Alternativer til Foobar2000 med bedre lydkvalitet?

hagr

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
03.07.2008
Innlegg
343
Antall liker
1
Jeg bruker per i dag PC med .flac lydformat som musikkavspiller. Jeg bruker programmet Foobar2000 og lydkortet M-Audio Revolution 5.1.

Finnes det noen andre programmer som kan utnytte lydkortet fullt ut? (upsampling til 24bit/192kHz)

Harald
 

hagr

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
03.07.2008
Innlegg
343
Antall liker
1
Lastet ned demoen for noen dager siden, men forstår ikke alt. F. eks. kan jeg ikke hake av på oppkonvertering? Og mellom låtene (som ofte til dels henger sammen) er det flere sekunders pause. Går det an å senke denne delayen?

Harald
 

larsggu

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
06.07.2007
Innlegg
456
Antall liker
21
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
5
Foobar2000 med ASIO (eller kernel streaming / WASAPI under Vista) output-plugin vil gi bit-eksakt lyd og bør vel kunne matche XXHighEnd (sic). Tror ikke chip'en på audiophile-kortene gjør upsampling i hardware, så det må gjøres i software uansett (Korriger meg gjerne hvis jeg tar feil.) Ser dog ikke helt vitsen med dette, med mindre kildene dine er i dette formatet. (Foobar's PPHS eller SSRC resampling plugins er utviklet av folk med meget dyp kompetanse om DSP og er gratis.)
 

hagr

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
03.07.2008
Innlegg
343
Antall liker
1
aye! Nå snakker vi :)

Har du link eller evt. navn så jeg vet hva jeg skal laste ned? Dette skal i alle fall testes :)

Harald
 

larsggu

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
06.07.2007
Innlegg
456
Antall liker
21
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
5
bambadoo skrev:
Liker veldig godt xmplay. Super enkel - super lydkvalitet og har de nevne plugins (WASAPI - ASIO etc)
http://www.un4seen.com/
Helt enig, spesielt de minimalistiske skin'ene og plugin-arkitekturen er fine. Spilleliste- og bilbliotekfunksjonene er dog noe begrenset.
 

LydMekk

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.08.2003
Innlegg
2.307
Antall liker
2
Hvis du har XP...

http://www.phasure.com

Er beregnet til å kjøre best under Vista. Engine #3 som gir absolutt best lyd, fungerer kun under Vista. Du får heller ikke brukt alle andre funskjoner hvis programmet kjøres under XP.

Har sammenlignet med Foobar selv og den har ikke en dråpe i havet mot XX.

Petter Dale i Fidelity kjører også XXHighEnd programmet, i likhet med undertegnede.
 

larsggu

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
06.07.2007
Innlegg
456
Antall liker
21
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
5
HEXX er sikkert fint, men det er umulig å argumentere for eller imot, siden utvikleren ikke røper noe om hva som faktisk gjøres i programmet.

I put myself to the task of creating audio playback software, that would pass on the audio data to the DAC as much 1:1 as possible, *never* touching DSP (digital sound processing) stuff.
I know this sounds stupid, knowing - or assuming that bit perfect = bit perfect. But sadly, this is not so. This is not so at all because all is influenced by jitter. So you could well say that all XX is doing, is eliminating jitter. Yeah yeah, I hear you say ... evil

I think I can hardly find more words to define how XX operates, unless I'd explain my means of doing it, which I won't for obvious reasons.
Nyttig. Det er dog rart at jitter ikke er beskrevet som noe problem angående musikkavspillingsprogrammer noe annet sted, selv ikke på hydrogenaudio.org hvor all regresjonstesting av ymse formater og avspillere foregår. (LAME, Ogg, flac og wavpack, samt foobar2000.)

Hvis man leser litt her: http://en.wikipedia.org/wiki/Jitter, så er jitter uønsket variasjon i et signal som kan oppstår i klokkesynkroniserte komponenter som cd-spillere, D/A- og A/D-konvertere og overføringsprotokoller som SPDIF, AES/BU, ADAT og TOSLINK. Hvordan dette kan oppstå i programkode, med mindre man med vilje injiserer det i signalet eller bufferet, er for meg ukjent. Kanskje noen kodere her som vet?

De andre argumentene som står beskrevet er "latency" og "real time", noe som egentlig ikke er relevant for bitperfekt avspilling overhodet. Dette er faktorer som er interessante hvis man bruker en datamaskin i musikkproduksjon, slik at signaler ikke forsinkes mer enn nødvendig. (F.eks. tiden fra man trykker ned en tangent på en ekstern kontroller til synth-programmet på datamaskinen lager lyd osv.)

Ut fra det som står på forumet på phasure.com er det eneste de forskjellige "motorene" gjør å resample signalet på forskjellige måter, noe som er litt merkelig i forhold til målet om å lage en spiller med så nær "bitperfekt" avspillings om mulig. (Re- eller oversampling er DSP.)

Det finnes heller ingen omtaler av HEXX noe annet sted enn på produsentens forum, så jeg ville tatt det som står der med en romslig klype salt.
 

LydMekk

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.08.2003
Innlegg
2.307
Antall liker
2
Javisst, men når forskjellen HØRES (med 2xører, mk. I) så tydelig så bør ihvertfall gjengitt lydkvalitet bestemme hvilket program man bruker. Og ikke hvor mye omtale et produkt har fått andre steder. Iom. at produsenten har et eget forum så er det også normalt at programmet diskuteres der?
 
Topp Bunn