Hasta la Vista....

rolfma

Hi-Fi interessert
Ble medlem
19.03.2006
Innlegg
92
Antall liker
0
Nok en vistatråd....
Motivasjon for denne tråden er min (begrensede men dårlige) erfaring med Vista.

Jeg kjøpte meg en laptop etter sommerferien, FujitsuSiemens 1520si et eller annet, denne var "så å si" meget vanskelig å få levert med XP selv om det var budskapet på nettsidene til selskapet. Jaja tenket jeg å kjøpte vistaversjonen i håp å tro om at det skulle være en smal sak å legge inn XP i ettertid.

Jeg er i utgangspunkt åpen for forandring så lenge ting bli bedre. Jeg hadde lenge et håp om at vista skulle være riktig valg for meg.

Men nå er disken formatert og maskinen kjører ubuntu (knirkefritt!!).

Jeg har hatt så store problemer med maskinen og følgene er utrulig mye frustrasjon og en del overtidstimer på jobb (og noen oppgaver som ikke lot seg løse). Jeg kjøpte maskinen for enkelt å kunne ta med litt småtteri siden jeg er del på farta, Jeg ønsket en liten maskin og denne er mitt i blinken.

Slik som jeg opplever det med vista så funker svært lite duppeditter som man bære kan koble rett i en XP maskin.
Det gjelder (for å være helt konkret) muligheten å bruke mobiltelefon for å surfe på nett, dette har jeg ikke fått til siden det mangler drivera til bluetoothen som komuniserer med telefonen, jeg har prøvd de telefonene jeg eier og får det ikke til, heller ikke vår autoriserte windows it mann på jobb.
Ute i griskente strøk (feks i de dype skogene i afrika) er det vanlig å bruke enkle EDGE baserte modem som er koblet til med USB. Ingen av disse som jag har tilgang til virker, men de funker på XP og på ubuntuen.
Det er noen andre eksempel i samme gata også med printer og scanner++

Min konklusjon er at driverstøtten til vista SUGER. Dersom man ønsker å koble til alt det utsytet man har som ikke er helt flunkendes nytt og som ikke kommer fra microsoft så bør man tenke seg om to eller tre ganger.

En annen ting er dårlig mykvarestøtte til feks VPN etc.
Jeg har bruk for å koble meg til i noen ulike nettverk som krever at man kjører VPN. Det er løsninger fra flere store it leverandører som brukes og jeg har aldrig klart å koble meg på siden det mangler støtte for det ene og det andra. Jeg kan med andre ord ikke bruke maskinen til det den var tenkt.

Jeg har planer om å legge inn XP på maskinen etter hvert, skal bære kjøre litt mer ubuntu først. Jeg må si at jeg er meget possitivt overrasket over hvor enkelt og brukervennlig dette linuxbaserte operativsytem er blitt. At det dessuten er gratis og har det meste man trenger er helt utrulig mener jeg.

Bære en sånn sak som installasjon, Ubuntu kan man kjøre fra disk (operativsytemet) og installere samtidig som man surfer på nett eller skriver litt i et dokument! XP er ikke mulig å installere på nye maskiner uten å måtte jukse med drivere for sata (som i hvert fall mangler på mine xp disker).

Magnus
 

pks

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.10.2006
Innlegg
3.451
Antall liker
3
Hehe, ubuntu var et godt valg, men 7.10 er vel et skritt litt til siden og ned i forhold til 7.04...

Men dette er et godt OS, med mye høyere stabilitet enn alle OS'er fra lillemjuk...

Pk
 
B

BjornE

Gjest
Tror du bør forsøke å nyansere ditt forhold til Vista, Drivere og genrell HW. Slike innlegg som trådstarter leverer her er vel mer et bevis på manglende kompetanse enn reelle spørsmål?
 

pks

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.10.2006
Innlegg
3.451
Antall liker
3
BjornE skrev:
Tror du bør forsøke å nyansere ditt forhold til Vista, Drivere og genrell HW. Slike innlegg som trådstarter leverer her er vel mer et bevis på manglende kompetanse enn reelle spørsmål?
Altså, skal et operativsystem lages for den vanlige bruker, eller profesjonelle folk som jobber innen databransjen?
Lillemyk leverer vel OS til 90% av alle datamaskiner, så bittelittegrann brukervennlighet er vel ikke feil?

Vista er IKKE bruktbart som OS! Så enkelt er det.

PK
 
G

Gjestemedlem

Gjest
Etter at RAID0 diskene mine tok juleferie fikke jeg et stort problem. Bortsett i fra det praktiske med at alle bilder og andre filer var borte for godt så virket jo ikke selve maskinen lenger heller. Var ikke noe livsviktig, men slikt er jo alltif litt ergerlig.

