PC drivverk, kravstor

Vermin

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2006
Innlegg
6.999
Antall liker
5.918
Sted
Bjerkreim
Torget vurderinger
45
Jeg tenker som mange andre at en pc lignende sak kan fungere som mitt neste driverk. Men jeg er selvsagt kravstor, jeg krever både HDMI ut som serverer lyd og bilde til min plasma, jeg krever en digital utgang i form av RCA eller XLR til og fore DACen med signal, jeg krever blu-ray avspilling og trådløst nettverkskort, sist men ikke minst-moderat størrelse og minimalt med summing/støy.

Hva finnes? Hva koster noe sånt?
 

Ludo

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.08.2008
Innlegg
3.027
Antall liker
533
Sted
Sandefjord
Torget vurderinger
1
Bare et lite tips ang PC -> DAC - ligg unna USB! Det finnes flere USB -> SP-Dif konvertere der ute, jeg har testet flere av dem og konkludert med at USB ikke er egnet om du vil ha en kompromissløs overføring til DAC. Personlig synes jeg lyden via USB blir lite dynamisk og kjedelig. Da er nok Firewire eller SP-Dif tingen.

Lynx har jo flere gode lydkort med digital utgang. Prolyd har disse, du kan se litt på http://www.prolyd.no

De nyeste kortene fra AMD/ATi har mulighet for å overføre både lyd og bilde på en gang via HDMI, disse får mye skryt og koster ikke allverdens.
Som harddisk kan du bruke en SSD-disk, OCZ har noen med helt grei hastighet f.eks. en 64GB-sak til rett i underkant av 2k.
Blu-Ray drev finnes det flere av der ute, antar at de fleste skulle kunne klare jobben helt greit.

Lykke til :)
 

Vermin

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2006
Innlegg
6.999
Antall liker
5.918
Sted
Bjerkreim
Torget vurderinger
45
Jeg slipper unna USB, det må enten være RCA coax eller AES/EBU XLR for det er det eneste dacen min tillater.
Resten av det du ramser opp skjønner jeg lite av ;D Jeg håpet det fantes en ferdigbygd sak.
Kom på det kan være positivt om den har ett lite display som kan feks vise låtittel evt spornummer ved musikkavspilling så jeg slipper og bruke tven
 

LydMekk

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.08.2003
Innlegg
2.307
Antall liker
2
Med display tror jeg ikke finnes. I det hele tatt skal man inkludere BD i dette må man være litt PC kyndig og kunne legge inn programmer for dette etc.

Det finnes HTPCer med DVD-avspilling og en liten skjerm på fronten av kabinettet (som da ikke lengre blir så knakende LITE).

Skjønner?
 
Topp Bunn