Mac kontra annet

S

Stover

Gjest
Jeg leser ofte når cdspillere testes mot pc/ dac løsninger at Mac blir benyttet. F. eks Macbook.

Er det noen spesiell grunn til dette? Er Mac bedre egnet for musikkavspilling enn en Microsoftbasert laptop?

:)
 

pks

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.10.2006
Innlegg
3.451
Antall liker
3
Mac har værtfall optisk utgang på sine modeller. Sitter i jack-utgangen. Mulig det er derfor.

PK
 
K

KindOfBlue

Gjest
Alle datamaskiner, uansett OS, kan tilkobles lydkort vha USB eller Firewire, osv. Og disse kan ha pro-utganger for lyd (og tilsvarende for bilde).

MEN - Windows baserte datamaskiner har tradisjonelt bedrevet konverteringer av lydfiler, før output. Dette er det tatt høyde for i Vista, dog med fortsatte utfordringer når det gjelder stabilitet, osv.

Apple ble tidlig adoptert av musikkindustrien, og pga ulik arkitektur så kan man unngå den type konvertering som skjer i Windows maskiner. Men det betinger at man stiller inn Mac'en riktig - Benchmark har kritisert også Apple for å ha gjort bit-transparent output av lyd for vanskelig, og avhengig av korrekt innstilling (i stedet for at det skulle skje automatisk.)

Korrekt konfigurert burde en PC som kjører Vista kunne porte lyd like godt som en Mac, men Mac er blitt "standard" for mange i musikkindustrien, og det kan forklare hvorfor det foretrekkes.

Prosessorene i Mac'er har også tradisjonelt kunnet ta større jafser data av gangen under arbeidet (hvilket reduserer behovet for antall sykluser, og som forklarer hvorfor man prioriterer hastighet på Windows-baserte maskiner. Små jafs.)

Denne tråden er lang, men tar for seg ulike momenter - både for og imot - når det gjelder de to plattformene. Verdt å lese.

http://www.diyhifi.org/forums/viewtopic.php?f=2&t=1246&p
 
S

Stover

Gjest
Takk for svar til begge.
Her er det saker som ligger litt utenfor min forståelse, men forstår sammenhengen og leser linken.
 
K

KindOfBlue

Gjest
Det finnes lydstudio som arbeider i WIndows på PC, det finnes langt flere som arbeider med Mac og Mac OSX.

Det mest kritiske, som nevnt ovenfor, er de innebygde mulighetene du har til å få UT lydsignalet uten at det er blitt bearbeidet av computerens sannsynligvis dårligere DAC og lydkort, sammenlignet med hva en frittstående DAC kan.
 
Topp Bunn