Resultater 1 til 6 av 6
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2005
  Innlegg
  1,963
  Tagget i
  0 Innlegg

  Demonstrasjon av Apple/FrontRow som mediesenter

  Som nevnt i en tidligere tråd, tenkte jeg å vise folket hvordan jeg har benyttet Apple sine løsninger for mediesenter. Jeg har kun benyttet OSXs innebygde løsning som kalles FrontRow, men det skal også nevnes at det finnes et utall andre programmer man kan benytte til dette. FrontRow følger med alle utgaver av OSX og kontrolleres av den lille medfølgende fjernkontrollen på en meget logisk og oversiktelig måte.

  For å styre musikk mm bruker jeg Salling Clicker på min PDA. Dette gjør at PDAen kan kontrollere musikk mm via toveiskommunikasjon med iMacen på Bluetooth eller WLAN, uten at man behøver å ha FrontRow oppe. Etterhvert blir det vel et program ala RemoteBuddy på iPhonen som tar over denne jobben. Uansett finner jeg det allikevel ofte meste praktisk å benyttet iTunes direkte på maskinen.

  Først et bilde av hjernen


  Så et av anlegget

  (Huffda...Var ikke meningen at kabelsalaten skulle komme med på bildet...)

  Så et av prosjektoren som er bygget inn for å dempe støy


  Fortsettelse følger etter at videoene er blitt ferdig prossesert på YouTube... Og det ser ut til at det tar litt tid, så vennligst ikke post noe mer før jeg legger inn videoene i morgen formiddag
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder    
  Harddisk og vinyl - det beste fra to verdener!!

 2. #2
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2005
  Innlegg
  1,963
  Tagget i
  0 Innlegg

  Demonstrasjon av Apple/FrontRow som mediesenter

  Først musikkstyring via PDA:
  http://www.youtube.com/watch?v=WyajtPFvT5U

  http://www.youtube.com/watch?v=HogemMFMbLE

  Som dere ser får man opp et iPod-lignende brukergrensesnitt der man kan navigere i musikkbiblioteket etter artist, album, komponist osv. Etter et par sekunder kommer så albumbildet opp på skjermen.

  FrontRow som mediesenter:
  http://www.youtube.com/watch?v=I6_jLwdJyZA

  Med et trykk på Apple-fjernkontrollen forsvinner skrivebordet og blir erstattet av GUIet til FrontRow. Man har her 4 valg: Musikk (gir tilgang til iTunes-biblioteket), DVD-spiller, Foto (gir tilgang til iPhoto-biblioteket) og film (viser innholdet i "Filmer"-mappen). For at jeg skal kunne vise film fra min eksterne disk, må det ligge en snarvei i "Filmer"-mappen som viser til mappen på den eksterne disken. Det er også mulig å legge filmene inn i iTunes. Filmene vil da vises under den første menyen under "Filmer", men jeg synes det er mer oversiktelig slik jeg har gjort det. FrontRow leser da bare den vanlige mappestrukturen og man navigerer frem og tilbake som man kjenner det fra Finder eller Utforsker. Eneste negative med denne løsningen er at responsen kan være litt treg i det jeg går inn på den eksterne disken.

  Et slikt system krever jo at man bruker litt tid på ripping. Jeg rippet hele CD-samlingen for 1,5 år siden og det var en del arbeid. Men når denne første jobben er gjort er det ikke lenger noe stress. Brukte vel et par uker første gang, men nå er det vel snakk om ca 10 CDer i måneden. Det går meget fort å rippe i iTunes og album/artistinfo kommer automatisk med. Jeg har heller aldri sett behovet for et "bedre" rippeprogram enn iTunes fordi jeg kun har hatt feilripping på 5-10 låter av et bibliotek på 13 700 sanger (ripper med feilkorreksjon påslått). Når det gjelder DVD ripper jeg med Handbrake som finnes for både OSX og Windows. Med setting for beste kvalitet klarer jeg ikke å se forskjell på mine rippede MP4-filmer og orginal DVDer.

  Jeg har aldri angret på at jeg erstattet min CD-spiller med et slikt system etter at jeg og Ceroxol her på forumet testet ut Teac Esoteric X-03 vs Apples Airport. Vi klarte ikke å høre forskjell og da sier det seg selv at brukervennligheten til lagret musikk langt overgår de gamle sølvskivene... Systemet er ekstremt brukervennlig og jeg ser av historikken i iTunes at lett tilgang på musikken gjør at jeg spiller mye mer variert musikk enn tidligere. I tillegg synes alle som har sett det at systemet er utrolig fett - og det er jo sant... Det de ikke forstår er at det ikke er noe spesielt i det hele tatt og man kan få tilsvarende med en billig MacMini og PDA til rundt 5000 kr.

  Etterhvert blir det vel til at jeg pensjonerer PDAen og begynner å bruke iPhonen til musikkstyring (det blir spennende å se hvilke programmer som etterhvert blir tilgjengelige). I tillegg vil systemets bruksverdi øke ekstremt når jeg flytter inn i nytt hus og får tilgang til musikk/film/foto på alle skjermer/lydsoner i huset.

  Jeg synes dette systemet fungerer aldeles strålende og vil anbefale alle som er skeptiske til lagret musikk om å gi det en sjanse

  PS: Beklager dårlig bildekvalitet på mitt eldgamle kompaktkamera...
  Harddisk og vinyl - det beste fra to verdener!!

 3. #3
  Overivrig entusiast Raist's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2004
  Sted
  Setesdal
  Innlegg
  779
  Tagget i
  0 Innlegg

  Demonstrasjon av Apple/FrontRow som mediesenter

  En flott demo Greven!!

 4. #4
  KindOfBlue
  Guest

  Demonstrasjon av Apple/FrontRow som mediesenter

  Satt opp fint.

  Jeg finner at jeg bruker Apples lille fjernkontroll når jeg er inne i Mac til skjerm, og at jeg bruker min Touch eller iPhone mest når jeg er andre steder i huset, eller når jeg ønsker bedre kontroll over avspilling av bestemte spor.

  Ellers fungerer Apples mediasenter, enten som FrontRow eller AppleTV, helt utmerket - har ikke sett noe som kommer i nærheten.

 5. #5
  Hifi Freak McLaren's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Innlegg
  1,907
  Tagget i
  0 Innlegg

  Demonstrasjon av Apple/FrontRow som mediesenter

  hvordan er det med tilkobling av mange eksterne hardisker på mac mini maskiner?

  Jeg er grønn på data, iallefall mac, men om en stund har jeg menge TB med musikk og dette vil jeg har en god løsning på.

  Jeg ser ingen annen løsning enn pc da jeg trenger mye lagringsplass og mulighet for og utvide en eller flere veier uten og bytte ut hele hardisken.

  McLaren
  I love the smell of napalm in the morning!

 6. #6
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2005
  Innlegg
  1,963
  Tagget i
  0 Innlegg

  Demonstrasjon av Apple/FrontRow som mediesenter

  Mac har samme muligheten for å koble til eksterne disker som en PC. Jeg kan ikke se at verken PC/Mac har noen ulemper ift dette.

  Gir deg bedre svar i din egen tråd
  Harddisk og vinyl - det beste fra to verdener!!

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed