Hvilken låt er dette? iPhone mirakel

K

KindOfBlue

Gjest
I går installerte jeg Shazam i min iPhone, det er et av småprogrammene som man kan laste ned, mange av dem gratis, bl.a. Shazam.
Dette er et program som lytter til musikk og som identifiserer denne. I tillegg finner den linker til YouTube-videoer med innspillingen, albumcovers, o.l.

Jeg valgte et stille parti i Loussiers Play Bach over anlegget, og tenkte at det klarer den ikke, men det kom opp på ti sekunder, med innspilling, informasjon om bandet og referanser til YouTube videoen der gruppen spiller samme låt.

Slik ser det ut med et annet søk. Klikker du øverste symbol kan du kjøpe sporet fra iTunes Store, klikker du nederste går du straks til gruppens offisielle video - du har også valg for å kunne sende opplysningene som mail, eller også lagre album-art i fotogalleriet:
 

Vedlegg

C

Cyber

Gjest
Dette har da vært standard på mange Sony Ericsson telefoner i over 1 år? Fascinerende dog.
 
K

KindOfBlue

Gjest
Joda, låtgjenkjenning har man hatt en stund - men samordningen er bra. Prøvde også et program som man nynner en låt til - jammen klarte det ikke å kjenne igjen flere "earbug" låter som jeg har godt og lurt på hva var!
 

Distinctive

Æresmedlem
Ble medlem
04.12.2006
Innlegg
11.063
Antall liker
3.589
Sted
Stavanger
Det jobbes med MK II av denne, nemlig gjenkjennelsen av ekteheten av konas stoenning.
Mange som faar seg en smell her :eek: 8)
 
K

KindOfBlue

Gjest
Kan bli en knekk for egoet!

Satt og så en spillefilm i kveld, sammen med min datter. Vi moret oss med å la Shazam gjenkjenne låter - Badly Drawn Boy, Otis Redding, Sly & The Family Stone ble prikket inn på sekunder - med låt og ulike valg. Morsomt.
 
G

Gjestemedlem

Gjest
KindOfBlue skrev:
Kan bli en knekk for egoet!

Satt og så en spillefilm i kveld, sammen med min datter. Vi moret oss med å la Shazam gjenkjenne låter - Badly Drawn Boy, Otis Redding, Sly & The Family Stone ble prikket inn på sekunder - med låt og ulike valg. Morsomt.
Og hva tror du er den egentlige grunnen til at man vil spre slike programmer?

Hva når dette programmer gjenkjenner avspilling av uautorisert musikk, eller musikk som er vannmerket og flagget av musikkmafien, filmer som du ikke har kjøpt lisens til å se, eller det brukes til talegjenkjenning... morro å ha slikt i en telefon som har en direkte hotline til Apple/FBI/RIAA.

Vel Bekomme. :-X
 
K

KindOfBlue

Gjest
Paranoia Rules, ser jeg.

Satt i bilen og hørte en låt jeg ikke har hørt før - viste seg å være med Marilyn Masur. Den har jeg alt fått lastet inn. Programmet lytter til låter jeg ønsker å få identifisert, jeg betviler at filmstudioet som lagde gårsdagens film eller NRK bedriver tyvavspilling.

Forøvrig så er det fullstendig mobiltelefonuavhengig å scanne din computer for uautoriserte musikkfiler, dersom det er dette du frykter. Har du brukt et musikkorganiseringsprogram så kan det godt være at du allerede har grunn til å være i paranoialand.

Joyce Hattos fusking med innspillinger ble avslørt av iTunes, da en musikkanmelder lastet inn hennes seneste innspilling, og denne ble identifisert som gjort av en annen ...
 
Topp Bunn