Først kjøpte jeg en laptop. Greit med en slik siden jeg skal ut og reise snart.

Denne kjørte Vista. Jojo morro å prøve, og det virket jo som det skulle på laptopen iallefall. Men den var litt treig som spillemaskin 8600gs kort og halvbra 17" skjerm. Litt kjedelig, men grei å ha et par dager for å laste ned noen isoer av alternative OSer, siden jeg ikke lenger har windows diskene liggende og når maskinen var crashet var det ingen måte å hete ut nøkler på fra den gamle XPen heller.

Føst ut var nyeste Ubuntu. Knirkefri installasjon fra pakken og helt grei så lenge man ikke prøvde å justere på noe eller legge inn flere programmer. Etter å ha brukt mye tid bare på å sette korrekt refresh rate på skjermen og Opera som nektet å la seg installere så innså jeg at dette ikke kunne være annet enn et backup OS til enkel surfebruk. Ut med den HDen (gammel reservedisk) og en tur i databutikken for å kjøpe en ny IDE disk.

Laptoppen fikk Elkjøp tilbake og jeg fikk lovnad om at de skulle overføre pengene til kontoen min igjen. Grei ordning det der egentlig.

Så var det ut å lete etter en brukbar XP versjon da. Fant en snissig distro som het XP Black 6.0016.

Skrekk og gru.

Denne moddete versjonen stappet maskinen full av all eye-candy fra både vista og leopard og fikk maskinen til å reagere treigere enn en frper på et standupshow. Så nå er det igang med å finne ut hvordan jeg kan hive ut igjen alt dette rammelet og få maskinen til å oppføre seg som en frisk XP kasse igjen. I verste fall er det ny formattering og ut å finne en snillere versjon.

Droppet laptop planene, men vurderer nå sterkt en ny maskin basert på Shuttle SP35P2. Forutsetningen er at denne er liten nok til å få plass i en koffert. Da kan jeg kjøpe en stor grei skjerm når jeg kommer frem. Laptopper blir skrekkelig dyre hvis de skal kunne egne seg til seriøs spilling.

Jaja, får håpe denne maskinen holder seg flytenede noen uker til slik at jeg kan spille litt WOW og lese HFS pludring mens jeg venter.
 
M

marsboer

Gjest
Hva med å installere original XP f.eks????

Uansett - dersom du fjerner all søpla som medfølger i XP av tjenester, software og unødvendige drivere blir XP meget dugelig. Dette kan enkelt gjøres med gratisprogrammet nLite. Denne fjerner software på en ordentlig måte slik at det aldri havner på installasjonscden en gang. Rekorden min for et funksjonelt XP med alle nødvendige programmer er 56mb stort ISO-image. Det tok bokstavelig talt 5 minutter å instalere XP på mine raptorer i raid0 ;D
 
G

Gjestemedlem

Gjest
marsboer skrev:
Hva med å installere original XP f.eks????

Uansett - dersom du fjerner all søpla som medfølger i XP av tjenester, software og unødvendige drivere blir XP meget dugelig. Dette kan enkelt gjøres med gratisprogrammet nLite. Denne fjerner software på en ordentlig måte slik at det aldri havner på installasjonscden en gang. Rekorden min for et funksjonelt XP med alle nødvendige programmer er 56mb stort ISO-image. Det tok bokstavelig talt 5 minutter å instalere XP på mine raptorer i raid0 ;D
Ja var nok en bommert med denne fancy XPversjonen. Skal skal sjekke ut nLite og se om jeg får laget noe bedre ut av dette. Men ikke stol for mye på Raptorene da... mine lever opp til navnet sitt på alle måter. Kjappe som søren, men udødde og umulig å vekke til live igjen. Vet ikke om SATA portene på hovedkortet bare er til RAID eller om jeg kan redde den ene og bruke den alene som systemdisk. Må se om jeg kan redde stumpene. Men det blir nok XP på den neste maskinen også med mindre jeg ombestemmer meg og kjøper en laptop likevel. Det er faktisk dyrere å få maskiner levert med XP nå enn Vista. :-\
 

Komponenten

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.08.2005
Innlegg
7.089
Antall liker
6
Kjøpte en laptop med Vista i høst, og det fungerer greit nok til mitt bruk, men mailprogrammet som fulgte med driver meg gal. Jeg la inn den infoen som skulle være der, men ikke søren om den ville laste ned mailene, den spurte hele tiden etter brukernavn/passord. Jeg gjorde det etter oppskriften igjen og ogjen, til slutt etter mye irritasjon fungerte det. Så funket det frem til nå nylig, da hadde på en eller annen måte infoen som lå inne falt ut, og den begynte å spørre etter brukernavn/passord igjen.

