Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak ceroxol's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2005
  Sted
  Asker
  Innlegg
  1,211
  Tagget i
  0 Innlegg

  Spindown på NAS

  Til min store overraskelse er det ikke spindown på LaCie Ethernet Big Disc 1Tb, som jeg har kjøpt til min søster og hennes Sonos system. Dette er jo et lite irritasjonsmoment, da NAS'en ikke er helt stille når den ikke er i bruk.

  Problemet er jo egentlig ikke større enn å kjøpe en Sonos ZoneBridge og sette det hele vekk, men uansett.


  Overraskelsen min var ihvertfall stor over at denne ikke har spindown, da jeg trodde dette var standard på alle harddisker, er rasjonalet bak dette at det gir mindre slitasje å ha disken kontinuerlig "spinnende"? Min egen WD Netcenter har denne funksjonen, og sovner etter ca.30min-1time..
  Etter å ha googlet litt ser jeg at flere andre også finner dette irriterende, derfor finnes det programvare som gir en spindown som man kan installere, f.eks. http://hd-idle.sourceforge.net/. Er det noen som har kjennskap til dette og evt. programmer som kan installeres? Og hva med andre NAS-disker, er det spindown på disse?

 2. #2
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Dec 2003
  Innlegg
  4,431
  Tagget i
  1 Innlegg

  Spindown på NAS

  Den interne NAS-disken er jo nesten kontinuerlig i bruk. Det er jo et eget operativsystem i disse NAS'ene, og diverse servere som SMB/DLNA/Bonjour/Squeeze og annet, som gjerne liker å oppdatere seg selv eller kommunisere frem og tilbake. Det er m.a.o ikke meningen at NAS'en skal ha spindown, og selv om man skulle ta ut den interne harddisken (og mister garantien) og sette en default spindown tid, tror jeg neppe at det ville hjelpe i altfor stor grad.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed