PC crash ,hvordan gjenopprette??

Sleiven

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.12.2003
Innlegg
2.302
Antall liker
21
Etter en lengre ustabil periode med blå skjerm og rebooting døde PC'en fra 2002 (XP Home Edition) i går.
Nå nekter den å starte opp igjen dvs sen kommer en feilmelding som er rimelig sterk.
Security Accounts Manager initialization failed because of the following error: A device attached to the system is not functioning.
Error Status: 0xc0000001.

Please click OK to shut down this system and reboot into Safe Mode, check event log for more detailed information.
http://support.microsoft.com/kb/316751


Jeg må nok re-installere XP, men kan jeg deretter kopiere backupen jeg har av C disken til C disken og være der jeg var for krasjet?
Men da blir det vel kollisjon mellom det som er på C og det som skal dit??
Har DiveImage Backup

Hadde jag bare hatt en XP boot disk eller noe ,men jeg hare bare gjenoprettings CD som sletter alt og setter meg tilake til 2002.
 

LydMekk

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.08.2003
Innlegg
2.307
Antall liker
2
Hvis du må reinstallere XP må du også reinstallere alle programmer før du legger tilbake evt. arbeidsdata fra en backup.

Prøvd å starte opp i sikkerhetsmodus? Hold inne F8 under oppstart, da kommer det opp en meny. Velg start opp i sikkerhetsmodus og se om den fyrer.
 

Sleiven

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.12.2003
Innlegg
2.302
Antall liker
21
LydMekk skrev:
Hvis du må reinstallere XP må du også reinstallere alle programmer før du legger tilbake evt. arbeidsdata fra en backup.

Prøvd å starte opp i sikkerhetsmodus? Hold inne F8 under oppstart, da kommer det opp en meny. Velg start opp i sikkerhetsmodus og se om den fyrer.
Samme problem med sikkerhetsmodus og de andre alternativene, samme problem med Windsows XP CD inne, tror dermed ikke jeg får reinstllert XP hellr ??
søren og... kanske jeg kunne
 
G

Gjestemedlem

Gjest
Fremgangsmetoden ligger jo i linken du selv la inn.

Det du kan gjøre er å sette i en annen harddisk og boote fra denne, så kan du kopierer alle filene fra den gamle harddisken som du trenger over på denne igjen. Men du må nok også reinstallere alle programmer også.

Men hvis du har en ekstern backup av harddisken med driveimage backup så skulle du jo i teorien kunne gjenopprette hele systemet slik det var før feilen intraff.

Ta i allefall kopi av filene du er redd for før du gjør noe drastisk som å prøve å gjenopprette fra et image.
 

Fenalaar

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.05.2002
Innlegg
8.474
Antall liker
6.793
Sted
Narvik
Torget vurderinger
3
Ok - Typisk de helsikes leverandørene som aldri leverer med et gyldig OS-media med maskinen.

Jeg driver med dette som yrke, og mange av kundene har enten ikke fått med CD med maskinen, eller så har de prestert å rote den bort :mad:

Du må kjøre en s.k. Recovery-installasjon fra installasjons-CDen til XP. (velg recover når du får spørsmål om hva du vil gjøre). Du trenger lisensnummeret til PCen, og det vil bare virke med en CD av samme type som det operativsystemet som er på maskinen. Det er tre varianter av XP-CDer: Retail (som kjøpes i butikken), OEM (som selges/leveres sammen med en maskin) eller corporate (som bare store selskaper får kjøpe). Videre så er det for hver av disse enten snakk om Home eller Pro-versjonen og selvfølgelig språk.

Hvis du skal skaffe en CD, så må du vite om det er XP Home eller XP professional du har. Videre så er det høyst sannsynlig en OEM-variant, siden dette er noe forhåndsinstallert. CDen må være til det språket som er på maskinen.


I de tilfellene der en ikke har tilgang på CDen (der kunden f.eks. har hatt et lisensnummer som ikke er til en av de variantene av XP som jeg har installasjons-CD til), så har jeg enten måtte gå ut på "bygda" for å låne en CD hos en kjenning eller så måtte jeg laste ned en XP installasjonsdiskett via bit-torrent - dette vil være installasjonsmedia for en gyldig lisens, altså ikke et forsøk på å skaffe seg en pirat-lisens.

Jeg regner med at lisenskoden står på en klistrelapp på maskina. Har du ikke den, så må du putte hardisken inn som disk nummer to inn i en annen maskin og kjøre et program for å hente ut lisenskoden fra den gamle installasjonen.

Hvis du har tilgang til programvare-diskene til maskinen (altså ikke systemet), vil ofte det beste være å stappe disken inn i en annen maskin og hente ut dokumenter, mail osv, og så installere på nytt (via recovery-cd), for deretter å legge inn programmer og deretter dokumenter osv.

Johan-Kr
 

LydMekk

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.08.2003
Innlegg
2.307
Antall liker
2
Problemet med recovery er at man tilbakestiller XP til slik den var i kjøpsøyeblikket. Alle programmer osv. må reinstalleres. Driver også med IT. :)

Enig i det at mange levr. ikke lengre legger med media er noe dritt for kundene, men ikke for oss som har dette som yrke da vi ofte har flere kopier av nødvendige media.

Vel Sleiven, kanskje du må bite i det sure eplet og kjøpe deg et par konsulenttimer på den lokale datasjappa. Da blir du hjulpet. Rart det der...er ikke ALT man klarer selv, spesielt når man ikke er særlig skolert i faget.
 

Sleiven

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.12.2003
Innlegg
2.302
Antall liker
21
Så ant så sant Lydmekk, på toppen av det hele sitter jeg med en ny PC(gave til studerende barn) som er Vista og har 320 GB på C:, det må då gå an å partisjonere den ned slik at man får en C: og en D: men hvor mye plass skal en satte av til -Vista?

Sleiven , pc-amatør
 

LydMekk

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.08.2003
Innlegg
2.307
Antall liker
2
Tro det er et program som kalles Partition Magic el.l. som kan øke/minke størrelsen på diskpartisjoner, finnes sikkert også flere.

Ville vel hatt en 100GB til Vista med programmer kanskje? For å være litt sikker? Mulig det er litt mye, men det er vanskelig å vite dine eksakte behov avh. av hva du skal legge inn av software og mengder brukerdata/bilder/film. Nå kan du jo også legge brukerdata/bilder/musikk/film på D: selvfølgelig.
 

tweakMan

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.02.2002
Innlegg
6.222
Antall liker
124
Man kan kopiere tilbake S.A.M fila til C:\WINDOWS\system32\config ... den finner man i
repair catalogen på en xp disc...

Først kopierer du registeret... og erstatter dette igjen etter oppstart...

Alternativet er å bruke spinrite... http://www.grc.com/spinrite.htm
Denne kan man ha på en minnepinne... så den alltid vil være tilgjengelig! UVURDERLIG!!! Ett fantastisk program!!
Dette programmet vil ekstreeeeeemt sjelden ikke få til å fikse noe... som regel fikser den dagen!
Programmet kan bruke flere dager på en disk...ca 6 timer pr 100Gigs... men det får gjordt jobben.

Faktisk, Spinrite, er det beste programmerte programmet noensinne laget... IMHO!!!
Det kan til og med fikse harddisker før de blir formatert første gang!!!

Jeg har brukt dette programmet når mine disker har gått heden. Mine disker lever enda...



mvh
 
Topp Bunn