Toslink-USB adapter + Beresford TC-7510

eskim0

Fersking
Ble medlem
05.07.2007
Innlegg
4
Antall liker
0
Her er saken:

Jeg har bestillt en Harman Kardon HK 970 forsterker til å drive mine QLN 603MKII høyttalere. I stedet for å kjøpe CD-spiller (Harman Kardon HD 970), tenkte jeg at jeg kunne kjøpe en god og billig ekstern DAC (Beresford TC-7510). Som lydkilde tenkte jeg å bruke min bærbare PC (Acer Aspire 5610Z), men det interne lydkortet er veldig dårlig.

Etter hva jeg har skjønt, er Toslink det jeg burde satse på. Men siden jeg ikke har slik utgang på den bærbare, må jeg enten kjøpe et nytt lydkort (lite aktuellt) eller finne en adapter slik at jeg får signalene fra PCen gjennom USB og videre gjennom Toslink til DACen. Jeg har lite lyst til at lydkortet i den bærbare PCen skal tukle med lyden.

Hvor får jeg tak i et slikt adapter, evt finnes det andre, bedre løsninger?

Har ikke så god peiling på dette, må få det inn med teskje.
 

eskim0

Fersking
Ble medlem
05.07.2007
Innlegg
4
Antall liker
0
Den så jo ikke så verst ut! Men hva trenger jeg av kabler, og hvordan kobler jeg den?

Jeg har også Playstation 3 der jeg har koblet til en ekstern harddisk med en del musikk som jeg kan bruke som lydkilde (glemte å nevne dette i førsteposten). Bør jeg heller gå for denne løsningen mtp. pris og lydkvalitet?
 

Sundance_Pete

Overivrig entusiast
Ble medlem
09.12.2005
Innlegg
659
Antall liker
1
Om du bruker PC eller PS 3 har ikke nevneverdig innvirkning på lyden, men PS 3 er vel både enklere og billigere med tanke på at den har toslink-utgang innebygget, slik at du kan koble den direkte til ekstern DAC.

Om du ønsker å koble til PC i tillegg, så gjøres det på følgende måte:
USB-kabel (følger med) fra pc til PC-link, toslink- eller annen digitalkabel fra PC-link til DAC, vanlig signalkabel fra DAC til forsterker.
 
Topp Bunn