Trådløst eller kabel til HTPCen?

O

omholt

Gjest
Er usikker på hva jeg skal velge av nettverkstilkobling til HTPCen. Tenker det hadde vært greit å ha det trådløst da jeg allerede har tusen kabler i anlegget. Før jeg brenner av 550 kr for et trådløst PCI kort, så lurer jeg på om det er noen grunner til å ikke velge trådløst?
Må i så fall skaffe meg en nettverkssvitsj.
 

Luvaton

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
24.05.2007
Innlegg
438
Antall liker
38
Sted
Stavanger
Torget vurderinger
2
Jeg har hatt problemer med HD filmer over 4,5 Gb via 802.11g. Muligens dette ikke er et problem om du velger n standarden, men med g nettverk fikk jeg en del lagging. Kjører i dag kablet uten noen problemer.
Har ikke noen ekstern svitsj, men har koblet HTPC'en & serveren rett i hubben til den trådløse ruteren. SB & bærbar maskin går via 802.11g.
 

LydMekk

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.08.2003
Innlegg
2.307
Antall liker
2
IMO, som IT Tekniker, kjør heller kablet nett. Erfarer så mange forskjellige problemer med trådløst nett hos kunder at det er bare hvis man absolutt ikke får til å trekke kabler. Utfall/lagging på større datamengder som Luvaton viser til er heller ikke aktuell problemstilling når du kjører kablet.

Maks. hastighet trådløst: 54MB i perfekte situasjoner (ingen vegger imellom, 0 innstrålt støy, ingen naboer som forstyrrer signalstyrken i ditt nett med sitt eget osv).

Kablet: 100-1000MB.

Enkel matte IMO.
 
O

omholt

Gjest
Skal jeg gjøre det trådløst, så tenkte jeg Jensen Airlink som har n standarden og mange antenner for god signalstyrke:
http://lanseringsguide.hardware.no/product.php?productId=93324

Men ser problemet dersom jeg skal på sikt ha en server/NAS/Homeserver. Det har jeg ikke i dag. Har nettopp fått meg HTPCen og klarer meg en god stund med dagens harddisker. Men på et eller annet tidspunkt må jeg bruke en backupløsning. En ekstern USB harddisk er enkelt og greit, men kanskje ikke noe å satse på sikt?

En tanke jeg også har hatt er på sikt å bruke SSD til OS og så ha alt lagret et annet sted. Da får jeg en PC som er helt lydløs (har ingen vifter i HTPCen) og rask oppstart.
Så med det i bakhodet, så taler vel mye for kabel.
 

LydMekk

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.08.2003
Innlegg
2.307
Antall liker
2
Må på det sterkeste anbefale snarest mulig en backupløsning, evt. en USB ekstern disk som du nevner. Min egen RAID-løsning krasjet pga. en korrupt driver fra nVidia og 600CDer som var rippet gikk fløyten...trenger kanskje ikke si at jeg tar ukesbackup nå som jeg ripper på nytt?

n-standarden er egentlig ikke noe voldsomt bedre. Problemet er også at n-standarden faktisk ikke er 100% ferdig sertifisert enda, men produsentene har begynt å bruke den.

Murvegger, ståldragere i vegger osv. er noe INGEN trådløse løsninger er glade i.

Og styr ihvertfall langt unna type USB-basert "tommelplugg" med sender/mottaker for stasjonær PCer. Velg heller et PCI kort med ekstern antenne med 1m kabel da dette gir mye bedre signalstyrke.
 
O

omholt

Gjest
600 CDer fløyten! Det kan ikke ha vært mye gøy. Har du noe backup løsning du kan anbefale framfor noe annet?
Har sett såvidt på Microsoft Home Server som virker for meg forlokkende siden det sansynligvis er veldig enkelt å sette opp, men mener noen advarte mot en slik løsning her.
 

LydMekk

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.08.2003
Innlegg
2.307
Antall liker
2
Jeg også. Home Server er et p.t. uferdig produkt. MS ser et marked og ville hive seg inn i det men kom på banen for tidlig med et uferdig produkt. Det siste store derfra var i sommer at programvaren korrupterte innholdet på diskene... :(

Backup: Hva med eksterne disker 1TB med USB2.0 ? Western Digital eller Seagate er bra. Bare husk å slå av strømmen på de så fort du er ferdig med bruken da ingen av disse har spesielt god kjøling og ofte går heden hvis de blir stående på 24/7.

Slår bestandig av mine eksterne når de er ferdig med backup-økten.
 

T2000

Hi-Fi interessert
Ble medlem
20.01.2005
Innlegg
55
Antall liker
0
Sted
Narvik
LydMekk skrev:
Jeg også. Home Server er et p.t. uferdig produkt. MS ser et marked og ville hive seg inn i det men kom på banen for tidlig med et uferdig produkt. Det siste store derfra var i sommer at programvaren korrupterte innholdet på diskene... :(
Har gjort en del tester med Windows Home Server og ser den som meget interessant produkt og langt fra så uferdig som enkelte vil mene. Power Pack 1 som er sluppet løser problemet med ødelagte filer på disken. Dette problemet berørte brukere med flere disker og som gjorde endringer i filene som var lagret på serveren.
Nå når dette problemet er løst vurderer jeg sterkt å sette opp Windows Home Server.
Det finnes i tillegg en del interessante tilleggsmoduler som kan installeres som gjør WHS enda mere interessant å bruke. Ferdigbygde servere med WHS er også blitt relativt rimelige.

-TD
 
O

omholt

Gjest
Dersom jeg bruker en liten SSD sak til OS og ønsker alt annet lagret eksternt. Kan jeg da bruke Windows Home Server til dette?
 
Topp Bunn