"kopiere" DVD!

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
15.850
Antall liker
8.836
Sted
Bergen
Torget vurderinger
14
Skal på en litt reise og kune tenke meg å se litt DVD underveis.

Er det noen mulighet for å kopiere inn noen filmer på harddsiken på en laptop og se de der (Skal ha ekstra bateri der DVD spilleren er...)

Kan gjerne konvergeres til MPEG eller noe slikt.....

Mvh
OMF
 
G

Gjestemedlem

Gjest
Jada, det går fint det. http://www.doom9.org/

Rip dvdene til HD og spill av med VCL-player. Eller konverter dem til xvid eller noe annet som tar mindre plass hvis det er et problem.

Men det letteste er vel bare å laste ned noen ferdige ripper av DVDene dine. Alltid noen andre som har gjort jobben før deg.

http://btjunkie.org/

http://easynews.com/
 

Vegardaase

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.07.2005
Innlegg
1.963
Antall liker
2
www.handbrake.fr synes jeg fungerer bra. Sikkert ikke noe bedre enn tidligere forslag, men synes layouten er intuitiv og enkel (programmet går faktisk i bakgrunnen nå).
 
O

omholt

Gjest
Slenger meg på her. Tenkte jeg skulle begynne å rippe konsert DVDer til HTPCen. Har prøvd DVDDecrypter og DVDShrink, men hvordan skal jeg få filene til å avleses i WinDVD? Må jeg konvertere de etter ripping?
 
D

dtddiver

Gjest
Det enkleste er å bruke DVDShrink. Husk å fjerne all komprimering slik at du får en 1:1-kopi. Sett programmet til å lage et image av DVD'en og mounte dette med f.eks DAEMON (blir en virtual drive").
 

Smibakkjen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.10.2006
Innlegg
398
Antall liker
5
Sted
Sogn og Fjordane
Bruker Virtual CD, dette fungerer som en virtuell DVD rom, ripper img. av platene, for så å spille dem av i den virtuelle rom'en senere. Fungerer godt. Sparer dessuten strøm siden DVD drivverket slipper å kjøre.
 
O

omholt

Gjest
Etter ripping med DVDdecypter klarte jeg ikke å åpne video filen med WinDVD. Prøvde så Clone DVD fra Slysoft og da gikk det fint. Trykket bare på den øverste IFO filen under video delen.

Kunne jeg fått litt forklaring på hva som er forskjellen mellom IFO og ISO og hva det menes med å mounte? Det fungerer jo slik jeg gjør det nå, men greit å vite hva man gjør og hvilke forskjellige muligheter det er.

Et annet spørsmål. Er det mulige å rippe Blu-ray filmer slik at man kan få HD audio ut ved bruk av analoge/digitale utganger på lydkort? Kjenner til at man i utgangspunktet må ha et lydkort som det nye Asus for å sende HD audio ut, men fint om det finnnes noen andre veier.
 
G

Gjestemedlem

Gjest
omholt skrev:
Kunne jeg fått litt forklaring på hva som er forskjellen mellom IFO og ISO og hva det menes med å mounte?
En iso fil er en kopi av en CD eller en DVD samlet i en stor fil. Det finnes flere formater for dette etterson hvilket program man bruker til å lage slike filer. Med nero kan du lage .nrg filer f.eks. .bin filer er et annet eksempel.

En iso fil kan mountes hvis man har et egnet program for dette. Det vil si at programmet lurer systemet til å tro et det står en ny CD-ROM eller DVDspiller i maskinen med denne platen i. Du kan derfor å inn i 'Min Datamaskin' og den vil der dukke opp med en ny bokstav. Da kan andre programmer som WinDVD spille av f.eks. en DVD herifra som om du hadde platen i din fysiske DVD-ROM. Eller du kan kopiere filer fra den og ut på harddisken.

En .ifo fil er bare en fil som inneholder informasjon om andre filer på DVDen. Den har ingen ting annet til felles med .iso filer enn at navnet ligner. Ikke bry deg med disse. Med denne kan du også peke på en katalog der det ligger rippede DVD filer der kopibeskyttelsen er fjernet og se filmen direkte.

De mest brukte programmene for mounting av imagefiler (samlebetegnelsen på slike filer) er Alcohol 120% eller Daemon Tools. Sistnevnte får man i en gratis light utgave. Begge disse støtter også klonede CDer/DVDer med kopibeskyttelser, slik at du kan bruke f.eks. CloneDVD til å ta backup av slike DVDer slik at du slipper å ha dem fysisk stående i spilleren for å bruke programmene.

Ellers hvis du har en .iso fil av en DVDfilm liggende på harddisken kan du åpne og se denne direkte med VCL player. Det er en god og gratis mediaspiller.

Står litt mer i denne tråden: Klone DVD uten regionsperre?
 
Topp Bunn