Vi har adsl hos Ventelo, og når jeg logger inn på deres hjemmeside kan jeg lese mailene til hovedadressen, men ikke de andre adressene som jeg har opprettet, så jeg får ikke tilgang på mailen min der heller...

Finnes det et bra mailprogram man kan laste ned og bruke i stedet?

Tror dette problemet er noe som også har vært i andre versjoner, vet jeg slet med noe lignende for noen år siden, og fikk beskjed om at man bare måtte opprette nye brukerkontoer til en til slutt fungerte, skjønner ikke hvorfor dette er noe de sliter med ennå...


Synes det er mye tull med XP og jeg, fikk nylig XP på jobb, og har mye mer problemer nå enn før.. får stadig beskjed om at program ikke kan fortsette og må avsluttes.. og tilbud om å sende feilrapporter.
 
M

marsboer

Gjest
Har hatt en defekt raptor, men de har gått i RAID0 i 3 år faktisk.
Men selvfølgelig ligger ikke noe viktig på denne disken. Jeg har alle data på en 750gb disk, som jeg igjen synkroniserer mot en ekstern 750gb disk en gang i blant. Denne tas ut av drift i mellom backupene.
 

Komponenten

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.08.2005
Innlegg
7.089
Antall liker
6
el_mariachi skrev:
Komponenten skrev:
Finnes det et bra mailprogram man kan laste ned og bruke i stedet?
Prøv Opera : http://www.opera.com/products/desktop/
Takker for tips.

Visste jo om Opera, men visste ikke at de hadde mulighet til å lese mail i nettleseren, var jo praktisk det.
Og mens jeg holdt på med dette så innså det andre mailprogrammet at det var i ferd med å bli utradert, så da begynte jammen det å funke igjen også...

Så nå har jeg to måter å lese mail på, kan vel komme godt med i trange tider. :)
 
G

Gjestemedlem

Gjest
Komponenten skrev:
el_mariachi skrev:
Komponenten skrev:
Finnes det et bra mailprogram man kan laste ned og bruke i stedet?
Prøv Opera : http://www.opera.com/products/desktop/
Takker for tips.

Visste jo om Opera, men visste ikke at de hadde mulighet til å lese mail i nettleseren, var jo praktisk det.
Og mens jeg holdt på med dette så innså det andre mailprogrammet at det var i ferd med å bli utradert, så da begynte jammen det å funke igjen også...

Så nå har jeg to måter å lese mail på, kan vel komme godt med i trange tider. :)
Bare vær obs på at noen mail programmer sletter mailen på serveren etter de er lastet ned, så hvis du bruker forskjellige programmer kan det bli vanskelig å finne tilbake til hvor de forskjellige epostene havnet.
 
L

Ludo

Gjest
Gjestemedlem skrev:
Bare vær obs på at noen mail programmer sletter mailen på serveren etter de er lastet ned, så hvis du bruker forskjellige programmer kan det bli vanskelig å finne tilbake til hvor de forskjellige epostene havnet.

Det kommer vel strengt an på hva slags måte man velger å behandle mailen på; POP eller IMAP.... Har man behov for å lese
mail via web eller andre PC'er og har plass på mailserver er jo IMAP tingen, ihvertfall etter mitt skjønn...
 
G

Gjestemedlem

Gjest
Gjestemedlem skrev:
Føst ut var nyeste Ubuntu. Knirkefri installasjon fra pakken og helt grei så lenge man ikke prøvde å justere på noe eller legge inn flere programmer. Etter å ha brukt mye tid bare på å sette korrekt refresh rate på skjermen og Opera som nektet å la seg installere så innså jeg at dette ikke kunne være annet enn et backup OS til enkel surfebruk. Ut med den HDen (gammel reservedisk) og en tur i databutikken for å kjøpe en ny IDE disk.
Jeg må nok vedgå at problemene med å installere Opera i Ubuntu skyldes min egen uvitenhet og ikke systemet per se. Etter å ha tittet litt nedover i de mest åpenlyse menyene oppdager jeg en automatisk installerer der man bla.a. kunne krysse av for Opere slikt at denne ble installert helt automatisk. Så selv om manuell installasjon gikk skeis så funket dette mye bedre. Denne listen av programmer oppdaterer seg også. Systemet kommer forøvrig med en god del ferdiginstallerte programmer som Openoffice og Gimp, Messengerprogrammer og som sagt enkle muligheter for å utvide dette fra listen.

