DLNA Streaming (PS3 og annet)

nma

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.12.2003
Innlegg
4.702
Antall liker
522
Torget vurderinger
1
DLNA er litt i vinden akkurat nå, men jeg har likevel følelsen av at de færreste har vært borti dette. Teoretisk skal DLNA sørge for en nærmest plug & play løsning av streaming av musikk, bilder og film.

Nå som jeg har fått en PS3, har jeg begynt å leke meg litt med DLNA.
De serverne jeg anser som de mest aktuelle (fordi de enten angivelig er bra eller gratis) er:
TVersity, støtter transkoding, gratis, Windows
Twonky, støtter transkoding, 40usd, Windows, Mac, Linux
Simplecenter, ikke transkoding, gratis, Windows
Simplecenter Premium (transkoding), 20usd, Windows
Nero Mediahome kan også nevnes, selv om dette er en del av Nero, som da koster 80usd. Støtter også transkoding.
Connect360 (Xbox360), 20usd, støtter transkoding. Mac
Medialink (PS3), 20usd, støtter ikke transkoding. Mac (samme folka bak Connect360/Medialink)
Pimpstreamer DLNA, ikke transkoding,gratis, Windows

Nå har jeg hatt en ganske "loaded" Windows-installasjon, så det er kanskje grunnen men: Nesten serverne nevnt ovenfor har alle har vært særs ustabile og krasjet, og ga masse feilmeldinger på PS3'en. Noe av grunnen er nok at PS3'en bruker en implementasjon litt utenom det vanlige, men det er likevel for dårlig når de nevner spesifikt at PS3 er støttet. Jeg har enda ikke testet Simplecenter, og jeg har t.o.m reinstallert Windows på nytt for å gi noen av de andre en ny sjanse, men så langt har jeg ikke kommet helt enda.

Men en ting kan jeg si: Medialink for Mac: fungerer 100%, har det beste grensesnittet, og koster kun 20usd. Og sammen med denne programvaren anser jeg PS3 som et komplett mediasenter, selv om grensesnittet kunne vært litt bedre.

Pimpstreamer er verdt å nevnes: Det er en .exe fil på 700kb som er laget spesifikt for PS3. Man starter programmet opp, velger katalog som man vil dele, og da deler den ut kun denne katalogen. De fleste andre insisterer på å scanne biblioteket (dvs katalogen som skal deles), og lage en database som lar meg søke etter genre,artist,etc. Jeg, som mange andre, har allerede en "database" i selve katalogstrukturen på filene mine, og derfor ville jeg egentlig bare ha en enkel server som streamer den fysiske katalogstrukturen fra PC/Mac. Dessverre gir Pimpstreamer pr. idag masse feil, og krasjer når man skal streame film/musikk/bilde.

Elgato Eyeconnect kan også nevner, dette skal også være et bra program, men koster tross alt 50usd. Den har også transkoding.

Basically vil jeg ha en server som streamer selve katalogstrukturen fra PC/Mac.
Transkoding av video er ikke så viktig, PS3 støtter jo det meste idag, utenom MKV-filer, man jukse med å konvertere de til VOB. (komprimeringen i typiske MKV-filer er jo det samme som Blu-ray bruker, det er selve MKV-formatet PS3 ikke forstår)
Men transkoding av FLAC er et must.
Egentlig støtter TVersity alt dette, og i tilleg er det gratis. Men som sagt, det krasjer hos meg.

Også HI-rez, og surroundformater av FLAC til et format PS3 støtter? PS3 støtter tross alt 7.1 LPCM. Men det får vi ta når den tid kommer..

Får håpe noen fant dette interessant :)
Har dere erfaringer med de forskjellige programmene, er det bare å snakke ut.
 
N

nb

Gjest
Jeg satte opp dette i går kveld hjemme, foreløbig kun på teststadiet for å sjekke om det funket. Jeg brukte Windows Media Player 11 og det var veldig plug&play i alle fall. Har dog kun testet med video og kun på et ganske lite bibliotek. Ytelsen var ikke noe å si på, men det skulle også bare mangle med et såpass lite bibliotek (kun noen få hundre filer totalt).

Men mitt syn på PS3 som et teknologisk vidunder står fast ;)

Om jeg skal ha noe på permanent basis, må jeg dog se meg om etter en Linux-basert server, da filserveren jeg skal sette opp er Linux-basert. Når jeg bare får hovedkortet tilbake (var dead on arrival) så skal jeg teste ut dette.

Edit: Jeg fikk tilgang til mappestrukturen på serveren med denne løsningen. Kun testet på 64-bits Vista så langt.
 

nma

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.12.2003
Innlegg
4.702
Antall liker
522
Torget vurderinger
1
WMP er ikke installert på servermaskinen engang, og jeg er vel generelt allergisk mot WMP, selv om jeg ikke betviler at selve DLNA-funksjonen kan fungere utmerket. Men jeg vil altså ha DLNA funksjonen separert fra musikkavspillerprogrammet.
Også var jeg litt for rask med å konkludere i første innlegg. Det burde jo ringe en bjelle når absolutt alle programmene krasjet. Sannsynligvis var feilen (eller mer en bug) noe med navnene? til mappene. Normalt har jeg en mappe hvor det finnes både bilder, musikk, filmer. Så det jeg gjorde var rett og slett å lage en ny mappe hvor det bare er lagret filmer.
Nå er det sikkert ikke noe i veien for å ha en felles mappe for musikk, bilde, og video , feilen ligger nok et annet sted, men istedet for å feilsøke/debugge så funket ihvertfall dette flott.

Oppdatert status:
TVersity og Twonky fungerer fint nå, og det er vel de 2 jeg likte best, så jeg har ikke testet flere utenom Pimpstreamer.. som fortsatt krasjer.
 

nma

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.12.2003
Innlegg
4.702
Antall liker
522
Torget vurderinger
1
Etter enda litt mer uttesting står TVersity tilbake som vinneren.
Man krysser bare av for "transcoding when needed". Installerer denne codec pakken http://illiminable.com/ogg/. Og dermed kan man spille av Flac på PS3 :) At transkoderen til TVersity er Directshow-basert gjør det hele svært enkelt. Man bare legger til de codecene man vil at den skal støtte.

TVersity og hadde muligheten bare for å vise filsystemet. (så ikke album,artist,sjanger etc) kommer opp. Perfekt.
Og det beste av alt: Det er freeware!
 
Topp Bunn