Resultater 1 til 8 av 8
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Apr 2008
  Sted
  Trondheim
  Innlegg
  6
  Tagget i
  0 Innlegg

  Interesse for deling av kostnad ved CD-rippe-robot?

  Hei.

  Mitt første innlegg her, så jeg beklager sterkt om jeg poster på feil sted, eller om det oppfattes som upassende.

  Dette er vel mest en vill idé, men jeg tenkte likevel å lodde interessen for noe slikt.

  Ripfactory selger roboter for CD-ripping, last en bunke CD-er på spindelen, og med noen få museklikk kjører den ivei med ripping, koding til valgfrie codec-er, og henter album art. Den billigste roboten tar 25 CD-er i gangen, og koster "bare" 8000-10000 kr (usikker på om prisen er med engelsk vat). Det er såklart alt for mye til at jeg kan kjøpe en slik til min egen bruk, men det er jo besnærende å kunne gjøre jobben med CD-ripping litt enklere. Jeg har 600+ CD-er, selv om jeg ikke ripper alle så er det jo endel arbeid.

  Derfor denne ville idéen: er det noen interesse for å leie en slik rippe-robot hvis jeg skulle finne på å kjøpe en? Jeg ser for meg en prismodell som gjør at jeg ender opp med en håndterlig pris. Hvis f.eks. 20 stk vil leie så vil det koste 400 kr per pers, da får jeg dekket 8000 av de 10000, og ender opp med en grei pris. Jeg befinner meg i Trondheim, så i utgangspunktet er det kun de som bor i eller nær Trondheim jeg vil høre fra. Om det ikke er nok interesse her kan roboten kan sendes på Oslo-turné etterpå, men da blir det litt verre å håndtere den økonomiske siden hvis roboten blir ødelagt.

  Programvaren som følger med ser veldig bra ut ("supports all major compressed and linear formats such as WMA, WAV, MP3, AAC, Monkeys, FLAC and OGG"). Den forenklede gratisversjonen for forbrukere får bra omtale her. Dog, merk at Apple Lossless ikke er støttet, og det ser ut som de kun har Windows-versjon.

  Noen "utfordringer" ved dette:
  - Det vil fort bli endel ventetid, hvis 20 stykker skal bruke den og hver person trenger 4-7 dager.
  - Jeg må kreve inn noe depositum før jeg evt bestiller, og et større depositum rett før utlån som returneres straks man er ferdig
  - Programvarelisenser: vil de godta at vi installerer programmet på mange PC-er? Jeg sjekker dette.

  Arne

 2. #2
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2005
  Innlegg
  1,963
  Tagget i
  0 Innlegg

  Interesse for deling av kostnad ved CD-rippe-robot?

  En grei tanke, men har du vurdert at det å rippe 600 CDer på vanlig måte sannsynligvis krever mindre innsats (og penger!) enn å administrere en slik ordning?

  Ripp med iTunes. Der kan du sette den til å automatisk starte ripping til valgt format når du setter inn en CD og spytte den ut når den er ferdig (tar 3-5 min). Sette deg så ned med en god bok og prossesen går av seg selv.
  Harddisk og vinyl - det beste fra to verdener!!

 3. #3
  Medlem
  Ble medlem
  Apr 2008
  Sted
  Trondheim
  Innlegg
  6
  Tagget i
  0 Innlegg

  Interesse for deling av kostnad ved CD-rippe-robot?

  Tja, det tar jo fort et ukesverk (40 timer) hvor man kontinuerlig sitter ved datamaskinen... Men jeg ser poenget, det blir fort arbeid med utlån også.

 4. #4
  OldBoy
  Guest

  Interesse for deling av kostnad ved CD-rippe-robot?

  Velkommen til HFS!

  Jeg sier som Greven: en grei tanke, men sannsynligvis interessant bare for dem som har EKSTREMT mange CD'er, la oss si minst et par tusen. Har man færre enn tusen CD'er, som jeg, tror jeg at man klarer seg bra med den enkle, manuelle måten å gjøre det på.

  For å illustrere: I disse dager er jeg i ferd med å legge inn mine CD'er på harddisk, og bruker Exact Audio Copy. Jeg bruker en 6-7-8 minutter pr. CD i gjennomsnitt: setter inn CD'en, gjør de nødvendige valg og justeringer, trykker på kopieringsknappen, setter meg i godstolen, leser avisen, en god bok eller lytter til annen musikk, spretter opp etter ca. 6 minutter og gjentar prosessen. På en "normal" kveld rekker jeg rundt 15 CD'er, hvilket betyr at i løpet av en måneds tid, eller kanskje halvannen, er jeg i mål.

  Ikke mye å mase med, synes jeg. Er jeg heldig og får en skikkelig regnværshelg, rekker jeg kanskje oppimot 70-80 CD'er bare i løpet av en helg, og da tar jeg noen skikkelige sjumilssteg mot målet. Ikke nok stress for meg, dette, til at jeg tror at jeg ville ha brukt tid på å leie meg en robot.

 5. #5
  Hifi Freak atonal's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2006
  Sted
  Friedrichstadt
  Innlegg
  3,171
  Tagget i
  0 Innlegg

  Interesse for deling av kostnad ved CD-rippe-robot?

  Høres imidlertid ut som en blivende forretningside i disse harddiskbaserte hifi-tider, at noen kan investere i en sånn og leie den ut til folk med platesamlinger av størrelse.
  Wir laufen 'rein in Düsseldorf City
  Und treffen Iggy Pop und David Bowie

 6. #6
  Hifi Freak berxter's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2007
  Sted
  Trondheim
  Innlegg
  4,199
  Tagget i
  0 Innlegg

  Interesse for deling av kostnad ved CD-rippe-robot?

  Og så er det faktisk mulig å rippe fra flere datamaskiner samtidig, til samme folder, over nettverk. Jeg kjørte 3 maskiner samtidig mot samme disk og folder. Det ble litt kav innimellom for å finne rett cover til den som spratt ut her eller der, og boka og whiskyglasset lå/ sto ved maskinene. Mest arbeid var det nok innimellom å sjekke/ korrigere titler og tagging. Dette må uansett gjøres, selv om man bruker robot, særlig ved mye klassisk.
  FWIW

  Bernt K

  La calunnia e' un venticello,
  un'auretta assai gentile,
  che insensibile, sottile,
  leggermente, dolcemente
  incomincia a sussurrar.

 7. #7
  Rubinmedlem Dephnot's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2004
  Sted
  På landet
  Innlegg
  40,896
  Tagget i
  0 Innlegg

  Interesse for deling av kostnad ved CD-rippe-robot?

  Har man tid til overs kan det kanskje være et marked for å rippe samlinger for folk som ikke vil bruke sin egen tid på dette?

  Det er vel endel i hifimiljøet med mer penger enn tid.


 8. #8
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Apr 2003
  Innlegg
  965
  Tagget i
  0 Innlegg

  Interesse for deling av kostnad ved CD-rippe-robot?

  Det var det første som slo meg også når jeg leste den innledende posten. Bruker man f.eks. iTunes slik mange later til å gjøre, er det ikke verre enn å gi noen hundrelapper til en av familiens tenåringsgutter. De sitter jo ofte foran skjermen store deler av dagen uansett, så å tjene penger mens de surfer/chatter/spiller må jo være helt ideelt. Uansett skal de jo ikke gjøre annet enn å mate inn cd, trykke "importér" og legge cden tilbake i coveret når den er ferdig rippet
  Nichts alles was zählt, kann gezählt werden, und nichts alles was gezählt werden kann, zählt.
  Albert Einstein

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed