Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast Smibakkjen's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2006
  Sted
  Sogn og Fjordane
  Innlegg
  396
  Tagget i
  0 Innlegg

  Romkorreksjon i Vista

  Noen her som har erfaring med bruk av romkorreksjonen i Vista? Har ingen erfaring med noen form for romkorreksjon, men er litt lysten på å prøve. Dersom en bruker USB dac, gjør ikke det enda, men vil en da kunne benytte romkorreksjon funksjonen?
  Event Opal - Benchmark DAC1 HDR - Windows 7 - Dirac

  Focal CMS 65 - Asus Xonar Essence STX - Windows 7

 2. #2
  knutinh
  Guest

  Romkorreksjon i Vista

  Jeg anbefaler å lese denne tråden som inkluderer kommentarer fra mange av R&D-folkene bak lyden i Vista:
  http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=713073

  -k

 3. #3
  Bransjeaktør
  Ble medlem
  Aug 2005
  Innlegg
  4,679
  Tagget i
  6 Innlegg

  Romkorreksjon i Vista

  Sitat Sitat fra Smibakkjen
  Noen her som har erfaring med bruk av romkorreksjonen i Vista? Har ingen erfaring med noen form for romkorreksjon, men er litt lysten på å prøve. Dersom en bruker USB dac, gjør ikke det enda, men vil en da kunne benytte romkorreksjon funksjonen?
  Forutsetningen for å kunne bruke Vista romkorreksjon er at din USB dac har, eller kan brukes sammen med, en lydkortdriver der denne funksjonaliteten er implementert. Du skal også være obs på at dette er en utradisjonell romkorreksjonsløsning.

  Jeg har et paper som beskriver ganske detaljert hvordan den virker. Det er foretatt noen veivalg som for audiofile må fortone seg som kompromisser. Blant annet besluttet brukergrensesnittgutta at det ble alt for komplisert for gjennomsnittsbrukeren å tune klangbalansen selv (han som har utviklet algoritmene foretrekker derimot å ha full manuell styring med sakene). Men systemet gjør dette automatisk. Og så er måleprosedyren - eller nærmere bestemt målesignalet - utformet slik at det ikke skal blande seg med ventilasjonsstøy i amerikanske stuer. Dette kan ikke bety noe annet enn redusert målenøyaktignet. Men løsningen er utviklet av en seriøs fagmann så det er god grunn til å tro at den virker omtrent slik Microsoft ønsker. Jeg har inntrykk av at de ønskene er en blanding av bedre lydkvalitet, lav latency, enkelt og kjapt oppsett, beskjeden bruk av systemressurser og "windows-enkelt" brukergrensesnitt. Jeg prøvde dette i Vista beta men da fungerte ikke måleprosedyren selv om alt rundt fungerte. Jeg har ikke sett noen seriøse tester eller beskrivelser av hvordan det lyder i praksis. Hvis du allerede har Vista og innebygd lydkort så skader det jo ikke å ta en liten test før du bestemmer deg. Vær obs på at Vista har en korreksjonsmetode for dårlige mikrofoner og en annen for skikkelige mikrofoner. Du vil behøve en anstendig mikrofon enten du ender opp med Vista eller en annen korreksjonsløsning. Det finnes mange alternativer både med og uten prislapp.
  Jeg står bak Juice Hifi og Audiolense

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed