Ekstern harddisk

Steinar_Lund

Hi-Fi freak
Ble medlem
17.03.2002
Innlegg
7.813
Antall liker
2.736
Sted
Hvalstad, Asker
Torget vurderinger
3
Jeg har skaffet meg en WD Elements 500GB ekstern harddisk som jeg har tenkt å bruke til å kjøre backup av bl.a. bilder. Vet noen hvilke instillinger jeg må gjøre for at det etterhvert kun blir kopiert bilder som er nye siden sist?
 
N

nb

Gjest
I eventuell programvare som følger med disken?

Det er også noe innebygget funksjonalitet i Windows, men vet ikke hvor bra den er. Du finner sikkert en wizard under "backup and restore" ett eller annet sted (bruk hjelpefunksjonen eller google)
 

authentic

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.07.2007
Innlegg
9.242
Antall liker
2.388
Torget vurderinger
13
Jeg har også WD ekstern disk.
Jeg valgte å bruke Autosync, som kalles Anywhere backup ett program som ligger inne ved oppstart av disken.
Vi tar bare backup av "mine Dokumenter" for 3 brukere, fungerer slik at når en legger til en ny ting fil til en av våres dokumenter tar Anywhere backup og kopierer den til sin backup mappe i samme øyeblikk.Er ett betal program da, koster omtrent 200 kr mener jeg å huske fungerer bra med enkel konfigurering....

MVH Johnny
 

Fenalaar

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.05.2002
Innlegg
8.507
Antall liker
6.897
Sted
Narvik
Torget vurderinger
3
Du ser da etter noe som heter inkrementell backup - da tas det kun backup av ting som er endret eller nytt siden sist.

Det er litt avhengig av hva programvaren hva det kalles - det er en fordel å se i brukerveiledninga...

Johan-Kr
 
M

marsboer

Gjest
Det mest robuste synkroniseringsverktøyet jeg har funnet til Windows heter robocopy og følger faktisk med i Vista og kan lastes ned gratis fra microsofts hjemmesider til XP. Dette har jeg fremdeles ikke funnet noen svakheter med. Du kan stille det inn til å gjøre det meste, men i dette tilfellet er det naturlig å kun ta backup av endrede filer noe jeg også benytter programmet til.

Har brukt det i lengre tid siden det var det eneste programmet jeg fant som ikke hadde en eller annen svakhet, slik som at f.eks slettede mapper ikke blir slettet på backupen, eller begrensninger i hvor dype og lange mappenavn man kunne ta backup av. Ingen av de programmene jeg prøvde sa selvfølgelig i fra om disse begrensningene, slik at det kom som en overraskelse når jeg aktivt verifiserte backupen i etterkant.
 
Topp Bunn