP-2, PS Audio DirectStream DAC, PS Audio BHK pre, PS Audio BHK 250 effekt, Monitor Audio Platinum 200 II, REL S5 subwoofer, PS Audio P15 Power plant, Perfectwave AC12 strømkabler, Chord Sarum Tuned Aray IC, Chord Sarum Super Aray USB, Shunyata Anaconda HT kabler.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed