Squeezebox.... tilkoplingmåte

Brum

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
20.11.2006
Innlegg
316
Antall liker
16
Hei,
jeg har nok ikke fulgt helt med i timen vedr Squeezebox... Var svært overrasket hva den lille boksen kunne levere under en kort demo her forleden.... ::)

Noen som kjenner til om jeg kan koble analogutangen direkte på et effekttrinn, dvs har den nivåkontroll og hvordan (på)virker kvaliteten på denne?

Tenkte jeg skulle slenge en Squeezebox på et Meridian 577 effekttrinn som et B-anlegg til kjerringa i allrommet/kjøkken....dersom mulig da.

Takker for tips.... også for hvordan man ellers på en enkel måte kan få Squeezeboxen tilkoplet. Har også en passiv QED-box et sted i roteskuffa... kanskje den kan brukes uten for j...g resultat? :D

-Brum
 

lakki_luke

Overivrig entusiast
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
1.071
Antall liker
536
Sted
Jæren
Du kan koble den til effekttrinnet.Men jeg synes at når jeg skrur ned volumet på squeezeboxen så blir lyden vesentlig dårligere.Den gir mest med på full guffe på volumet.Jeg bruker den også ute i hagen sammen med et par aktive høyttalere.Kjempekjekt å kunne spille hele musikksamlingen pluss alle radiostasjonene ute.
Har skaffet meg squeezebox nr.2 Fant fort ut at en er forlite :)
 

niels

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.10.2002
Innlegg
3.941
Antall liker
1.279
Sted
Nadadouro, Portugal
Ja, men jeg ville nok bruke en pre bare for å forhindre eventuelle katastrofer, men ja, det er muligt.
Ellers er et sett aktive høyttalere å anbefale......
 

Veggen

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.04.2006
Innlegg
1.224
Antall liker
6
Det går helt fint å kople rett i effektrinnet. Har selv gjort det i snart 2 år uten problemer.
Om du er nødt til å gå veldig langt ned, si under 60%, på volumkontrollen for å nå normalt lyttenivå bør du bruke en eller annen form for analog demping mellom SB og effekt.
Beskrevet mer her: http://wiki.slimdevices.com/index.php/Connect_To_PowerAmp

Den QED boksen kan sikkert brukes. Da setter du SB'en til 100 og justerer QED'en til ønsket max volum, så gjøres de daglige justeringene med SB'en,
 

espenleknes

Medlem
Ble medlem
13.08.2005
Innlegg
23
Antall liker
0
Stemmer i med hva som er sagt tidligere i tråden.

KJører nå rett inn på effekt, men det skyldes oppussing og et meeeget midlertidig oppsett for å ha noe musikk når jeg jobber. (og ja, det er kanskje ikke fornuftig å bruke noen 803 og aw250 som "arbeidsradio")..

Kjører på ca 20-30% og burde nok hatt en pre i midten, men dette funker godt nok og gir grei lyd. Er dog helt paranoid når det gjelder sjekk av volum og rekkefølge ting skrus på.

espen
 
Topp Bunn