Så hvis man ikke spiller spill eller liker å installere alle slags tulleapplikasjoner som man finner på nettet så ser faktisk Ubuntu ut som et riktig godt alternativ til Windows og MacOS. Iallefall ikke dumt å ha som en dual boot partisjon i tilfelle Windows skulle skjære seg.'

Så andreinntrykket er mye bedre. Kommer nok til installere dette på ny maskin også i tillegg til Windows.
 
M

marsboer

Gjest
Men noen applikasjoner er fine og ha i Windows også. F.eks EAC og Foobar2000. Jeg føler meg i hvertfall ikke "trygg" dersom lyden skal gjennom en virtuell lydenhet før den kommer til det "fysiske" lydkortet.
 

Komponenten

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.08.2005
Innlegg
7.089
Antall liker
6
Gjestemedlem skrev:
Komponenten skrev:
el_mariachi skrev:
Komponenten skrev:
Finnes det et bra mailprogram man kan laste ned og bruke i stedet?
Prøv Opera : http://www.opera.com/products/desktop/
Takker for tips.

Visste jo om Opera, men visste ikke at de hadde mulighet til å lese mail i nettleseren, var jo praktisk det.
Og mens jeg holdt på med dette så innså det andre mailprogrammet at det var i ferd med å bli utradert, så da begynte jammen det å funke igjen også...

Så nå har jeg to måter å lese mail på, kan vel komme godt med i trange tider. :)
Bare vær obs på at noen mail programmer sletter mailen på serveren etter de er lastet ned, så hvis du bruker forskjellige programmer kan det bli vanskelig å finne tilbake til hvor de forskjellige epostene havnet.
Kommer nok til å holde meg til det ene, men det er jo greit å ha et annet alternativ om noe skjærer seg.


POP og IMAP..?

Trodde dette var bestemt av stedet man har mailkonto, kan man velge dette selv?
 
N

nb

Gjest
Komponenten skrev:
POP og IMAP..?

Trodde dette var bestemt av stedet man har mailkonto, kan man velge dette selv?
Tro meg, du vil ha IMAP om du har muligheten.
 

DAChild

Hi-Fi freak
Ble medlem
05.01.2004
Innlegg
1.217
Antall liker
118
Torget vurderinger
2
Kan bare informere om at sevicepack 3 til xp kommer nå på nyåret. Denne releasen kommer til å gjøre xp til det beste op.syst. pr. dags dato. Kjører forøvrig selv Vista på et råskinn av en pc, fungerer ganske greit her men kopiering av filer kan ta en evighet, selv med sata disk og 4gb ram :p
 

Rocker

Overivrig entusiast
Ble medlem
09.09.2006
Innlegg
616
Antall liker
96
Sted
Sortland
Torget vurderinger
2
[/quote]

Prøv Opera : http://www.opera.com/products/desktop/
[/quote]

Takker for tips.

Visste jo om Opera, men visste ikke at de hadde mulighet til å lese mail i nettleseren, var jo praktisk det.
Og mens jeg holdt på med dette så innså det andre mailprogrammet at det var i ferd med å bli utradert, så da begynte jammen det å funke igjen også...

Så nå har jeg to måter å lese mail på, kan vel komme godt med i trange tider. :)
[/quote]

Jeg har brukt Operamail i straks 7 år nå, og det har ALDRI vært noe kødd med det.
Bare å åpne hvor som helst, på hvilken maskin som helst, uten å gjøre noe som helst med instillingene. ;D

Mvh
Rocker
 

tweakMan

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.02.2002
Innlegg
6.223
Antall liker
124
DAChild skrev:
Kan bare informere om at sevicepack 3 til xp kommer nå på nyåret. Denne releasen kommer til å gjøre xp til det beste op.syst. pr. dags dato. Kjører forøvrig selv Vista på et råskinn av en pc, fungerer ganske greit her men kopiering av filer kan ta en evighet, selv med sata disk og 4gb ram :p


:p

Vil dere vite noe hysterisk morsomt...
Det raskeste programmet for å kopiere heter Robocopy... og gjett hvem som lager dette da?... Joda, seffern er det Microsoft selv!
http://itpro.no/fil/1114.html

MUAHAHAHAHAHA

VERDEN ER GAL DERE, SPLITTER PINE GAL!!!

mvh
 

el_mariachi

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
5.636
Antall liker
394
marsboer skrev:
Hva med å installere original XP f.eks????

Uansett - dersom du fjerner all søpla som medfølger i XP av tjenester, software og unødvendige drivere blir XP meget dugelig.
Ja, for da er du jo tilbake til win2k!
 
Topp Bunn