Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast arild's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2003
  Sted
  Sogn og Fjordane
  Innlegg
  645
  Tagget i
  0 Innlegg

  Konvertering av MIDI til WAV

  Hei!

  Er det noen som har erfaring med dette?

  Har en kollega som spiller orgel, der hun lagrer det hun spiller i MIDI-format på en diskett. Orgelet har diskettstasjon. Dette funker som f... så lenge hun spiller disketten av på Pc, men brenner hun det på CD, vil ikke CD-spilleren ta det, siden lydformatet forsatt er MIDI.

  Noen som har forslag til gode MIDI til WAV konverteringssoftware - gjerne gratis...

  MVH

  Arild
  Gjør ting så enkelt som mulig - men ikkje enklere!

 2. #2
  Hifi Freak jowil's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2006
  Innlegg
  1,877
  Tagget i
  0 Innlegg

  Sv: Konvertering av MIDI til WAV

  Har ingen erfaring med MIDI, men jeg snublet tilfeldigvis over dette programmet nå nettopp. Aner ingenting om det. Bare at det gjør det du spør om. Gratis er det heller ikke.

  Edit: "Last ned, gratis, prøve versjon!" står det... Håper ikke språkbruken er symptomatisk for kvaliteten på programmet.

 3. #3
  Hifi Freak michell's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2005
  Innlegg
  2,102
  Tagget i
  2 Innlegg

  Sv: Konvertering av MIDI til WAV

  Tja og vel...
  MIDI er IKKE et lydformat. Midi er en kommunikasjonsprotokoll for elektroniske musikkinstrumenter http://en.wikipedia.org/wiki/MIDI. MIDI-signalet inneholder kun informasjon om note, varighet, anslag, pitch bend osb. Så et MIDI-signal innspilt på et orgel kan gjerne spilles av med gitarlyd eller kubjeller for den saks skyld.

  Når en da spiller orgel og tar opp et MIDI-signal kan dette spilles av på ethvert annet MIDI-instrument. Men lyden blir bare den samme om den spilles av på et identisk instrument. Og noenlunde lik om den spilles av på et kompatibelt MIDI- instrument. Dvs. et instrument som har samme lyd på samme "sted". (GM-eller GS-standard)

  Et konverteringsprogram fra MIDI til et lydformat som MP3 eller WAV er mao. avhengig av et elektronisk musikkinstrument. Nå har vel de fleste PC-lydkort et slikt innebygget. Oftest etter GM- eller evt. GS-standarden. Men lyden på disse lydkortene er sjelden det helt store, men om du ikke er lydkritisk kan en løsning som nevnt i forrige innlegg være OK. Det finnes forøvrig en rekke musikkprogrammer som kan gjøre det samme. Søk MIDI to WAV på http://www.versiontracker.com for eksempel.
  Quad 33+FM3 /Elekit TU-8600VK / Reference Hydraulic Transcription Turntable by J.A. Michell Eng. Ltd. / SME Series IIIS / Ortofon SME 30 / Lowther EX3 / Hedlund / Ferrograph S 7 / Matrix Mini-i Pro (2015) / Miglia HarmonyAudio / Mac Mini / Rythmikaudio DS12TC-A370 Servosub / Roberts Revival iStream (kitchen-fi)

 4. #4
  Overivrig entusiast Portal's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2006
  Innlegg
  556
  Tagget i
  0 Innlegg

  Konvertering av MIDI til WAV

  Michell har rett. MIDI er ikke et lydformat, det er et filformat for avspilling gjennom lydmoduler. Det lagres ingen direkte lydinformasjon i en MIDI-fil, kun informasjon om hvilket instrument som spiller, anslag, tonehøyde, lengde osv., som så da må tolkes av en lydmodul. Derfor låter også MIDI-filer veldig forskjellig, avhengig av utstyret man spiller det av på.

  Måten å få dette over til WAV på, er å recorde output'en fra orgelet til venninna di (eller en annen lydmodul som støtter MIDI-standarden), eller å laste fila inn i Cubase eller lignende, og spille den gjennom en software-synth over på et audiospor.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed