Har hardware innvirkning på lyden?

O

omholt

Gjest
Ser at dette temaet er dukket opp flere ganger og starter derfor en egen tråd.

Har virkelig hardware i en maskin innvirkning på det lydmessige resultatet? Hvorfor er det i så fall slik?

Snakker vi om at det kun er tilfellet med jalla produkter som ikke er konstruert etter boken eller er det mer omfattende og komplisert enn som så?

Hvilke forhåndregler skal man ta når man bygger en PC til musikk avspilling?

Er Mac et tryggere alternativ?
 

Fenalaar

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.05.2002
Innlegg
8.474
Antall liker
6.793
Sted
Narvik
Torget vurderinger
3
Nå er vel miljøet inne i en pc et av de potensielt sett mest støyende (elektrisk sett) du kan finne. Strømforsyningen i en gjengs PC er jo heller ikke akkurat "High-end-spesifisert"...

En mac er kanskje litt mindre utsatt enn en gjengs PC, rett og slett for at det er vesentlig mindre "Spaghetti" på innsiden, men sikker på det er jeg ikke.

En av de beste forhåndsreglene du kan ta er å bruke et eksternt lydkort - altså enten USB eller FireWire. Rett og slet for å isolere bort mest mulig av den interne elektriske støyen i PCen. Hvis PCen har digital ut, så kan du bruke en vanlig ekstern DAC.

Johan-Kr
 

Vegardaase

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.07.2005
Innlegg
1.963
Antall liker
2
Om du benytter digitale utganger og ekstern DAC/lydkort kan jeg ikke forstå at HW skal ha noen innvirkning på lyden. Jeg tror heller ikke Mac er noe bedre på dette enn andre løsninger. Om du bruker analoge utganger er nok saken litt anderledes.
 
A

atledreier

Gjest
Jeg tør ikke bruke noe annet enn optisk digital mellom min PC og anlegget. Et fullstendig elektrisk skille er det eneste riktige. PC'er er intenst fulle av spetakkel. Men tviler på hardware har noen innvirkning på lyden utover det.
 

Vegardaase

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.07.2005
Innlegg
1.963
Antall liker
2
Må også legge til at ved bruk av vanlig analoge kabler har jeg hørt om mange som fikk ødelagt forsterkerne sine. Jeg mistenker allikevel ts for å ha litt høyere mål enn som så?
 
K

KindOfBlue

Gjest
Det er en del ting man bør ta hensyn til dersom man ønsker å bruke PC til avspilling av media.

Denne linken inneholder en lærerik og velinformert diskusjon av emnet - det var isbjørn som satte den i en annen tråd her inne. Naturligvis er det litt Mac vs. PC skittkasting i denne også, men tråden inneholder detaljer omkring en rekke momenter man bør være klar over, dersom målet er å få best mulig kvalitet på avspillingen.

http://www.diyhifi.org/forums/viewtopic.php?f=2&t=1246&p
 

Fenalaar

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.05.2002
Innlegg
8.474
Antall liker
6.793
Sted
Narvik
Torget vurderinger
3
Skittkasting om Mac vs. PC er nesten umulig å slippe unna. Open Source og Linux-gjengene (ikke nødvendigvis samme folka) liker jo gjerne og røre litt ekstra i grøten ;D

Galvanisk skille vha optisk overføring er forsøvidt ikke så dum ide - spesielt hvis en er usikker på hvordan datamaskina oppfører seg. F.eks. Doxa Dac (som dog ikke har optisk inngang) kan gi noen skikkelige saftige brak i høyttalerne hvis det elektriske signalet på inngangen er flytende (dvs. udefinert).

Jeg tror alikevel jeg ville ta sjansen på evnt. elektrisk overføring dersom det er f.eks. snakk om M-audio sine eksterne lydkort (f.eks. M-audio Firewire 410). Disse er laget for proff-lyd, og da tolereres ikke svin på skogen mhp rare spenninger på utgangene.

Johan-Kr
 
Topp Bunn